Ergenekon Davası'nın eski hakim ve savcılarına "İşkence" suçundan da suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon Davasının eski hakim ve savcılarına İşkence suçundan da suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 16:47

Ergenekon Davası'nın eski hakim ve savcılarına "İşkence" suçundan da suç duyurusu

Haberin Devamı

 

 

 Serpil KIRKESER / İSTANBUL, (DHA) ERGENEKON  Davası'na bakan hakim ve savcıların yargılama aşamasında ihmal ve kusurlarına ilişkin hazırlanan iddianamede ilginç bir detayda ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Davası'na bakan eski hakim ve savcılar hakkında da “işkence" suçundan Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) suç duyurusunda bulundu. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELİRTİLDİ 

Söz konusu suç duyurusunda Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk,  Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın,  İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Uçkun Geray , ÇYDD Başkanı ve bilim insanı Prof.Dr. Türkan Saylan , Araştırmacı Erhan Gökse , Kuddusi Okkır, Yarbay Ali Tatar,  Yüzbaşı Olgun Ural, Kaşif Kozinoğlu ve  Albay Tanju Ünal'ın yargılandıkları ya da gözaltına alınmak istendikleri sırada farklı sebeplerle hayatını kaybettikleri hatırlatıldı. 

“BİR KISMININ İNTİHAR ETTİĞİ…."

Suç duyurusunda, “Devlet içerisine sızmış FETÖ Terör Örgütüne mensup şüphelilerin hiyerarşik bir şekilde oluşturdukları; kurgu, iftira, yalan, aşağılayıcı, toplum nezdinde itibar kaybedici, mesnetsiz deliller ile maktullerin itibar, şeref ve haysiyetlerini toplum nezdinde yok ederek iradelerini fesada uğrattıkları, maktuller için hayatı yaşanılmak ve çekilmez bir hale soktukları,  iradesi ortadan kalkan maktullerin maruz kaldıkları maddi-manevi işkence sonrası bir kısmının intihar ettiği, bir kısmının ise farklı gerekçelerle haksız eylemlerin sonucu vefat ettikleri anlaşılmıştır" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İddianameyi hazırlayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal ve savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Mehmet Murat Dalkuş hakkında HSK'ya "İşkence" suçundan suç duyurusunda bulundu. Türk Ceza Kanunu'nda yer alan “işkence" suçundan 8 şüpheli hakkında soruşturma yapılması istenen suç duyurusunda, şüphelilerin “Anayasayı İhlal" ve “Hükümete karşı Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak kastı" ile hareket ettiklerinin anlaşıldığından iddiaya konu suçtan soruşturma  yapılması talep edildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!