Erhan Çelik’e hapis talebi

Güncelleme Tarihi:

Erhan Çelik’e hapis talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 16:26

GÜLBEN Ergen’in mahkemeye başvurarak hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Erhan Çelik’e savcılıktan kötü bir haber daha geldi.

Haberin Devamı

Savcılık, mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Çelik hakkında “zorlama hapsi” uygulanmasını talep etti. İstanbul 11. Aile Mahkemesi talebi henüz karara bağlamadı. Mahkeme Çelik hakkında hapis kararı verebilir ya da talebi red edebilir. Gülben Ergen, “şiddet” ve “hakaret” iddiasıyla mahkemeye başvurmuş, Erhan Çelik’in 3 ay süreyle eski eşiyle çocuklarına 50 metreden fazla yaklaşması ve telefonla araması yasaklanmıştı. Ayşegül USTA/İSTANBUL

 Zorlama hapsi ne demek

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun 13 maddesinde “Tedbir kararlarına aykırılık” başlığı altında düzenlenmiştir. Yasaya göre mahkeme tarafından konulan tedbir kararını ilk kez ihlal eden kişiye yine mahkeme kararıyla 3 günden 10 güne kadar hapis cezası verilir.

Haberin Devamı

Kişinin tedbir kararını ihlal etme suçunu tekrarlaması halinde ise 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsi verilir. Ancak zorlama hapsinin tamamı 6 ayı geçemez.

Zorlama hapsinin uygulanması için kararın kesinleşmesi beklenir. Karar kesinleştikten sonra hakkında zorlama hapsi verilen kişi yakalanarak cezaevine götürülür.

 

 

BAKMADAN GEÇME!