Erkeklerden neden Güzin Abla olmaz

Çok sevgili okurlarım.. Haftaya biraz da gülümseyerek başlamak için (ki şu sıralar hepimizin biraz neşeye ihtiyacı var), bir okurumun yolladığı, şu anda internette dolaşan ve yukarıdaki başlığı taşıyan, köşemle ilgili bir fıkrayı sizlerle paylaşmak istedim. Ben çok güldüm, umarım sizi de güldürebilirim...

Not: Bu arada Erkan ağabey hitabının, Hürriyet’in tüketici köşesi yazarı sevgili Erkan ağabey ile elbette ki ilgisi yok.

İşte fıkra:
Sevgili Erkan ağabey... Bana yardımcı olursunuz diye size yazıyorum.
Geçen gece işe giderken kocamı her zamanki gibi evde TV seyrederken bıraktım. Arabamla daha 500 metre gitmedim ki motor stop etti. Hayli uğraşıp çalıştıramayınca kocamdan yardım almak için eve döndüm. Eve girince gözlerime inanamadım. Kocam komşunun kızı ile yatağımızdaydı!
Ben 32, kocam 34 yaşında... Komşunun kızı ise 22... Biz 10 yıldır evliyiz. Yakalanınca resmen çöktü ve itiraf etmek zorunda kaldı. 6 aydır birliktelermiş.
“Ya bu ilişki şimdi burada bitecek ya da evliliğimiz!” dedim bağırarak. O gün işi bıraktı, git gide artan bir depresyona girdi. Onu çok seviyorum ama o ültimatomu çekince yok oldu. Resmen eridi. Artık ona ulaşamıyorum. Lütfen bana yardım edin. ? RUMUZ: ARABASIZ

Sevgili Ayşe, hava soğuksa, hele bu tip kısa mesafelerde motor ısınmadan gaza bastıysan, arabalar genelde bunu yapar. Kaputu aç, yakıt borularına şöyle bir bak, ezilme veya çöküntü gibi bir şey var mı? Manifolt bağlantılarını ve karbüratörü gözden geçirt. Eğer bunlar sorunu çözemezler ise sorun yakıt pompasında olabilir.
Bujilere yeterli benzin gelmiyordur (araban tüplü mü, benzinli mi, dizel mi yazmamışsın). Sanırım yardımcı oldum... Erkan ağabey’in...

Doğumdan sonra saçlarım hızla dökülmeye başladı

Geçenlerde sizin köşenizde, aynen benim gibi hamilelik sonrası saçları anormal derecede dökülen bir okurunuzun mektubuna rastladım. Bu nedenle size yazıyorum.
Ona bitkisel ve organik şampuanların saç dökülmesini önlediğini, sizin de böyle bir şampuanla saçlarınızı tedavi ettiğinizi yazmıştınız. Kullandığımız tüm şampuanlar da bitkisel değil mi, organik şampuanlar daha mı yararlı?
? RUMUZ: YAPRAK

Senin gibi pek çok okurum var kızım... Ben bu konuyu bir bitkisel terapi uzmanına danıştım. Hatta kendi sitemin “Uzman görüşü” bölümüne de bu konuyu ekledim. ışte Herbalist ve Doğal Terapi Uzmanı Işık Kırgız’ın ricam üzerine bana verdiği bilgiler:
“Öncelikle söylemeliyim ki, piyasada bulunan pek çok şampuan organik değildir, sentetik maddeler içermektedir. Bitkilerin saç sorunlarında oluşturdukları tedavi edici etkiler ise uzmanlarca onaylanıyor.
Doğadan uzak, bedenimize aykırı hayat tarzı saç dökülmesi (alopesi), kepeklenme, aşırı yağlanma (seboreik dermatit), sedef, egzama, vitiligo gibi saçlı deri sorunlarına yol açıyor. Özellikle sentetik saç boyaları, cilalar, köpük ve benzeri ürünler, allerjen ve tahriş edici etkileriyle saç folikülünde kalıcı hasarlar bırakabiliyor.
Tüm dünyada araştırma laboratuvarları saç sorunlarını gidermek için yoğun olarak çalışırken, aslında gerçek çözüm sertifikalı organik bitkilerin vitamin ve minerallerinin doğru bir şekilde formüle edilmesinde saklı... Bu bitkiler saç köklerimize en doğal bakımı yaparken, içerdikleri vitamin ve minerallerle de saç folikülünün yeniden canlanmasını sağlıyor.
Organik hidrosollü ürünler, organik bitki özsuları ve esansiyel yağlarıyla dökülmeyi önlerken saçların uzamasına yardımcı oluyor. Hamileler, doğum sonrası saç dökülmesinden şikayet edenler için organik sertifikalı bitkilerin özsuları ve esansiyel yağları ideal.
Bitki hidrosolünde bulunan organik ısırgan ve biberiye, saç köküne direkt etki ederek kan dolaşımını hızlandırır. Ayrıca buğday proteini saçlı derinin onarımına yardımcı olur. Dökülen saçların yeniden artışını sağlar. Organik hidrosollü şampuanın içerdiği lavanta, ısırgan ve adaçayı, saç dokusunun kısa zamanda yenilenmesini sağlar. 8-12 yıkamada saç dökülmesi durur. Kalıcı sonuç alınabilmesi için bu tür şampuanlar haftada 2-3 gün kür halinde uygulanmalıdır.”
Herbalist ve Doğal Terapi Uzmanı Işık Kırgız
Yazarın Tüm Yazıları