Ergenekon Davası kararlarına siyah bantlı protesto

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon Davası kararlarına siyah bantlı protesto
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 01:26

CUMHURİYET Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon Davası'nda verilen kararları protesto etti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı'nı ‘terörist’, gazeteci, yazar, öğretim görevlisi ve siyasetçileri ‘bölücü’ diye mahkum ederek sindirmeye çalıştıklarını belirten, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, “12 Mart'ta dünya ve ülke gençliğinin demokrasi, insan hakları istemlerine cevap vermeyip gözdağı vermek için ülkemin fidanlarını astılar. 12 Eylül'de de önce kardeş kardeşi birbirine öldürterek ülkeye huzur getiriyoruz diye aydınları, yazarları, öğretim görevlileri, gazetecileri işkence altında gözetim altına aldılar ve çocuk yaştakilerin yaşlarını büyüterek idam ettiler. 5 Ağustos 2013'de halkımız din, ırk yanlısı ve yandaş diye ayrıştırıp, bi defa da eski Genelkurmay Başkanını ve gazeteci, yazar, öğretim görevlisi ve siyasetçileri diye mahkum ederek sindirmeye çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Öztürk, konuşmasının ardından sözü Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi Avukat Suat Özbek'e bıraktı. Özbek, “Yıllardır bu ülkede insanlar, dünyanın gözü önünde zulüm görüyor. Yapılan hukuk katliamı karşısında zindan duvarları dahi dile gelmek üzere. Halkın iradesi yargılandı, suçlu bulundu. Buradan vatan severlere sesleniyorum. Korkmayın, karamsar olmayın. Bu topraklardan Mustafa Kemal Atatürk'ü silemezler. CHP, bunun teminatıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!