Ergenekon Davası'nda Mustafa Özbek savunmasını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon Davasında Mustafa Özbek savunmasını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 13:29

Tutuksuz sanık Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek, tek suçunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek olduğunu söyleyerek "Ben Demirel’i, Erbakan’ı eleştirdiğim kadar bile Erdoğan’ı eleştirmedim. Hakkımda müebbet istediler. İsterlerse 50 kez müebbet istesinler ben doğru bildiğimi savunmaya devam edeceğim" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 66’sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası’nın 314. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık hazır bulundu. YAŞ Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında yer aldığı 14 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Öte yandan Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek ve 19 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Rıza Ferit Bernay’ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

TUTUKSUZ SANIK ÖZBEK: DOĞRU BİLDİĞİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaların alınacağını belirterek tutuksuz sanık Mustafa Özbek kürsüye çağırdı. Tek suçunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek olduğunu söyleyen Özbek, "Ben Demirel’i, Erbakan’ı eleştirdiğim kadar bile Erdoğan’ı eleştirmedim. Sendikalar sivil toplum kuruluşları tabi ki eleştirilerini söyleyecek. Afaki şeylerden 22 ay yattım. Hakkımda müebbet istediler. İsterlerse 50 kez müebbet istesinler ben doğru bildiğimi savunmaya devam edeceğim. Ben demokratik cumhuriyeti savundum. Devam da edeceğim" ifadelerini kullandı. Şimdiki sendikacıların akil adam olduğunu söyleyen Özbek, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar nedeniyle Ankara’da gençler tarafından yapılan gösterilere korkusundan gidemediğini belirterek, "Çünkü gitsem hemen ‘Ergenekon’ yaptırıyor diyeceklerdi" dedi.

Mustafa Özbek, cezaevinde kaldığı dönemde ses tellerinde sorun çıktığını ve kanser tespit edildiğini söyleyerek, "Mustafa Balbay arkadaşımızdır. Dergimizde yazı yazdığı için ayda 20 bin lira para alıyordu. Cumhuriyet Gazetesi’nin bir ekinin çıkarılmasına katkı verdik" diye konuştu.

HAYRETTİN ERTEKİN: ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUM

Savunmasını yapan tutuksuz sanık Hayrettin Ertekin de, daha önce verdiği ifadeleri tekrar ettiğini söyleyerek, "İddia edilen örgüttle bir irtibatım yok. Suç işleyen bir yapıda olmadığımı defalarca anlattım. 27 Temmuz 2012’de tahliye oldum. Mahkemeniz tanıklarımı dinlemedi ’Yüce mahkemenin bir bildigi vardır’ diye düşündüm. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Ortada bir oyun olduğunu ve bir örgüt olmadığını göreceksiniz. Mahkemenizin vereceği karara güveniyorum" dedi. Duruşmaya öğle arası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!