Ergenekon-Balyoz yeniden görülsün Açık çek

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon-Balyoz yeniden görülsün Açık çek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 01:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz sanıklarını da kapsayan ‘yeniden yargılanma’ tartışmalarına ilişkin, “Eğer Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da belirtiği gibi AKP hukuksal bir kumpastan kaygı duyuyorsa, eğer yasal bir düzenlemeyle yeniden yargılanmanın yolunu açmak istiyorsa, açık çek veriyoruz. Getirsinler Meclis’e yasal düzenlemeyi, destekleyeceğiz” çağrısı yaptı, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYALIM

“Bizim ‘Özgürlük ve Demokrasi’ bildirgemizin 9’uncu maddesi ‘Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM), eski Sıkıyönetim Mahkemeleri ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin devamıdır. ÖYM’ler siyasi otoritenin emrinde kullanılmakta olan; adaletsizlik dağıtan mahkemelerdir. ÖYM kaldırılmalıdır’ şeklindeydi. Ardından gelen 10’uncu maddede ise ‘1 Haziran 2005 tarihinden itibaren ÖYM’lerde verilen kararların tamamı, yeniden görüşülmek üzere doğal mahkemelere gönderilmelidir. Yeniden yargılama yolu açılmalıdır’ diyorduk. Bu noktada eğer AKP de bu mahkemelerin yargılamalarında bir haksızlık olduğu yönünde samimiyse hemen çalışmalara başlayalım. Telefonuna ‘sehven’ yükleme yapılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi örneğinde de olduğu gibi bu mahkemelerin yargılamalarında son derece hukuksuz örneklere şahit olduk. AKP doğal yargılama sürecinin bir parçası olmayan ÖYM’lerin kaldırılmasını da hedefleyen, yeniden yargılamanın önünü açan yasal düzenlemeyi hemen TBMM gündemine getirsin. TBMM seçim tatiline girmeden bu çalışmayı tamamlayalım. Biz açık çek veriyoruz, en hızlı şekilde çalışmayı tamamlayayım.

Haberin Devamı

İSTANBUL MUTLULUK VERDİ

İstanbul’da yaşadıklarım bana mutluluk verdi. Yıllarını partiye vermiş partililerimizin tamamı dün (önceki gün) İstanbul’da yaşadığımız tabloyu, CHP’nin ‘80 öncesindeki o görkemli mitinglerine benzetti; o havayı yakaladığımızı söyledi. Bu çok önemli ki ben, bizi karşılayanlardan çok karşı yönden ilerleyen araçlara baktım. Sadece CHP’liler yoktu ve büyük bir kısmı el sallıyor, hatta araçlarından inip alkışlıyorlardı. İstanbul’da karşılaştığım manzarayı 9 şiddetindeki bir depreme benzettim; tabii ki bu deprem iyi bir deprem. Havaalanından alana ulaşmamız 5 saati buldu. Yollarda bizi karşılayanların yarattığı görüntü çok etkileyiciydi. Etkileyici olan bir başka unsur ise bizi alanda bekleyenlerin sabrı. Açıklanandan saatler sonra alana ulaşmamıza rağmen kimsenin ayrılmamış olması, soğuğa rağmen bizi beklemiş olmaları çok güzeldi. Son yaşananlar da halkımızın CHP’ye yönelik ilgisini, sevgisi arttırdı elbette. AKP’ye, yolsuzluğa, rüşvete karşı duyarlı bir tepki var. Ülkemiz yalnız da umutsuz da değil.

Haberin Devamı

TRAFİK İÇİN ÖZÜR DİLERİM

İstanbul 81’inci il olarak 80 ilimizin bileşkesi. Artık İstanbul’da değişimin zamanının geldiğini, 20 yıldır aynı kafanın yönettiği İstanbul’da hiçbir sorunun çözülmemiş olduğunu herkes görüyor. Biz önce trafik olmak üzere tüm temel sorunları 5 yıl içinde çözeceğimizi söylüyoruz. Ben havaalanlarında karşılanıp, büyük konvoylarla bir yere gidilmesini de doğru bulmuyorum. Dün (önceki gün) böyle bir karşılamanın sıkıntısını yaşattık İstanbullulara; özürlerimi iletiyorum. CHP iktidarıyla trafik sorunu çözülmüş bir kentin sakini olacaklar.”

Ergenekon-Balyoz yeniden görülsün Açık çek

BİZ TIRAŞLAYACAĞIZ

Önceki gün partisinin İstanbul İl Başkanlığı açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, Türk edebiyatının önemli ismi Vedat Türkali’nin “Sen şimdi haramilerin elindesin İstanbul” dizesine atıfla “Gördüm ki İstanbul haramilerin saltanatını yıkmaya hazır” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın da İstanbul siluetini bozduğu gerekçesiyle şikayet ettiği gökdelenler için ise şunları söyledi: “CHP olarak bir sözümüz de o tarihi ve etkileyici siluet için. Başbakan’ın şikâyet edip hiçbir şey yapmadığı o kuleleri biliyorsunuz. İstanbul gibi bir kentin özenle korunması gereken tarihi siluetini bozan 16/9 kulelerini Başbakan yapamadı ama biz yapacağız, tıraşlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!