Erken kalp ameliyatı genç kadının sonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Erken kalp ameliyatı genç kadının sonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2005 01:58

İzmir’de kalp hastası 41 yaşındaki Edibe Kahraman’ın aciliyeti olmamasına karşın, ‘Yaşlanınca riskli olur, gençken halledeyim’ diyerek neşter altına yatması, ölümü oldu.

Kahraman, ameliyat sonrasında kan kaybından ölürdü. Kocası Cafer Kahraman ‘Eşim ihmal kurbanı’ dedi.

BİR restoranda çalışan Cafer Kahraman, eşi Edibe Kahraman’la teşhis ve tedavi için Aralık 2004 tarihinde İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne başvurduklarını söyledi. Burada muayene eden doktorun anjiyo önerdiğini, ileride kalp kapakçığı ameliyatı geçirmesi gerekebileceğini söylediğini belirten Cafer Kahraman, şu iddialarda bulundu: ‘Eşim 2 yıldır kalp kapakçığı sorunu yaşıyordu. SSK’lı olduğumuz için özel hastanelere sevk hakkımız vardı. Karşıyaka’da oturduğumuz için Kent Hastanesi’ne gittik. Fark ödememiz halinde ameliyatın profesör tarafından yapılabileceği söylendi. 1 Aralık’ta anjiyo ve gerekli tetkikler yapıldı. 15 Aralık’ta Prof. Dr. Suat Buket eşimi ameliyat etti. Kalp kapakçığı değişti. Eşim ertesi gün servise alındı, ancak durumu kötüleşince yoğun bakıma kaldırıldı ve 2 gün burada kaldı. Nedenini sorduğumda solunum yetmezliği dendi.’ Eşinin iyi olmadığı halde 27 Aralık’ta taburcu edildiğini belirten Cafer Kahraman, ‘10 gün sonra kontrole çağrıldı. 10 gün bekleyemeden haftasında eşimi yeniden hastaneye götürmek zorunda kaldım. İyi dendi. Eşim ayakta duramıyordu, göz göre göre ölüme gönderdiler’ dedi.
Nesrin COŞKUN/İZMİR (DHA)

AMELİYAT HATASIZ KOMPLİKASYON VAR

Kent Hastanesi Kap Cerrahı Prof. Dr. Suat Buket, Edibe Kahraman’ın çift kapak hastası olduğunu, ameliyatında herhangi bir hatanın olmadığını söyledi. Ameliyat sonrası gelişmelerin anormal olmadığını, olabilecek komplikasyonun geliştiğini belirten Prof. Dr. Buket, ‘Hasta ameliyattan sonra kalp yetmezliğine girdi. Yoğun bakımdan sonra taburcu oldu. Ameliyattan sonra hastaneye üç kez geldi. Gerekli kontrol ve tedavisi yapıldı. Son geldiğinde sanıyorum ölümünden bir hafta önce tükürüyor, bağırıp çağırıyordu. Psikolojik bulguları üzerine, bizde olmadığı için psikiyatri için hastaneye gönderdim. Ondan sonra hastayı görmedim. Son gün doktoru aradı görüştüm. Çift kapak hastası olduğu için kan sulandırıcı ilaç kullanıyordu. Kanama olmuş, kan kaybı, ölüm buna bağlı olabilir’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!