Erkeğin kıskanç, yeşil gözlüsü kadının hazırcevap, makyajsızı

Güncelleme Tarihi:

Erkeğin kıskanç, yeşil gözlüsü kadının hazırcevap, makyajsızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2003 22:32

Türkiye sabah 10.00'dan öğleden sonra 01.00'e kadar kendine sevgili bulanları dinlemek için radyoya kilitleniyor. İstediği özelliklere uygun kız ya da erkek arkadaş arayanlar, Radyo Klas'ta yayınlanan Aşk Böcüğü programını kendi saatinde en çok dinlenen program, sunucusu Ebru Sulukahya'yı da yılın en iyi ‘‘Bayan DJ’’i yaptı.

Yedi yıldır yayınlanan ve bugüne kadar 20 bin kişinin katıldığı programa gelen taleplere göre Türkiye'de erkeğin kıskancı, yeşil gözlüsü, içki içmeyeni ve hazırkart kullanmayanı; kızların ise hazırcevabı, açık giyinmeyeni, ailesiyle yaşayanı ve az makyaj yapanı makbul. Programda tanışıp evlenenler var. Onlardan biri, Adnan-Yasemin Demirkaya çiftinin iki ay önce Demirkan isimli bir oğulları oldu. Programa yeşil gözlü ve kumral bir gazeteci, yani ben katıldığımda telefonlar kitlendi, mütevazılık yapamayacağım...

Sevgiliniz mi yok, var da ondan memnun mu değilsiniz? Aradığınız özelliklerde birisi bir türlü karşınıza çıkmıyor da, evde mi kaldınız? Artık dert etmeye gerek yok. Bir telefonla binlerce aday arasından sizin istediğiniz özelliklere uygun birini bulabilirsiniz. Denemesi bir telefon konuşması faturası.

Radyo Klas'ta (98.7) haftaiçi her gün sabah saat onda başlayan Aşk Böcüğü adlı program 7 yıldır canlı yayında insanları tanıştırıyor, bazıları tam aradıklarını bulup mutlu yuvalar kuruyor. Programın mantığı çok basit. Kız ya da erkek dinleyici, telefon açıyor ve nasıl birini aradığını söylüyor. Sonra radyo binlerce dinleyicisine, tıpkı kan arar gibi anons yapıyor ve uygun kişileri radyoyu aramaya davet ediyor.

HER ŞEYİ SORABİLİRSİNİZ

Aşk Böcüğü kendi saatinde birinci, genelde yedinci çok dinlenen program. Bu yüzden (212) 274 51 31 numaralı telefonunu düşürmek son derece güç. Numarayı düşürdüğünüz takdirde karşınıza programın asistanı Pınar Göktaş çıkıyor. Önce sizin sonra da aradığınız kişinin özellikleri soruluyor. Bunlar not ediliyor ve programın sunucusu DJ Ebru tarafından radyodan duyuruluyor.

Araya konulan bir müzik parçasından sonra DJ Ebru telefonları kabul etmeye başlıyor. Adayları önce kendisi sorguya çekiyor, sonra sazı size veriyor. Karşınızdaki kişiye pornografik olmamak koşulu ile her istediğinizi sorabilirsiniz. Kaç kardeş olduğunu, nereli olduğunu, ne iş yaptığını, bir ilişkiden ne beklediğini ya da içki içip içmediğini böylece öğrenebilirsiniz. Bu arada sizi arayanlar daha canlı yayına bağlanmadan hakkınızda bir-iki küçük ön soru sorabiliyorlar. Bunlar genelde, canlı yayında sorulmaya utanılan maddi sorular: Arabası ne marka, evi kendisinin mi, ne model telefon kullanıyor gibi.

İŞİN KURNAZLIKLARI

Taliplerden birini beğenmezseniz, diğerine bağlanılıyor. Her seçicinin üç aday hakkı var. Üçünden biri istediğiniz gibi biri çıktığında 'tamam budur işte' diyorsunuz. Sonra birbirinizi arayıp muhabbeti koyultabilmeniz için sizin telefon numaranız arayan kişiye, onun numarası da size veriliyor. Olur ya, adayların üçünü de beğenmeyebilirsiniz. Aradığınız Pamuk Prenses ya da Beyaz Atlı Prens o sırada radyo dinlemiyor olabilir. O zaman size başka bir gün şansınızı tekrar denemek kalıyor.

En önemli mesele radyoda söylenen özelliklerin doğru olup olmadığı. Öyle ya, zayıfım diyen bir kızın 90 kilo olmadığını nereden bilebilirsiniz? Sizin için bunun yanıtını da araştırdım. Daha önce bu programa katılmış bir arkadaşıma bu işin püf noktalarını anlattırdım. Taktik son derece basit: Buluşmak için telefonda kararlaştırdığınız randevu yerini görebileceğiniz bir yere gidip sotaya yatıp bekliyorsunuz. Gelen kişinin beklediğiniz kişi olduğundan emin olmak için cep telefonundan arayıp ‘‘trafik var, bir-iki dakikaya kadar oradayım’’ diyorsunuz. Bu arada telefonu açan kişiyi uzaktan iyice süzüyor, boyu, kilosu vesaire için yalan söyleyip söylemediğini kontrol ediyorsunuz. Beğendiyseniz mesele yok, yanına gidiyorsunuz. Ondan sonrası size kalmış.

ERKEKLER AİLE KIZI ARIYOR

Kendine erkek arkadaş arayan kızlar fiziksel ve maddi konularda erkeklerden daha seçici. Erkekler ise daha çok kızların karakter özelliklerine önem veriyor. O yüzden kızlar mutlaka üçüncü adaya kadar şansını denemek istiyor, erkekler ise birinci ya da ikinci adayda karar veriyor.

Erkekler saç ve ten rengi gibi konularda daha az takıntılı. En beğendikleri özellikler alt alta sıralandığında 'aile kızı' denilen bir tip ortaya çıkıyor. Buna göre yalnız yaşayan kız tercih edilmiyor. Kızın ailesiyle yaşaması gerekiyor ama zamane erkekleri ev işi ve iyi yemek yapma konusunda müstakbel eşlerini fazla sıkmıyor. Kızlara içki-sigara da serbest. Ama açık, dekolte giyim eksi puan.

KIZLARIN ÜNİFORMA FANTEZİSİ

Gelelim zamane kızlarına: Onlar erkeklerden daha tutucu. Alkol kesinlikle yasak. Sadık olmadığı için ikizler burcu erkek istenmiyor. Subaylar hálá kızların hayallerini süslüyor ama artık polislik 'erkeğe yakışan' bir meslek. İdeal bir erkeğin giyim kuşama müdahale etmesi, kıskanç olması bekleniyor.

BENİMKİNİN ADI ESRA

Benim katıldığım programda Ebru'nun da övmesiyle, talibim hayli fazlaydı. Dalga geçmek için arayan arkadaşlarım numarayı bir türlü düşürememişler. İlk arayan Sibel hiç aradığım gibi çıkmadı. Ben şöyle aktüalite maktüalite takip eden birileri arasın dedim, bunun Dışişleri Bakanı'nın kim olduğundan bile haberi yok. Söyledim Ebru'ya, hemen uçurduk Sibel'i.

Sıra ikinci arayana gelince artık heyecanım da biraz yatışmaya başladı. Elimde önceden hazırladığım tuzak dolu bir sürü soru vardı. Fakat ikinci aday bağlanınca, üçüncü hakkımı kullanmadan hemen karar verdim. Çünkü yüzünü bile görmediğim müstakbel sevgilime 'bir gün Maldivler'e yerleşiyoruz desem benimle gelir misin' diye sorduğumda hiç düşünmeden 'evet' dedi. Artık benim için mi, yoksa Maldivlerin hatırına mı orasını Allah bilir.

Adı Esra. 25 yaşında, 1.65 boyunda, beyaz tenli ve siyah dalgalı saçlı. Makyajdan hoşlanmıyor. Çocukları da çok seviyor. Esra kendi deyimiyle bir 'aile kızı.' Bu yüzden iyice tanışmadan birisiyle buluşmak prensibi değilmiş. Dolayısıyla henüz müşerref olmadık. Konuşmak istediği zaman o telefon ediyor, günlük sorunlardan, iş-güç gibi meselelerden bahsediyoruz. Daha ilk konuşmamızda programa gazete için katıldığımı söyledim, o yüzden vicdanım rahat. Bakalım, belki de sadece iyi arkadaş oluruz. Esra'nın anlattığına göre programa katılmadan önce baktırdığı kahve falında adımın baş harfi çıkmış.

AŞK BÖCÜĞÜ SOKTU, EVLENDİLER

Adnan, 2,5 yıl önce kendini çok yalnız hissettiği bir gün Aşk Böcüğü'ne katıldı. Açtığı o telefonun hayatını değiştireceğini kendisi de bilmiyordu. İlk iki aday içine sinmediği için onları eledi. Üçüncü arayan ise çok güzel sesli Yasemin adında bir hanımdı. Onu seçti. O sırada kendisi 21, telefonun öbür ucundaki hanım henüz 17 yaşındaydı. Yasemin kendi numarasını vermedi. Vermediği gibi iki gün boyunca da Adnan'ı aramadı. Telefon görüşmeleri birbirlerinin yüzlerini görmeden tam 6 ay sürdü. Sonra buluştular. Birbirlerine görmeden anlattıkları özellikleri tamamen doğruydu. Hatta Adnan beklediğinden de iyi biriyle karşılaştığını düşündü. Ailelerine nasıl tanıştıklarını asla söylemediler ve evlendiler. 2 ay önce bir bebekleri oldu: Demirkan. Bu hafta ikinci evlilik yıldönümlerini kutlayacaklar. Yasemin Demirkaya ev hanımı ve bütün vaktini Demirkan'la geçiriyor. Adnan Demirkaya mobilyacılık yapıyor. Ve hálá eşine o gün beni neden aradın, diye sormamış.

20 BİN KİŞİLİK ANKET

Aşk Böcüğü programına günde ortalama 15 kişi katılıyor. Haftada 5 gün yayınlanan programda, yılda kaba bir hesapla 3 bin 600 kişi nasıl birini aradığını söylüyor. 7 yıldır süren, 20 bin kişinin katıldığı programın ortaya çıkardığı ideal eş profili şöyle.

İŞTE ARANAN TÜRK KIZI

1.60-1.65 boyunda

51-54 kilo ağırlığında

20-25 yaşında

Sigara ve alkol kullanmasında sakınca yok

Kısa olmamak koşuluyla saç rengi önemli değil

Diploma sahibi olması gerekmiyor

Sosyal ortamda nasıl davrandığı önemli (programdaki deyimiyle oturup kalkmasını bilen)

Burcu önemli değil

Mutlaka ailesiyle yaşamalı ama gece dışarı çıkabilmeli

El ve ayakları bakımlı olmalı

Kaşları her zaman muntazam alınmış olmalı

Yüzde hiçbir biçimde tüy olmamalı (bıyık, sakal, vs)

Yemek ya da ev işi yapmayı bilmese de önemli değil

Kendine her konuda güvenen ve hazırcevap olmalı

Makyaj yapsa bile mutlaka hafif olmalı

Spor, klasik giyinebilir ama asla dekolte olmamalı


İŞTE ARANAN TÜRK ERKEĞİ

1.75-1.80 boyunda

74 kilo ağırlığında

25-30 yaş arasında, askerliğini yapmış

Mutlaka siyah saçlı, modeli önemli değil

Renkli, tercihen yeşil gözlü

En az lise mezunu

Sigara ve alkol kullanmayan, ağız sağlığı iyi olan

Kendi arabası olan, (favori markalar Hyundai ve Opel)

İşi ve kendi evi olan ama bekarken ailesiyle yaşayan

Bıyıksız, gözlüksüz ve kel olmayan

Evine bağlı olduğu için boğa, aslan, başak burçlarından

Şivesiz konuşan

Hazırkart kullanmayan

Rengarenk giyinmeyen

Kıskanç ve eşinin giyimine müdahale eden

Gözde meslekler: Denizci, polis ve subay

MERAK EDİLEN DJ EBRU SULUKAHYA

1.70 boyunda

55 kilo

Ela gözlü

Siyah, düz, uzun saçları var Buğday tenli

Erenköy Kız Lisesi mezunu

Veteriner olmak istemiş olamamış.

İngilizce biliyor Resim eğitimi aldı

Spor giyiniyor

Yalnız yaşıyor

Arabası var

En yakın arkadaşları erkekler

Mutlaka deniz kıyısında oturur

DJ'liğin yanı sıra Number One TV'de 'Arkadaş TV' adlı programı yapıyor

Magazin Gazetecileri Derneği onu Yılın En İyi Bayan DJ'i (2002) seçti

Son derece neşeli, şakacı ve arkadaş canlısı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!