Ergani’de İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Tamamlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ergani’de İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Tamamlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 10:34

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi taşınabilir olması nedeniyle Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (DİSKİ) teknik ekipleri tarafından tasarlanan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
DİSKİ Ergani Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “DİSKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından tasarlanan, ekonomik olması, küçük bir alanı kaplaması ve taşınabilir olması nedeniyle Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi yakında halkımızın hizmetine sunulacak. Fatih Mahallesi Gülbaran mevkiinde kurulan tesis hizmete girdiğinde Dicle Barajı’ndan gelen su, temiz ve sağlıklı bir şekilde halkın kullanımına sunulacak. Sistem çalışır hale geldiğinde saniyede 200 litre, ayda 520 bin metreküp su üretme kapasitesine sahip olacak. Terfi istasyonu aracılığıyla da arıtma tesisinden çıkan su iki kilometre uzakta bulunan Çiftepınar su deposuna pompalanacak ve suyun tüm ilçeye verilmesi sağlanacak” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!