‘Erkek nü’ler

Güncelleme Tarihi:

‘Erkek nü’ler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 23:39

Dünyanın en prestijli müzelerinden Paris’teki Orsay Müzesi, bir ilke imza atarak, erkek nü sergisine ev sahipliği yapmaya karar verdi.

Haberin Devamı

‘Masculin/Masculin’ adındaki sergide 1800 yılından bu yana ressamların çalıştıkları erkek nü eserleri bir araya getirilmiş. Resim, heykel, desen ve fotoğraf olmak üzere toplam 200 heykelin sergilendiği sergi, dünyada ilk olma niteliği taşıyor. Sergide Bacon, Delville, Rodin, Schiele, Cézanne, Mueck, Avedon, Picasso, David, hatta Pierre et Gilles’in de aralarında bulunduğu pek çok farklı tarz ve çağın sanatçısı yan yana getirilmiş. John Cocteau’nun ‘Metresler’ eseri ile Amerkialı sanatçı Paul Cadmus’un ‘Banyo’ eseri, ‘Jean Louis David’in ‘Erkekler Akademisi’ ile Pierre et Gilles’in üç ayrı ırkta üç erkek sporcuyu gösteren ‘Yaşasın Fransa’ ve pembe fondaki ‘Aşil’ eserleri yan yana sergileniyor.

Haberin Devamı

CESUR MU UTANGAÇ MI?

Gezenlerin biribirinden farklı tepki gösterdiği sergiyi ‘çok başarılı’ ya da ‘fazla utangaç’ bulanlar da var. İlk tepkileri değerlendiren sergi sorumlusu Ophelie Ferlier, “Sergimiz hiç de öyle söylendiği gibi şok yaratmıyor. Uslu bir sergi. Hatta fazla utangaç seçim yaptığımızı söyleyenler bile oldu” diyor. Le Monde gazetesi de müzenin ‘Eşcinsellik konusunu işleme cesaretini gösterememesini’ eleştiriyor. Fransa’nın tartıştığı sergi 2 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!