Erkeklerin estetik merakı

Güzellik artık sadece kadının meselesi değil.

Değişen dünyayla beraber fiziksel görünüşle ilgili iyi hissetme kriterleri erkeklerde de kendini gösteriyor. Yaşam süresinin uzaması, doğala dönüş eğilimi, anti-aging akımı, vitrinde durmayı gerektiren mesleklerin artması bu estetik görünme ihtiyacının nedenleri olarak öne çıkıyor.

Kuşkusuz erkeklerin ve kadınların estetik anlayışı aynı değil. Kadınlar mükemmeli hedeflerken erkekler daha gelişmiş, sağlıklı, genç ve sportif bir görünümü hedefliyor. Diğer yandan estetik, erkekler için konuşulması, fikir alışverişi yapılması, topluma bildirilmesi hâlâ zor bir konu. Estetik Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erhan Eryılmaz, erkeklerin yüzde 55’inin saç ekimi, yüzde 30’unun burun estetiği ve yüzde 15’inin ise yağ aldırma, jinekomasti ve kepçe kulak için estetik cerrahlara başvurduğunu söylüyor.

Erkeksi burunlar

Erkeklerin yaptırmayı tercih ettiği bir diğer ameliyat burun estetiği. Erkeklerin önemli bir kısmı beraberinde nefes problemleriyle geliyor. Estetikle beraber bu problemleri de çözülüyor. Bazısı da sedece estetik kaygılarla başvuruyor. Burunda erkekleri küçük, nefes alamayan, daralmış, sırtı oyulmuş yani kadınsı burunlar rahatsız ediyor. Erkeğin burnundan mutlu olabilmesi erkek yüzünün doğasına uygun olması gerekiyor. Erkeklerde burun çok kaldırılmıyor, ucu daha kaba ve yüze uygun yapılıyor. Profilden görünümde, burun ucunun duruşu ve açısı dudağa ve çeneye uygun ve orantılı durmak zorunda. Bu nedenle bazen milimetrik ayrıntılar önem taşıyor. Uygun ve erkeksi bir burun genç ve estetik görüntüyü beraberinde getiriyor, ve yüz hatlarının ortaya çıkmasını sağlıyor.

Gençlik arzusu estetiğe itiyor

Erkekler arasında yaygınlaşmaya başlayan bir diğer operasyon türü, yüz gençleştirme operasyonları. Özellikle gelişen yeni tekniklerle yapay görünümden hızla uzaklaşılıyor ve izsiz yüz gençleştirme yaptıran erkeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu ameliyatlarda erkeksi görünümün korunması, doğal bir görünüm elde edilmesi erkekleri tatmin eden kriterler oluyor. Erkeklerin ilgilendiği diğer bir ameliyat da kepçe kulak. Yıllardır kepçe kulak ile ilgili toplumun olumsuz tutumuna, dahası kendi olumsuz beden algılarına ve düşüncelerine maruz kalan erkekler, çoğu zaman lokal anestezi ile yapılabilen en fazla kırk beş dakika süren bir operasyonla yeni kulaklarına kavuşuyor.

Artık dişlerimizi daha fazla fırçalıyoruz

Ağız ve diş sağlığı sektöründeki güncel veriler dişlerimize daha fazla özen gösterdiğimize işaret ediyor. Türkiye’de kişi başına düşen diş macunu tüketim miktarı 45 yıl öncesine kadar 86 gram iken bugün yılda 105 gram olarak telaffuz ediliyor.

· Türkiye’de yılda kişi başına düşen diş macunu tüketimi 2005’te 85 gram iken şimdi 105 gram.
· ABD’de kişi başına düşen yıllık diş macunu tüketimi 572 gram, İngiltere’de 480 gram, Almanya’da 589 gram, Avrupa’da en düşük miktara sahip olan İspanya’da ise 340 gram.
· 2009’un Ocak-Nisan döneminde kişisel bakım ürünlerinin satış cirosu geçen yılın ilk dört ayına kıyasla yüzde 16,7 arttı.
· Yapılan araştırmalara göre Türkiye nüfusunun yüzde 26’sı hayatında hiç diş hekimine gitmemiş; yüzde 21’i son 2 yılda diş hekimine hiç uğramamış; yani nüfusun yüzde 47’si 2 senedir hiç diş hekimine görünmemiş.
· 2008’de Türkiye’de üretilen diş macunu miktarı 7 bin 480 ton. Toplam ciro ise 180 milyon dolar.
· 2009’un ilk beş ayında diş macunu tüketimi 3 bin 147 ton. Geçen senenin aynı dönemine göre artış oranı yüzde 5. İlk beş ayın satış rakamı ise 64 milyon dolar.
· 2008 yılında Türkiye’de 52 milyon diş fırçası satıldı. Bir önceki yıla kıyasla satışlar yüzde 9 daha fazla oldu.
· 2009’un ilk beş ayında satılan diş fırçası sayısı 22 milyona çıktı. Geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 7 artış yaşandı.
(Kaynak: Colgate)

Güneşli günler

Plaj sezonuna hızlı bir giriş yaptık. Tabii, bu dönemde tüylerin ve cilt pürüzlerinin sorun olarak görünmemesi gerekiyor. Tüylerden ve bizi rahatsız eden pürüzlerden kurtulmanın en kolay yolları arasında peeling, ağda ve kişisel güneş koruma ürünleri yer alıyor.
Peeling uygulamaları pürüzsüz bir cildi ve dengeli bir bronzluğu garanti ediyor. Şeker içerikli ürünler cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerini arındırırken aynı zamanda nemlenmesini de sağlıyor. İçeriğinde elmas tozları ve deniz ekstreleri bulunan yüksek teknolojili ürünler, hem inceltiyor hem de kan dolaşımını harekete geçirerek vücuttaki atık maddelerin dışarıya atılmasını sağlıyor. İki aşamalı peeling ürünleri ise hidroksil asit ve yeşil çay bileşenleri kolejen üretimini artırırken aynı zamanda siyah noktaları da temizliyor.
Ağdanın sırrını bilmeyen kadın neredeyse yok. Sıcak olarak uygulanan ağda vücuttaki istenmeyen tüylerden uzun süreliğine kurtulmayı sağlıyor. Ağda uygulaması sonrasında uzmanlar cildinizi bir günlüğüne güneşten uzak tutmanızı tavsiye ediyor. İkinci ağda randevusu ise ancak bir ay sonrasında alınmalı diyorlar.

Afrika sıcaklığı

Yanık kahve ya da fildişi tonları yazın en çok öne çıkan renkleri. Kusursuz bir etnik trende bürünmek için tek yapmanız gereken ışıltılı çikolata tonlarıyla doğal bir makyajdan başka bir şey değil.
Göz kapaklarına parlaklık kazandırmak için toprak tonlarındaki farınızı kaş bitimine kadar uygulayın. Bu tonlara kontrast oluşturacak şekilde dudaklarınıza mat “nude” (ten rengi) bir ruj kullanmayı tercih edin. Yine allık olarak neredeyse belli belirsiz bir bronz tonunu seçebilirsiniz. Zaten güneşin bronzlaştırdığı cildinizde abartılı makyajın yeri yok. Afrika trendini yine etnik takılar ve şort ya da pareo gibi parçalarla tamamlayabilirsiniz.

Ürün market
Tatil hediyesi


Christian Breton, tatile çıkarken kadınlara hoş bir sürpriz yapıyor. Tekin Acar Cosmetics mağazalarına uğrayın, 20 Eylül tarihine kadar Christian Breton ürünlerinden aldığınız her ürün için ikinci ürüne yüzde 50 indirim kazanın.
Yazarın Tüm Yazıları