Erkek çocuk dediğin

Geçtiğimiz hafta, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde yeni bir çocuk kanalı yayına girdi: XD.

Bu harflerin özel bir anlamı yok. Sadece tasarım! Kanal erkek çocuklar için. Hedef kitlesi 6-14 yaş arası. Kanal açılmadan önce ciddi araştırmalar yapılmış, ABD’deki çocuklarla tabii. Ve bir takım sonuçlar elde edilmiş. Bu sonuçları Sinan ve birkaç arkadaşına okudum ve katılıp katılmadıklarını sordum. Onların fikirlerini iletiyorum: 

1. Onlara “çocuk” demeyin, küçük olarak görülmekten hoşlanmazlar. (Kesinlikle doğru. Bunu söylemek hayatta akıllarına gelmezdi ama duyunca pek beğendiler.)

2. Çok “kızlara has” olan şeylerden uzak dururlar. (Doğru. Daha 9 yaşında olduklarından uyanamadılar duruma. 2 sene sonra görürüm onları!)

3. Video oyunları onların hayatıdır. (Pek katılmadı. Evet, önemlidir ama hayatı diyecek kadar değilmiş)

4. Spor onları sosyal anlamda birbirine bağlayan bir anahtardır. (Evet, çok önemli. Diğer sınıftaki çocuklarla, aynı dili konuşamadıkları kuzenleriyle spor sayesinde kaynaşmış.)

5. Erkek çocukları spor ve video oyunlarından her şeyden daha çok zevk alırlar. (Evet, bir de psp var, unutmayalım.)

6. Espri para kadar değerlidir. (Zaten esprileri yapan da erkekler oluyor!)

7. Erkek çocukları sportmenlik ve çok çalışma gibi iyi özelliklere sahip ünlülere ve sporculara hayranlık duyar ve uyanık geçinen, hava basan ve ukala tiplerden hiç hoşlanmazlar. (Çok doğru dediler. Bu tiplere örnek vermelerini istediğimde ise tıkandılar! Veremediler.)

8. Markalar onlar için önemlidir, özellikle de giyim, ayakkabı, şapka ve elektronik eşya markaları. (Pek değil. Kızlar daha ilgiliymiş. Bir tek bazı spor markaları şu anda biraz önemliymiş.)

9. Kaykay markaları ve logoları SÜPER şeylerdir. (Anlamadı bile. Bizde nerde kaykay!)

10. Bir üst seviyeye geçmek, büyük ve küçük şeyleri başarmak önemlidir. (Çok doğru!)
Yazarın Tüm Yazıları