‘Ergenekon hâkimleri kınansın’

Güncelleme Tarihi:

‘Ergenekon hâkimleri kınansın’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 00:00

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, “Ergenekon davası hakimlerinin yargılama sırasında aldıkları kararların hukuka aykırılığının tespiti ve kınanmaları” talebiyle açılan davayı 29 Ocak’ta yeniden görüşecek.

Haberin Devamı

Daire, avukat Vural Ergül’ün açtığı bu davayı kabul ederse hakim-savcıların kararlarının hukuka aykırılıklarının tespiti ve medya yoluyla kınanmaları istemiyle haklarında doğrudan dava açılabilecek. Ergenekon davası avukatı Ergül, duruşmalarda hakkında yapılan suç duyuruları sonucu, “Adli yargıyı etkilemeye teşebbüs, savunma sınırlarını aşan beyanlar ile heyete hakaret ve tehdit” gibi suçlamalar nedeniyle aleyhinde 9 ayrı soruşturma açıldığı gerekçesiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimleri Köksal Şengün, Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu aleyhine Yargıtay’da dava açtı. Ergül, Ergenekon hakimlerinin aldıkları kararların hukuka aykırılığının tespiti ve kınanmalarını talep etti ve dilekçesinde, “Gideri davalılardan alınmak kaydıyla 5 büyük ulusal gazetede yayınlanmasına” karar verilmesi istedi.

Haberin Devamı

YARGITAY REDDETTİ

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 16 Haziran 2011’de “davanın husumet nedeniyle reddine” karar verdi. Karara, 14 Şubat 2011’de yürürlüğe giren “Hakimlerin yargılama faaliyetlerinden dolayı Devlet aleyhine tazminat davası açılabilir” düzenlemesi gerekçe gösterildi.
Ergül, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda temyize başvurdu. Kurul da bu kararı usulden bozdu. Bozma kararında, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin davadaki tarafları çağırmadan ve duruşma yapmadan “davanın husumetten reddine dair evrak üzerinden verdiği, bunun usül ve yasaya aykırı olduğu” belirtildi. Dava, 29 Ocak’ta 2’nci kez görülecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!