Erkekler neden tayt sevmez

Güncelleme Tarihi:

Erkekler neden tayt sevmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2006 00:00

70 ve 80’li yılların trendi tayt bu yıl tüm ihtişamıyla geri döndü. Uzun kazaklarla, mini etek ve elbiselerle birlikte giyiliyor. Kalın kemerlerle kombinlendiğinde tadından yenmiyor.

Ama gel gelelim birçok erkek tayt giymiş kadın gördüğünde yüzünü ekşitiyor, daha ileri gidip, gözüm görmesin diyenler de cabası. Tasarımcılara, mankenlere, tanınmış erkeklere, erkeklerin neden tayt sevmediğini sorduk. Verdikleri cevaplar tek bir nedende toplanmıyor ama Türk kadınlarının uzun olmayan bacakları, fazla kiloları ve hatta selülitleri, tayt nefretine yol açan başlıca sebeplerden.

Hakan Yıldırım’dan taytın tarihi

Tayt formunu çok beğeniyorum. Bence yakışan ve taşıyabilen için çok güzel bir ifade biçimi. Bazen kadını çok çekici gösteriyor bazen de çok cesur. İlk kez 14. ve 16. yüzyıl arasında asilzadeler giymiş. 2. Dünya Savaşı sırasında ise soğuk ülkelerde orduda insanların üşümemek için içlerine giydikleri bir tür iç çamaşırı olarak kullanılmış. 1970’lerde ilk Pierre Cardin’le moda oldu. Spor giyim için de kullanıldı. Ardından 1983’te Jean Paul Gaultier’in Madonna’ya yaptığı imaj üzerine iyice patladı. Erkekler tayt sevmiyor mu? Ben çok kötü bir yorum duymadım açıkçası. Ama belki dikkat çeken bir giysi olduğundan, klasik bakış açısına sahip erkekler için gereksiz gözükebilir.

Bahar Korçan (Modacı)

Sevmiyorlar çünkü kadınların tüm kusurlarını ortaya seriyor
/images/100/0x0/55ea1ea9f018fbb8f86c6fb6


Mucidi kimdir bilmiyorum. Ama bir unutkanlık sonucu ortaya çıktığı kesin gibi. Çorap yapacakken ayaklarını unutmuş olmalı...

Erkekler tayt sevmiyor. Çünkü tayt kadınların tüm kusurlarını ortaya seriyor. Ama bir grup erkek sınırsız nefret ederken bazıları da seksi buluyor. Bence sevmeyen erkekler haklılar. Bazen biz kadınların seçimlerine akıl sır ermiyor. Bacak boyu kısa ve düzgün olmayan bir kadının neden tayt giydiği hayli tartışmalı bir durum. Türk kadınının ortalama bacak boyuna kalça genişliği ölçüsünü ekleyip, kimlik bulamama durumuna bölersek ortaya çıkacak sonuç düşündürücü. Moda diktatörlerine dikkat hanımlar, kurban olmamak gerek.

Bu seneki koleksiyonumda tayt yok. Yeni düşüncelere aç bazı tasarımcıların eskiyi karıştırıp, allayıp pullayıp karşımıza yenilikmiş gibi çıkarmalarından hayli sıkıldığım için tayt tasarlamadım.

Teoman (Şarkıcı)

Lütfen külot izi görünmesin

Ben aslında bir etekseverim ama tayt bu senenin modası, kaçış yok. Bu yüzden gözümüz taytlara ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi olur. Güzel vücutlu bir kadında, kalçalarının açıkta kaldığı taytları çok seviyorum. Ama biraz kilolu vs olduklarında onu uzun kazaklarla çok güzel kapatabiliyorlar. Bence tayt giyen birinin en dikkat etmesi gereken, diğer kıyafetlerle uyumu. Güzel bir kombinasyonla, taytı beğenmeyecek erkek yoktur. Yalnız lütfen külot izi gözükmesin!

Kanat Atkaya (Yazar)

Sevmemekten çokkorku duygusu benimki

Aşırı cesaret bana her zaman ürkünç gelmiştir. Tayt giyerek "Ne var birader her şey ortada" tavrı sergileme noktasına gelmiş bir kadını ancak takdir edip fazla da ortada dolaşmadan yok olurum.

Barbaros Şansal (Modacı)

Kadınlarda iğrenç duruyor

Ben erkeklerin tayt sevdiğini düşünüyorum. Osman Çarmıklı beyefendi bir zamanlar kendi bile giymişti. Çarmıklı’nın siyah-beyaz kalın çizgili taytını hatırlıyorsunuz değil mi? Tayt kadınlarda iğrenç duruyor. Hiç tayt yapmadım. Tasarım yapılacak ne tarafı var ki zaten tayt işte! Ayaksız kalın çorap. Erkekler tayt sevmiyor. Çünkü cinsel uzuv belli oluyor. Kadınlar ayıla bayıla giyiyor. Çünkü hem ucuz hem basit. Tayt giyen hanımlar üzerine mutlaka etek ya da tunik giysin. Taytı çorap gibi kullansın. Asla desenli tayt giyilmesin. Beyaz da çok kötü. Herkes gibi siyahı da önermeyeceğim. Bana kömürcü gibi geliyor. Bozuk anatomisi olanlarda halüsinatif etkiler yapıp defoları daha da ortaya çıkarıyor. Diğer renkler tamamdır.

Mirgün Cabas (NTV Haber Koordinatörü)

Erkeklerin hayal gücüne imkan tanımıyor

Kadınlarda taytı sevmiyorum çünkü biz erkeklerin hayal gücüne imkan tanımıyor. Her şey ortada, bize yapacak bir şey kalmıyor.

Tamer Yılmaz (Moda fotoğrafçısı)

Kocaman kalçalara, şişman ayaklara hiç yakışmıyor

Ben de sevmiyorum. Özellikle Türk kadınlarına hiç yakışan bir tarz değil bu. Bizimkiler çok güzel bir şeymiş gibi giyip duruyorlar, kocaman kalçalarına, şişman ayaklarına hiç yakışmıyor. Altına marifetmiş gibi lastik pabuç veya parmak arası geçiriyorlar, o zaman daha da kötü oluyor. Bence bir kadına taytın yakışması için, kadının çok ince, seçtiği modelin de çok seksi olması gerek. Türk kadını yurtdışında tayt giyen kadınları görse -mesela İtalya- bir daha tayta yaklaşır mı bilmem.

Erdil Yaşaroğlu (Çizer)

Selülitlerin göründüğü manzaralar hoşuma gitmiyor

Benim prensip olarak taytla bir derdim yok, seviyorum aslında. Ama sadece vücudu uygun olanlar giydiği sürece... Kilolu kadınlar giydiğinde veya taytın altından selülitin dahi gözüktüğü manzaralar hiç hoşuma gitmiyor.

Çağla Şikel (Manken)

Alışacaklar, alışacaklar

Erkekler taytı fazla modern buluyorlar. Kesik çorap görünümünde olduğu için daha gözleri alışmadı. Bence erkeklere çorap daha seksi geliyor. Ama tayta da alışacaklar. Çünkü bu sene her yerde tayt var. Ben de giymeye başlayacağım galiba. Önerim şu olacak: Taytın üstüne giydiğiniz tünik ya da çorap çok kısa olsun. Böylece tayt çorap görünümünden çıkıp görevini yerine getirir.

Tuba Ünsal (Manken)

Tek sebebi kıskançlık

Erkeklerin tayt sevmemelerinin tek bir nedeni var o da kıskançlık. Kadınlarının hatlarının belli olmasına tahammül edemiyorlar. Halbuki tayt en kalın çoraptan çok daha kalın. Bence kadınlar erkekleri pek umursamasınlar. Ben hiç önemsemiyorum. Çünkü erkekler için değil kendim için giyiniyorum.

Emre Altuğ (Şarkıcı)

Ben sevmiyorum, sakil

Tayt çok iddialı bir giysi. Tayt giyecek kadının bacak boyu uzun, proporsiyonu düzgün olmalıdır. Herkese yakışacak bir kıyafet değil. Ben sevmiyorum. İyidir, rahattır ama sakil de durabilir. Kıskançlıkla ilgisi yok. Bacakları uzun ve ince olan istediğini giymekte özgür.

Ece Sükan (Moda editörü)

Gözleri alışmadı

Tayt bu kış gerçekten de altın çağını yaşıyor. Kadınlar ısrarcı, erkekler huysuz. Ben gözlerinin alışmadığını düşünüyorum. Alışacaklarını umut ediyorum. Taytın boyu çok önemli. Kadınlar ya bilekte bitenleri ya da dizin altındaki kapri taytları tercih etmeli. Her şeyde olduğu gibi taytta da ara boy iyi durmuyor.

Sibel Arna, CNN Türk’te bugün saat 23.00’te yayınlanacak Trends programında erkekler neden tayt sevmez konusunu ekrana taşıyacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!