Erkek Şiddetini Anneler Yok Edebilir!

Annesine laf ettirmeyen fakat kadınlara her türlü şiddeti gösteren erkekler ülkesi burası.

Haberin Devamı

- 2 erkek çocuğu kavga eder. Kavganın neden çıktığını sorduğumda "anneme küfrettiği için vurdum" der.

-Erkek öfkelenince karşısındaki erkekse, ilk önce onun anasına söver.

-Erkek öfkelenince karşısındaki kadınsa üreme organlarını önce sözel, cesaret bulursa fiziksel olaran hedef alır.

-Genç kızlar veya kadın tacize uğrayınca etek boyu ölçülür. Ama sen kızsın... diyerek erkek yüceleştirilir.

- Yolda yalnız yürüyen veya aracıyla trafikteki her kadın erkeklerin taşkınlıklarından nasibini alabilir.

-Erkek çocuğu abartılı, kız çocukları ezilerek sosyal kimlikleri öğretilir.

Haberin Devamı

- Bir çocuk 7 yaşına geldiğinde kişiliğinin %70'i oturmuştur. Ailede annesi babasından şiddet görüyorsa, kız kardeşleri 2. sınıf olarak ilgi görüyorsa o erkek çocuğunu, ileride kadınlara karşı ancak kendisi durdurabilir.

Ben bir erkek çocuk annesiyim. Aynı zamanda eğitimciyim. Erkek çocuklarının kadına saygı duyarak yetişmesi gerektiğini defalarca yazdım. Erkeklerin ilk aşkı anneleriyse, anneler bu aşkı geleceğe hazırlamalı. Mutlu, sağlıklı bir erkek yetiştirmek için "benim paşa oğlum" yerine "benim tatlı oğlum" şekilde sevmeli bence.

Erkekler dürtüleri yüksek varlıklar. Dikkat edin, oyun oynarken hemen kavga kaba kuvvete dönüşür. Ergenlikle birlikte bu dürtüsellik, cinsel fonksiyonlarla birleşir ve duyguların yerinde yeller esip kadına cinsel şiddet ortaya çıkabilir.

Erkek çocukları daha sakin, abartılmadan, duygularıın ifade etmesine önem vererek yetiştirilmeli. Hem de küçücükten itibaren.

Şiddetin, tacizin, tecavüzün çözümü erkek çocuklarını sevgiyle yetiştirmek, idam değil.

Haberin Devamı

Devlet istediği önlemi alsın, hukuk gerekeni yapsın; anneler erkek çocuklarını hastalıklı bir tutumla yetiştirdiği sürece Özgecan Aslan olayının niceleri yaşanmaya devam edecektir.

Ey erkek çocuk annesi! Sen onu kendin için değil, insanlık için yetiştiriyorsun. O sadece senin oğlun değil, çok meşakkatli büyüyen bir kız çocuğunun müstakbel eşi, sevgilisi, canı, cananı...

Ey erkek çocuk annesi! "Beni hiçbir erkek anlamadı", "bana erkekler kötü davrandı" diyerek, çocuğunu kaba sabalığa alışıtırma.

Ey erkek çocuk annesi! Oğluna bir insana ilgi duyuyorsa güzel sözler söylemesinin önemini anlat. Bedenine izinsiz dokunulamayacağını anlat.

Ey erkek çocuk annesi! Kaplan yetiştirmiyorsun, insan yetiştiriyorsun. Oğlunun duygularını bastırma. "Erkekler ağlamaz, erkek adam duygusal olmaz", deme. Tam tersi, erkeklerin de naif ruhları olduğunu sen öğret.

Haberin Devamı

İş sende bitiyor, toplumun huzuru sende, erkek annelerinin elinde.

Yazarın Tüm Yazıları