Ergin Ataman özür dilemeyen yıldızı milli takıma almadı

Güncelleme Tarihi:

Ergin Ataman özür dilemeyen yıldızı milli takıma almadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 11:28

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, eylül ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın kadrosuna, NBA ekibi Oklahoma City Thunders'ta çok iyi bir sezon geçiren Enes Kanter'i çağırmadı. Ataman, bu kararının gerekçesini, "Benden önceki dönemde yaşanan olaylar için özür dilemedi ve benim sıcak yaklaşımıma ilgi göstermedi" şeklinde açıkladı.

Haberin Devamı

4-20 Eylül tarihlerinde Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonuyla düzenlenecek 2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, aday kadroya NBA takımlarından Oklahoma City Thunders'ta forma giyen Enes Kanter'i çağırmadı. Ataman, sezon ortasında transfer olduğu Oklahoma'da çok başarılı bir grafik çizen Enes'i neden davet etmediği konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Enes Kanter'in, kendisinden önce ay yıldızlı ekibi çalıştıran teknik heyetle sorun yaşadığını hatırlatan Ataman, şunları söyledi:

Ergin Ataman özür dilemeyen yıldızı milli takıma almadı

Haberin Devamı

"ENES İLE GURUR DUYUYORUZ FAKAT..."
"Enes NBA'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor, biz de kendisiyle gurur duyuyoruz. Ancak son 2 yıldır Enes, çağrılmasına rağmen Türk Milli Takımı'na dahil olmadı. Benden önceki dönemi çok vurgulamak istemiyorum ama, geçen yıl göreve geldiğimde beyaz bir sayfa açacağımı ve kadroda tüm oyuncuları görmek istediğimi söyledim.

Bu dönemde Enes'le temas kurmaya çalıştım. Ancak bütün iyi niyetli çabaları arağmen Enes'ten herhangi bir cevap alamadım. Birkaç kez görüşmeye davet ettim ama bir türlü buluşamadık.

"TAM HAZIRLIKLARA BAŞLAYACAĞIMIZ DÖNEMDE AMELİYAT OLDU"
Enes geçen yılki Dünya Şampiyonası öncesi menajerleri aracılığıyla milli takıma geleceğini bildirdi. Fakat tam hazırlıklar başlayacağı dönemde menisküs ameliyatı oldu. Kapıyı gene açık bıraktım, ancak sakatlığı uzadı gelemedi. Biz de o süreçte milli takımda güzel bir uyum yakaladık. Uzun rotasyonunda Ömer Aşık, Furkan Aldemir, Semih Erden ve Oğuz Savaş gibi, mücadele ettikleri liglerde iyi işler yapan oyuncular var. Biz bu havayı gördük ve ona göre değerlendirme yaptık.

Enes benden önceki dönemde yaşanan olay için özür dilemedi ve benim sıcak yaklaşımıma olumlu cevap vermedi. Bu yüzden de milli takıma davet etmedik."

Haberin Devamı

ENES KANTER OLAYI NEDİR?
Enes Kanter, 2012 yılında A Milli Takım kampına katılmayı reddetti. Bunun üzerine o dönemin Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Enes'in bir daha milli takıma çağrılmayacağını açıkladı. Yıldız oyuncu daha sonra milli takım Yunanistan'a yenilip 2013 Avrupa Şampiyonası'ndan elenince, "Hahahahaha" şeklinde tweet attı.

ENES DÜN GECE MİLLİ FORMALI TWEET ATTI
Diğer taraftan Enes Kanter dün gece milli formalı bir fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıp, "Benim için önemli olan milli takım formasını giymek" mesajını verdi.

A MİLLİ TAKIM'IN ADAY KADROSU:
Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut (Anadolu Efes), Can Maxim Mutaf (Banvit), Göksenin Köksal (Darüşşafaka Doğuş), Kartal Özmızrak (NSK Eskişehir Basket), Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi (Fenerbahçe Ülker), Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital), Barış Hersek, Babby Dixon, Akif Egemen Güven (Pınar Karşıyaka), Samet Geyik (TOFAŞ), Ersan İlyasova (Detroit Pistons), Ömer Aşık (New Orleans Pelicans), Furkan Aldemir (Philadelphia 76ers).

Haberin Devamı

GRUP MAÇLARINI ALMANYA'DA OYNAYACAĞIZ
Grup maçlarını Almanya’nın Berlin kentinde oynayacak olan A Milli Takımımız, İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak.

A Milli Takımımız'ın maç programı:
5 Eylül İtalya-Türkiye
6 Eylül Türkiye-İspanya
8 Eylül Almanya-Türkiye
9 Eylül Türkiye-Sırbistan
10 Eylül Türkiye-İzlanda

BAKMADAN GEÇME!