Erkek arkadaşım bana balık hediye etti

RUMUZ: BAHTLIErkek arkadaşımla evlensem mi, yoksa evlenmeyip kariyerime mi odaklansam karar veremiyorum.

Bununla bağlantısı var mı bilemiyorum, ama rüyamda, erkek arkadaşım bana balık alıyor (bu rüyayı gördüğüm günden önceki gün, gerçekten de bana 2 tane kavuniçi japon balığı almıştı). Bu balıkları aynı şekilde rüyamda görüyorum, ama bu sefer bana 2 tane daha aynı balıklardan ve ayrıca 5 tane daha balık almış. Hepsi aynı poşetin içinde duruyorlar. Balıklardan bir tanesi kahverengi, bu dikkatimi çekiyor, ama ona kızıyorum "İyi ki beğendim aldığın balıkları" diyorum. Çünkü balıkları koyacak yer yok ve ayrıca yetişmem gereken bir yer var, dışarı çıkmam gerekli ve bu arada, balıkların suyunu ve fanuslarını da ayarlamam gerekiyor.

YORUM:

Günlük yaşantımızda yaptığımız konuşmalar, gördüğümüz kareler, dokunduğumuz nesneler, tepki verdiğimiz veya vermediğimiz, ama kafamızı bir şekilde (olumlu/olumsuz) meşgul eden olaylar, olduğu gibi ya da bazı semboller kullanarak rüyalarımıza yansıyor. Yani rüyalardan mistik açıklamalar beklemek çoğu zaman doğru değil. Dolayısıyla, rüyanızı yayına almamın sebebi, normalde sizin gibi rüyasının nedenini yorumlayamamış ve yorum olarak "Balık mı? O zaman, kısmet var!" yanıtını bekleyen okuyucularımın, rüyalarının gerçek nedenleri ile ilgili, yine bir okuyucu ağzından delil oluşturmalarını istememem.

Sizin de belirttiğiniz gibi, erkek arkadaşınızın size hediye ettiği balıklar ve evlilik planlarıyla ilgili kafa karışıklığınız, değişik semboller kullanmadan yalın şekliyle rüyalarınıza yansımış. Rüyada başka bir anlam aramak doğru olmayacaktır. Ancak, erkek arkadaşınızın aldığı balık ve bana "bahtlı" rumuzunu kullanarak yazmanız, sanki erkek arkadaşınızın, içerisinde yaşadığımız toplum ölçülerine göre "şanslı evlilik" olarak adlandırılabilecek kriterleri taşıdığını gösteriyor gibi geldi. Kafanızı karıştıran şeylerden birisi de buysa, evlenip evlenmeme kararı alırken kişilik özelliklerinizi, aradıklarınızı, ihtiyaçlarınızı ve öncelik listenizi gözden geçirmeniz, yanlış yapmanızı engelleyebilir diye düşünüyorum.
Yazarın Tüm Yazıları