'Ergenekon adını nereden duydun'

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon adını nereden duydun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 14:22

Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'nın 32. duruşmasında tutuklu sanıklardan gazeteci Ümit Oğuztan'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Haberin Devamı

Oğuztan'a Susurluk Araştırma Komisyonu'na gönderdiği Ergenekon adlı bir örgütün varlığına dair yazısı hatırlatıldı. Oğuztan'a 'Ergenekon' ismini nereden duyduğu soruldu. Ümit Oğuztan, kitaplarını basan Yaprak Yayınevi'nin Erol Mütelcimler'in ilk kitabını basan yayınevi olduğunu belirterek, "Ben kitabını yayınlanmadan önce okudum. Böyle bir örgütten bahsetti. Daha sonra zaten kamuyonuna da bahsetti. Buradan duydum. Başka biryerden duysam yazardım" dedi.

 

JİTEM diye bir örgütün olmadığını söyleyen Oğuztan, "Ergenekon unutturmak için. Gerçek gladyonun üzerini örttüler, lütfen hukukçu hakimler bu oyuna gelmeyin" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Oğuztan'a, Tuncay Güney'in Mehmet Eymür'ü tanıyıp tanımadığı soruldu. Oğuztan, Güney'in kendisine Eymür'ü tanıdığını ve kendisine bilgi aktardığını söylediğini ifade etti. Oğuztan, "Birgün, Güney'in yüzünün kireç gibi olduğunu gördüm. Sorduğunda Mehmet Eymür'ün aradığını söyledi ve yok birşey dedi" şeklinde konuştu.

 

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Yeni Aydınlık'ta Adil Serdar Saçan'ın Fethullahçı olduğu yazıldığı yönündeki haber çıktığını belirterek, "Siz böyle bir gözlenim edindiniz mi" diye sordu. Oğuztan, Organize Şube'de Adil Serdar Saçan'ın boğazını tutarak kendisini duvara vurduğunu ve "Sen Fethullah Gülen'den ne istiyorsun" dediğini söyledi. Oğuztan, 9 gün boyunca süren baygınlığın ardından kendisine geldiğinde "Sen Fethullah Gülen'den ne istiyorsun "şeklinde sorular sorulduğunu ifade etti.

 

Mahkeme heyetindekilerin sayısı 4'e yükseldi

 

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasının öğle arasında sonra duruşma salonunda iki üye ve başkanın dışında bir hakimin daha oturduğu gözlendi.

 

Mahkeme başkanı espirili bir dille avukatlara hitaben, "Silahların eşitliği ilkesinden bahsediyorsunuz. Sayınız artıyor, biz de silahları artırıyoruz. Yeni üyemiz ihtiyaç oldukça gelecek" diye konuştu.

 

 

 

Haberin Devamı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!