Erkek güzeli

Güncelleme Tarihi:

Erkek güzeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Parlak cildi, bakımlı elleri ve boyalı saçlarıyla

Zaman eskisi gibi değil, onlar da saçlarını boyatıyor, hatta renklendiriyor; manikür pedikürün yanı sıra kozmetik bakım ürünlerinin tutkunları oluyorlar... Sanki vakit Sezen Aksu'nun şarkısında söylendiği gibi ‘‘pamuklara sarıp sarmalanmış’’ adamların dönemi..

Sevgili ‘‘erkekler’’, sadece tıraş olarak cildinize yeterince bakım yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Siz de yaşlanıyor, sizin de cildiniz parlıyor, sizin de sivilceleriniz ve siyah noktalarınız oluyor. Kısacası sizin de bakıma ihtiyacınız var.

Üstelik erkeklerin tembel yaratıklar olduklarını bilen kozmetikçiler daha çok ‘‘ikisi bir arada’’ ürünler üretmişler onlar için. Yani tıraş olurken nemleniyor, saç bakımı yaparken vücut temizliyorsunuz... Ötesi? Boyanan saçlar, tıraş sonrası bakımı ve kozmetikçilerin bunlar için yarattıkları iddialı seriler.

Renkli saçlar

Saçını boyatmak isteyor, ama kuaföre de gitmekten feci şekilde utanıyorsanız L'Oreal imdadınıza yetişti sayılır. Geçtiğimiz ay piyasaya çıkardığı Feria Color serisinin üç rengi özellikle erkekler için düşünülmüş. Bundan evinizin banyosunda siz de rahatlıkla kırlarınızı kapatabilir, değişik renklere bürünebilir, sonuçtan nefret ederseniz yine kimselere görünmeden eski halinize dönebilirsiniz.

Ama yine de kuaföre gidip de boyatmanız hala mümkün. Birçok erkek kuaförü son zamanlarda beyazlarını kapatmak yerine araya minik röfleler atılmış sarı saçlar düşleyen adamlarla karşı karşıya kaldıklarını söylüyorlar. Bu yüzden de uzmanlık alanlarına parlak sarıdan, koyu kahve tonlarına kadar röfleyi de katmış durumdalar...

Tıraşla gelen gençlik

Tabii ki bir de start bakım söz konusu. Yüzyılın başından beri bildiğimiz ama evrim geçirerek bugünkü halini kazanan ‘‘tıraş konusuna’’ gireceğiz şimdi: Tıraş ürünlerinde son zamanlarda gerçek bir devrim yaşanıyor. Eskiden sadece kolay tıraş olsun diye sunulan ürünler artık birer bakım küplerine dönüşmüş durumda.

Aramis'in ‘‘A artı Firming After Shave Treatment’’i erkekler için tıraştan sonra yapılan bir bakım ürünü. Cildi nemlendirdiği gibi yaşlanmaya karşı da etkili bir ürün. İçindeki onarıcı meyve asitleri ile hem onarıyor hem de yaşlanmayı geciktiriyor.

Yine Estee Lauder'in Pleasures After Shave Balm ise tıraştan sonra gözenekleri sıkılaştıran, aynı zamanda nemlendiren bir ürün.

Kozmetik serisi

Bugünün bakımlı adamı öyle tek bir losyonla idare edemiyor. Ona seri gerekiyor... Erkek bakım ürünlerinde en iddialı bir şekilde piyasaya giren Biotherm ise erkek ve kadın cildindeki farklılıkları belirleyip erkek cildine daha yararlı ürünler geliştirmiş durumda. Öte yandan erkeklerin erkeksi görünüme ne kadar düşkün olduğunu da bildiklerinden koku ve ambalajda da erkeksiliği ön plana almışlar. ‘‘T-Pur’’ ve ‘‘Peau-Sensible’’ olmak üzere iki serileri var. T-Pur serisi tıraş sırasında ve sonrasında kullanılan ürünlerden oluşuyor. Tıraş köpüğü bakteri oluşumunu engellerken tıraş sonrası bakım ürünü olan T-Pur Fluide Hydrant Anti-Brillance da parlamayı engelliyor ve cildi nemlendiriyor.

Peau-Sensible serisi ise hassas ve nazik cildi olan duyarlı erkeğin bakım seti... Plankton termal özlü tıraş köpüğü yanma, tahriş ve kesik problemleri için önerilirken, Actif Apaisant Reparateur tıraş sonrasında cildi onarmak, yumuşatmak ve kuvvetlenmek için kullanılıyor. Ayrıca E vitamini ile kuvvetlendirilmiş Active Hydrant ile tıraşı beklemeden de cildinizi gün boyu nemlendirebilirsiniz.

Kellik değil saç sorunu!

Vichy ise saç sorunu olan erkekler için enteresan bir ürün çıkardı. Saç dökülmesinin ‘‘fibroz’’ denen saç kökü bozulması olduğunu keşfeden Vichy araştırmacıları bunu önleyici bir ilaç geliştirdiler. Fibroz nedir derseniz kısaca şöyle açıklayalım: Deriye esnekliği veren kollajenin sertleşip saç kökünü kıskaca alarak gelişimini tamamlamamış saçı atması. Gittikçe yoğunlaşan kollajen yavaş yavaş saç kökünün yerini alıyor ve onu deriden dışarıya atıyor. Kan damarları tarafından uyarılamayan saç kökü de beslenemez hale geliyor. Aminexil molekülüne sahip Dercos Technique işte bu sorununuza 6 hafta içinde çözüm getireceğini iddia ediyor. Söylenen şu ki yüzde 1,5 Aminexil solüsyonu çözeltisi, kolajen esnekliğini koruyarak ve zamansız saç dökülmesine karşı saçın deriye sağlam yerleşmesini sağlayarak Fibroz'a karşı koyar. Altı haftalık tedavi sonucunda büyüme evresindeki saç teli sayısında yüzde sekizlik bir artış olur, bir yıllık bakım sonucunda ise saç teli sayısı 2000 - 3000 arası adede ulaşır. Söylemesi bizden, denemesi sizden. Pratiklikten hoşlanan erkekler içinse Aramis'in ürettiği bir şampuan var. Hem saç hem vücut için. Tuscany Per Uomo Mineral Hair and Body Shampoo, Tuscany kokusu ile cildinizi nemlendirip içindeki Aloa Vera ile ferahlık kazandırıyor.

Bronz adam

Güneş zararlı ama bronzluğun da ayrı bir tadı var. Son zamanlarda erkekler de kendiliğinden bronzlaştıran ürünlere yöneldiler. Estee Lauder'in Go Bronze'u bu konuda size yardımcı olabilir. Bir saat içinde etkisini gösteren güneşsiz bir bronzlaştırıcı. Üstelik içindeki anti-oksidanları ile cildi hem çevrenin hasarlarına karşı hem de güneşe karşı koruyor. Kremle yetinmeyenler için ikinci ürün ise yine Estee Lauder'den Instant Sun-Bronzing Powder. Tamamiyle mat bir görüntü yaratan bu pudra ile bronz bir tene kavuşabilirsiniz.

Kozmetik firmaları sadece erkeklere özel seriler üretiyor. Özellikle Biotherm’in oldukça geniş bir serisi bulunuyor. Tıraş ve tıraş sonrası bakım kremleri ve nemlendirici gibi. Ayrıca Estee Lauder ve Aramis’in de erkeklere özel bakım setleri mevcut. Vichy’nin piyasaya çıkardığı Dercos ise kellik korkusu yaşayan ve sayesinde gür saçlarıyla hayatın keyfini çıkartmaya devam eden erkeklere özel satılan başka bir ürün...

Erkeksi bilgiler

Erkeklerin yüzde 70'traş olurken traş köpüğü veya traş jeli kullanıyor.

Erkeklerin yüzde 62'si traş sonrası bir ürün kullanıyor. Ürün kullanan erkeklerin yarısı alkollü losyon ve tonik tercih ediyor.

Traş ve traş sonrası ürünler dışındakı erkek bakım ürünleri içinde en çok tercih edilenler nemlendiriciler...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!