Erkekleri peşinizden sürüklemenin yolu

Güncelleme Tarihi:

Erkekleri peşinizden sürüklemenin yolu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 00:00

Kadınlar güçlü, karizmatik ama aynı zamanda tüm isteklerini yerine getiren erkeklerle birlikte olmanın hayalini kurar.

Peki, bu bir ütopya mı? Cevap "Hayır!" Amerikalı ilişki koçu Gigi Tomasek’in önerdiği 7 strateji ile kadınların erkekleri peşlerinden sürüklemesi mümkün... İşte Formsante dergisinde yer alan o basit kurallar...

1- Onu olduğu gibi kabul edin: "Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten"... Biz kadınlar bu gerçeği bilmemize rağmen, eşimizin sınırlarını zorlamaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Tabii bu da işe yaramıyor. Dolayısıyla yapmamız gereken ilk şey, onun zayıf yönlerini ve kişisel özelliklerini eleştirmekten vazgeçmek olmalı...

2- Yaptığı şeylere değer verin: Eşiniz "Bir pikap getirdim hayatım" diyor. Siz "Artık modası geçmiş bir şeyi kim kullanır ki?" diyorsunuz. İşte bu yanıtın ardından eşinizin tüylerinin diken diken olacağından hiç kuşkunuz olmasın. Çünkü erkekler reddedilmekten hiç hoşlanmazlar. Onlar daime takdir edilmeyi isterler. Bunun için de ellerinden geleni yaparlar. Siz de bu fırsatı iyi kullanın. "Harika, bunu hemen denemeliyiz" şeklinde yanıt verebilirsiniz mesela...

3- Dedektifi oynayın: Bundan sonra odak noktanızı kendinize değil de eşinize doğru kaydırın. Onu dikkatli bir şekilde dinleyin ve vücut dilini gözlemleyin. Kendini iyi hissediyor mu? Eğer öyle değilse, ne zaman ve neden kendisini iyi hissettiğini bulmaya çalışın. Çünkü iyi gözlemleyen, karşısındaki kişide güçlü yönler keşfeder ve ona ait özellikler hakkında önemli bilgiler edinir.

4- Meraklı davranın: Eşiniz yüzünde garip bir gülümsemeyle, tek bir kelime bile etmeden koltukta mı oturuyor? Bu sorun karşısında uygulayabileceğiniz harika bir teknik var. Onu iğnelemek yerine "Nedir ilginç olan, bana da anlatır mısın?" diyebilirsiniz pekala... Beden dilinden de bu sözlerin etkili olup olmadığını anlayabilirsiniz. Öyle konular vardır ki, erkeğin gözlerini parlatır ve onu hemen harekete geçirir.

5- Net mesajlar verin: Erkeklerin yapabilecekleri pek çok şey var. Ancak düşünceyi okumak bunlardan biri değil! Her ne kadar keyifsiz bir durum olsa da, arzu ettiğiniz şeyleri iyi formüle ederek ona sunarsanız, hedefe daha çok yaklaşırsınız. Örneğin doğum gününüzde ne yapmak istediğinizi ona doğrudan söyleyebilirsiniz.

6- Rövanşınızı ustaca alın: Ustaca rövanş almak, erkeklerle iyi anlaşmak konusunda atılması gereken en önemli adım. Çünkü biz kadınlar kızdığımız zaman hemen kavga etmek isteriz. Aslında bunu ertelemek en iyisidir... Çünkü erkekler savaşmayı severler. Sürekli bağırıp çağırmak yerine "Tamam, senin istediğin gibi olsun" dediğiniz zaman, göreceksiniz ki eşiniz uzun süredir yaptırmak istediklerinizi yerine getirmek üzere hazır! Gerçekten çok şaşırtıcı ama etkili.

7- Ona meydan okuyun: Sizin için uzun süredir yapmak istediği bir şey var mı? Örneğin bisikletinizi tamir etmek gibi... Fakat bunu hep erteliyor mu? İşte bu sorun karşısında onunla iddialaşın! Yani mücadele ruhuna hitap edin. "Bisikleti tamir etmek oldukça zor. Sen bunun altından kalkamazsın" diyebilirsiniz. "Hadi bakalım, hangimiz daha önce bitirecek" şeklinde sarf edeceğiniz bir cümle de etkili olur. Çünkü erkekler kendilerine meydan okunmasını severler. Dolayısıyla bu sözleriniz onu hemen harekete geçirir. Erkekler her zaman kazanmak isterler. Bu onları güçlendirir, sizin de işinize gelir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!