'Sultan-ı Yegah' Bestecisi Ergüder Yoldaş Vefat Etti!

Güncelleme Tarihi:

Sultan-ı Yegah Bestecisi Ergüder Yoldaş Vefat Etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 19:40

'Sultan-ı Yegah' şarkısıyla ün yapan ses sanatçısı ve besteci Ergüdar Yoldaş, 8 Ocak'tan bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yaşamının son döneminde İzmir'deki kız kardeşiyle hayatını devam ettiren Yoldaş'a 20 gün önce Zatürre teşhisi konulmuştu. Ünlü sanatçının ölüm haberini eski eşi Nur Yoldaş duyurdu.

Haberin Devamı

6 Haziran 1939'da doğan Ergüder Yoldaş, bir dönem Büyükada'da yaşadığı inziva hayatıyla gündeme gelmişti. Ünlü sanatçı son dönemde İzmir'deki kız kardeşiyle yaşıyordu. Yaklaşık 20 gündür İzmir'de hastanede tedavi altında olan Yolda, bu sabah karşı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayat veda etti.

1981 yılında çıkardığı 'Sultan-ı Yegah' albümü ile Türk pop müzik tarihine damga vuran Ergüder Yoldaş 77 yaşında hayatını kaybetti. 3 çocuk babası olan Yoldaş'ın cenazesi İzmir'de toprağa verilecek.

Ergüder Yoldaş'ın ölüm haberini eski eşi Nur Yoldaş sosyal medyadan böyle duyurdu.

Sultan-ı Yegah Bestecisi Ergüder Yoldaş Vefat Etti

Ergüder Yoldaş Kimdir?

Haberin Devamı

70’li ve 80’li yılların önemli bestecilerinden biri olan Ergüder Yoldaş, 1976 yılında ses sanatçısı Nur Yoldaş ile evlendi.

Yoldaş, Türk pop müziğine "Sultan-ı Yegah" gibi bir başyapıt kazandırdı. 80'lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini yarattı. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri alan Yodaş, İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı.

1981'de bestelediği, eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegah 45'liğiyle Türk popunda çığır açtı.

1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada'da çöp adam olarak yaşamayı seçti. Son olarak İzmir'de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.

KOAH hastalığına yakalanan ünlü müzisyen şu aralar, zatürre teşhisi işe kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!