Erkeklere özel cilt bakım önerileri

Artık sadece kadınlar değil erkekler de günlük hayatta ciltlerinin bakımına özen gösteriyor.

Haberin Devamı

Her gün tıraş olma zorunluluğu özellikle de yağlı, kuru ve akneye meyilli ciltlerde ciddi sorunlar yaratabiliyor. Kadınların cilt bakımında çok fazla alternatifi varken, erkekler kendileri için gerekli bakımı birkaç adımda daha sade bir şekilde yapabiliyor.

İster yağlı ister kuru cilde sahip olun günlük bakımda ilk yapmanız gereken cildinizi düzenli olarak temizlemektir.
Ancak birçok erkek bu temizliği günlük kullandığı sabunla yapmaya çalışır.
Sabun temizlik için bir araçtır araç olmasına fakat cildin de kurumasına, koruyucu tabakasının zarar görmesine yol açar. Bu nedenle yağlı cilde sahip olan erkeklerin günde iki defa ciltlerini su bazlı jellerle temizlemesi, kuru cilt yapısındakilerin ise krem bazlı ürünler kullanarak ciltlerini nemlendirmesi doğrudur.
Jel tarzındaki ürünlerin günde iki defadan fazla kullanılması doğru değildir. Çünkü fazla kullanım cildin daha çok yağlanmasına ya da aşırı şekilde kurumasına yol açabilir. O yüzden sabah bir defa, akşam bir defa yavaş hareketlerle yüzün yıpratılmadan yıkanması doğrudur.
Cilt yapısının yağlı olması günlük yaşamda cildin parlamasına, yüzün sürekli temizlenmesine yol açmaktadır. Bu nedenle yağlı cilde özel geliştirilmiş cilt bakım maskelerinin haftada bir veya iki defa kullanılması hem gözeneklerin rahatlamasına hem de fazla yağın ciltten uzaklaştırılmasına yardımcı olacaktır. Yağlı cilt yapısındaki erkeklerin cildi akneye daha meyilli olduğundan, günlük tıraşın ardından batık sorunu daha fazla ortaya çıkar.
Her gün tıraş olmak sadece kılların cilde batıp yüzeye çıkmamasına yol açmaz, aynı zamanda ciltte tahrişe de neden oluyor. Tıraştan önce cildin ılık suyla yıkanması, kılların yumuşamasını sağlıyor.

TIRAŞ OLURKEN JİLETİ 3-5 DEFADAN FAZLA KULLANMAYIN

Günlük olarak tıraş işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kremsi yapıdaki tıraş kremlerinin tercih edilmesidir. Çok köpürenler cilde gerekli nemi sağlayamayacaklarından dolayı uzak durulması doğrudur.
Kremi cilde sürüp birkaç dakika bekleyip cilt tarafından tam anlamıyla emilmesini bekledikten sonra tıraş olmakta fayda var. Eğer böyle yapılırsa jilet ciltte daha iyi hareket ettirilebilir.
Tıraş işlemi her gün yapıldığından dolayı orta yumuşaklıkla bir fırçanın kullanılması, batıkların da önlenmesinde etkili olacaktır.
Kullanılan jiletlerin düzenli olarak değiştirilmesi, jilet tipi ne olursa olsun yarattığı konfora bakmaksızın, 3-5 defadan fazla kullanılmaması gerekiyor.
Kadınlar erkeklerin tıraş sonrasında ciltlerinin tahriş olduğunu görüp kendi yağlı kremlerini vererek etkili olacağını düşünebilir. Ancak erkekler tıraş sonrasında yüzlerine yağlı kremler sürmekten hoşlanmaz.
Bu nedenle birçok erkek, tıraş nedeniyle yüzlerindeki yanma hissini ortadan kaldırabilmek ve ferahlamak için kolonya sürerler. Oysa kolonya bu yangıyı ve tahrişi daha fazla artırmaktan başka işe yaramaz. Tıraş sonrasında cilt tipinize uygun hafif bir nemlendirici kullanmak hem cildinizin rahatlamasını sağlar hem de nemlendirir. Özellikle de alkol ve mentol içeren ürünlerden kaçınmak lazımdır. Parfüm içeren kolonyalar gibi bu ürünler de ciltte egzama ve kuruluklara neden olabilir.

Haberin Devamı

KURU CİLDİ OLANLAR SABUNDAN UZAK DURMALI

Haberin Devamı

Erkeklerin ciltlerine tıraş sonrası bakmaları çok önemli. Günlük hayatta yağlı ciltlerin bakımında dikkat edilecek konuların dışında kuru cilde sahip olanların da özen göstermeleri gereken noktalar var.
Kuru cilde sahip kişilerde en yaygın olarak görülen sorunların başında egzama ve kaşıntılar geliyor. Öncelikle kuru cildi yıpratmadan, tahriş etmeden temizlemek gerekiyor. Bu temizliği yaparken de sabundan uzak durmakta fayda var. Çünkü cilt temizliğinde sabun kullanmak cildi daha fazla kurutuyor, cildin koruyucu üst tabakasının tahriş olmasına yol açıyor.
Cilt temizlendikten sonra nemi kurumadan, yine kuru cildin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmış bir nemlendiriciyle nemlendirilirse hem tahriş olmaz, hem de kaşıntılar ortaya çıkmaz.
Kuru cilt yapısı olan kişiler alerjik reaksiyonlara da daha yatkın olduklarından kokusuz, parfümsüz, içinde shea yağı, vazelin ve gliserin gibi maddeler içeren ürünler kullanmalıdır.
Erkeklerde yaşın ilerlemesiyle birlikte testosteron hormonu da azaldığından dolayı, cilt daha da kurumaya başlar. Bu nedenle cildi iyi nemlendiren ürünler kullanmak da faydalı olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları