Ergin baş pehlivan

Güncelleme Tarihi:

Ergin baş pehlivan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Haberin Devamı

640. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde zafer Vedat Ergin'in

Final güreşinde karşılaştığı Ahmet Taşçı'yı 48 dakika süren bir mücadele sonunda pes ettirmeyi başaran Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sporcusu Başpehlivan oldu.

Geleneksel 640. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde altın kemeri rakibi Ahmet Taşçı'yı 48 dakikalık mücadele sonunda pes ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin pehlivanı Vedat Ergin kazandı. Edirne Sarayiçi Ermeydanında üç günden beri devam eden Kırkpınar Güreşleri dün sona erdi. Başpehlivan olan Vedat Ergin finale gelene kadar Saffet Kayalı, Gökhan Arıcı, Şükrü Kazan, Kenan Şimşek'i yendi. Diğer finalist Ahmet Taşçı ise finale kadar, ilk turda Ali Bulut, ikinci turda Nail Kurt, ücüncü turda Kadir Ergin'i yendi. Yarı finalde Hasan Tuna ile karşılaştı. Ermeydanında saat 18.00'de başlayan final güreşinde Taşçı ile Ergin kıspet giydi.

ŞİMŞEK ÜÇÜNCÜ

Her iki başpehlivan 45 dakikalık süre boyunca yenişemedi. Daha sonra 3 dakikalık uzatmaya gidildi. Bu mücadele sırasında Taşçı'ya ikinci ihtar verildi. Bir süre sonra Ergin'de pasif güreştiği için bir ihtar aldı. Uzatmanın sona ermesine doğru Taşçı pes ederek rakibi Ergin'en elini kaldırarak pes etti. Böylece Vedat Ergin Başpehlivan olarak altın kemerin sahibi oldu. Başpehlivanlıkta Kenan Şimşek ise üçüncü oldu.

Kırkpınar'da Başaltında Ümit Balta, Büyük Ortada Mustafa Başdemir, Küçükorta Küçükboy'da M.Kemal Karaboğa, Destek Büyükboy'da Fatih Koyuncu, Deste Ortaboyda M.Ali Sarıcalar, Deste Küçükboyda Hakan Çalışır, Tozkoporanda Kadir Tuna, Teşvikte İsa Sarı, Minik-2'de Yavuz Kocaer, Minek-1 de de Uğur Taştan birinci oldu. Kırkpınar'da 2002 yılının ağalığını 40 milyar liraya İzmitli işadamı Mehmet Sait Yavuz aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!