Erkek yüzme takımına dünya üçüncülüğü

Güncelleme Tarihi:

Erkek yüzme takımına dünya üçüncülüğü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 15:20

Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden özel bir okulun lise erkek yüzme takımı, dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden erkek yüzme takımı dünya üçüncülüğünü kazandı. TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımı dünya üçüncüsü oldu. Ayrıca takım sporcularından Enes Kırveli, 50 metre sırt üstü stilinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 20-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen ISF World Schools Championship Swimming'de (Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası) 17 finalist ülkeden katılan 281 sporcu, dünya şampiyonluğu için yarıştı.

Türkiye şampiyonluğundan dünya dereceliğine

2016-2017 eğitim-öğretim yılında düzenlenen Türkiye Okul Sporları Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımı (Enes Kirveli, Murat Görkem Narman, Burak Balibeyoğlu, Kürşat Yılmaz, Melikşah Dügen, Zübeyir Kaan Zümbülcan) bu başarısıyla katılmaya hak kazandıkları şampiyonada, 4*50 Karışık Bayrak Yarışında dünya derecesiyle ülkemizi gururlandırdı. 

Haberin Devamı

TED Mersin Koleji Yüzme Takımı, önümüzdeki yıl Fas'ta düzenlenecek GYMNASIADE ve 2019'da Brezilya'da yapılacak olan ISF Dünya Okul Sporları Şampiyonasına da iddialı hazırlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!