Ergani'de "Sevgi, Barış ve Dostluk Treni" projesi

Güncelleme Tarihi:

Erganide Sevgi, Barış ve Dostluk Treni projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 18:08

- Ergani Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri, "Sevgi, Barış ve Dostluk" treninin vagonlarını hazırladı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Ergani Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri, "Sevgi, Barış ve Dostluk" treninin vagonlarını hazırladı.

Proje sorumlusu Mehmet Durak, yaptığı açıklamada, "Sevgi, Barış ve Dostluk Treni" projesi ile çocukların, diğer illerinde yaşayan yaşıtlarının yaşam şekillerini, kültürlerini, yaşadıkları yerleri tanıma fırsatı bulmasını amaçladıklarını söyledi.

Durak, "Proje maskotu olan Sevgi, Barış ve Dostluk Treni, çocukların hayal güçlerini geliştiriyor. Kendi fikirlerini ifade ederek, özgüven kazandırıyor. Sevgi, barış ve dostluk kavramını düşünce biçimi haline dönüştürüyor" dedi.

Projenin temel amacının, hayatın her alanında sevgi, barış ve dostluğun önemini kavramak, çevresine aktarmak ve bunu davranış olarak kalıcı kılmak olduğunu dile getiren Durak, "Proje kapsamında sevgi, barış ve dostluk düşüncelerini özgürce ifade eden çocuklar, okula gelen küçük vagonlarla kocaman duygularını gönderiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm yurdu dolaşacak olan trenin vagonları, 13. durağı olan Diyarbakır'daki Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlandı.

Tren, Türkiye'nin her bölgesinde topladığı vagonlarla tamamlandıktan sonra Mayıs ayında yapılacak organizasyonda sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!