Erkekler bağımlılıktan çabuk kurtuluyor

Güncelleme Tarihi:

Erkekler bağımlılıktan çabuk kurtuluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 13:30

ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Sağlam, erkeklerin kadınlara oranla sigarayı daha kolay bıraktıklarını bildirdi. Sigarayı Bırakma Polikliniği'nde 67'si kadın 221 kişiye tıbbi destek verdiklerini ve yüzde 60'a yakın bir başarı sağladıklarını söyleyen Doç.Dr. Sağlam, “Erkeklerin sigaraya bağımlılığı kadınlardan daha fazla ama tedavilerine devam ettikleri için daha çabuk ve kolay kurtulabiliyorlar” dedi.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesindeki Sigarayı Bırakma Polikliniği'ne başvuran tiryakiler arasında mini bir anket yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Leyla Sağlam, erkeklerin kadınlara oranla sigaraya daha bağımlı olduklarını belirlediklerini dile getirdi. Son iki yılda 67'si kadın 221 kişiye sigarayı bırakmaları için tıbbi destek sağladıklarını anlatan Doç. Dr. Sağlam, erkeklerin tedaviye devam etmeleri sayesinde sigarayı kadınlardan daha kolay ve çabuk bırakabildiklerini ifade etti. Polikliniğe başvuran sigara tiryakilerinin büyük bir bölümünün doktor tavsiyesine uyan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sağlam, şunları söyledi:

“Sigarayı bırakma konusunda irade ve devamlılık çok önemli. Biz polikliniğimizde nikotin bağımlılarına önce karbondioksit ve tiryakilik ölçümü yapıyoruz. Bununla beraber çeşitli yöntemlerle bu bağımlılıktan kurtulmalarını sağlıyoruz. Ancak doktor tavsiyelerine uymak çok önemli. Çoğunluğu erkek olan hastalarımızın tiryakilikleri kadınlara oranla bir hayli fazla ancak tedavide devamlılık sağlamaları nedeniyle kadınlardan daha kolay sigarayı bırakabiliyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!