Erkekler de peeling yapmalı

Kış ayları, kimyasal peeling için ideal dönem olarak kabul ediliyor ve bu uygulama kırışıklıklardan sivilce lekelerine kadar birçok soruna çözüm sunuyor.

Üstelik günümüzde sadece kadınlar değil, cilt bakımına özen gösteren pek çok erkek de yenilenmek için kimyasal peeling yöntemine başvuruyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan İyigün, kimyasal peeling’i derinin üst tabakalarının çeşitli kimyasal maddelerle kontrollü olarak soyulması ve yerine yeni cilt tabakasının oluşmasının sağlanması olarak tanımlıyor: "Uygulama evde uygulanan peeling ürünlerinden farklı olarak dermatologlar tarafından daha etkili ürünlerle yapılıyor. Ayrıca şunu belirtmekte yarar var: Peeling öncesi ve sonrasında güneşten korunmak çok önemli olduğundan, kış mevsimi peeling için en uygun dönem."

Kimyasal peeling nasıl etki gösteriyor

Glikolik asit, salisilik asit, jessner solüsyonu ve triklorasetik asit gibi ajanlar kullanılabiliyor.

Peeling öncesinde kişinin ulaşmak istediği iyilik, tıbbi geçmiş, daha önce kullanılan ürünler ya da görülen tedavileri bilmek, tedavinin başarısı ve uygulanabilirliğini belirlemek için gerekli.

Hastanın yaşı, cilt tipi, cinsi, vücudunda düzeltme ihtiyacı gördüğü bölgelere göre kimyasal maddenin konsantrasyonu, süresi ve seans sayısı ayarlanıyor. Seans aralığıyla peeling çeşidi hastaya bağlı.

Hangi bölgelerde uygulanıyor

Lekelerin tedavisinde (yaşlılık, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi)

İnce ve orta derinlikteki kırışıklıkların giderilmesi veya hafifletilmesinde

Sivilce tedavisinde, sivilce izlerinin hafifletilmesinde

Yıldızların güzellik sırları

Onlar hem başarıları hem de göz kamaştıran güzellikleriyle ön planda... Ve pek çok kadın bu hemcinslerine benzemenin, örneğin Oscar’lı yıldız Charlize Theron’unki kadar pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yollarını arıyor. İşte yol arayanlara küçük bir kılavuz: Ünlü kadınların çok özel güzellik sırları...

CLAUDIA SCHIFFER

Kar tanesi kadar pürüzsüz bir cilt... Ünlü topmodel bunu nasıl başarıyor dersiniz? Claudia Schiffer sabahları ve akşamları gün içinde kullandığı makyajın artıklarından ve kirden arındıran yumuşak bir yüz temizleme losyonu kullanıyor. Gözlerinin ışıldamasını sağlamak için ise buz küplerini sardığı bir kağıt mendille göz kapaklarınına kompres yapıyor.

CHARLIZE THERON

İşte ünlü Hollywood yıldızından ihtişamlı görünmek için küçük bir ipucu: Bronz tonlarında bir allığı elmacık kemiklerinin hemen altına sürün ve gözün uç kısımlarına aydınlatıcı uygulayın. Cildinizin nasıl anında tazelendiğini ve sanki uzun bir tatilden yeni dönmüş gibi ışıldadığını fark edeceksiniz. Makyajınızın son noktası olarak burun ucuna da aydınlatıcıdan küçük bir dokunuş koymayı ihmal etmeyin.

JENNIFER LOPEZ

Gerçekten de karşımızda kusursuz parlaklıkta bir cilt duruyor. Lopez’in en büyük güzellik sırrı göz makyajı. Önce gümüş tonlarındaki göz farını göz kapağının üzerine sürüyor ve onu ince bir siyah eye-liner’la dikkat çekici hale getiriyor. Sonrasında takma kirpiklerini takmayı ve yanaklarına aydınlatıcı sürmeyi ihmal etmiyor.

Özel geceler için PRATiK SAÇLAR

Omuz hizasındaki vahşi doğal buklelerinize de mükemmel bir model uygulayabilirsiniz

1- Şakaklarınızdan başlayarak, saçlarınızı dört parmak genişliğinde bölümlere ayırın. Hafifçe döndürerek, iki saç tokasıyla başınızın arkasına tutturun. Kalan uzun bukleleri de serbestçe yukarıda toplayın.

2- Yanlardan sonra şimdi de ensenizdeki saçları enseniz görünecek şekilde yukarıda, başınızın arkasında toplayın. Kalan uzunlukları da kendi içine doğru döndürerek ensede hafif dolgunluk vererek toplayın. Alındaki kalan tek tük perçemleri ise doğal bir şekilde bırakabilirsiniz.

Yumuşak düğümler, gevşek topuzlar, ensede dağınık toplama stilleri... Modern topuzlar sezonun en trendi parti modelleri arasında yer alıyor. Üstelik oldukça pratikler. Bu uygulaması basit modellerle siz de farklı görünümlere bürünebilirsiniz.

Omuz hizasındaki saçlar için mükemmel bir model

1- Saçları diplerinden krepe yapın. Öncesinde saç spreyi kullanırsanız daha başarılı bir sonuç elde edersiniz.

2- Saçları ensede üç bölüme ayırın ve her birini uçları yukarı bakacak şekilde küçük bir muz topuz olarak toplayın.

3- Her üç muzu da tek bir sırada alt alta gelecek şekilde düzeltin ve bir saç lastiğiyle sıkıca sabitleyin. Serbest bıraktığınız uçları dolgun bir şekilde aşağıya doğru düşürün. Hafifçe krepe yapın ve tıpkı kakülünüzde olduğu gibi sprey kullanabilirsiniz.

Kendinizi karamelle şımartın

Truly Luscious’un karamel ve krema kokulu Caramel&Butter Cream’i, cilde ipeksi bir yumuşaklık ve nem veriyor. İçeriğindeki tatlı badem yağı cildi besleyip nemlendirirken, küçük hindistan cevizi ise sıkılaştırıyor. Vücudunuza masaj yaparak, bolca uygulayın. Fiyatı 23.00 YTL...

Cezbetme oyunu başlıyor

İlk görüşte aşkın ve büyüyen tutkunun parfümü Amor Amor’un yeni bir hikayesi başlıyor: Cezbetme Oyunu... Amor Amor Tentation, odunsu-oryantal bir parfüm. Ürünün baş notasında ışıltılı ve ferah mandalina ile biraz asi sarmaşık var. Cezbeden orta notasında duyuları uyandıran, sıcak ve samimi yasemin, sonrasında özel bir çiçek olan tiare bulunuyor. Dip notasında ise şehvetli, sıcak ve hafif baharatlı bir yapı veren vanilya ile sedir ağacının birleşimi. 50 ml’i 125 YTL’den satılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları