Ergan Dağı Kışa hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ergan Dağı Kışa hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 17:56

Ergan Dağı Kışa hazırlanıyor

Haberin Devamı

ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN’ın en önemli turizm alanlarından birisi olan Ergan dağı Kayak Merkezinde önümüzdeki kış sezonu için hazırlıkları sürdürülüyor.

Vali Ali Arslantaş, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, MÜSİAD Başkanı Murat Yurt ve beraberindeki heyet Ergan Dağı Kayak Merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Ergan dağının Türkiye’nin çok nadide dağlarından biri olduğunu belirtti. Dağın sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın önemli bir kayak merkezi olacağına inandıklarını dile getiren Yarar, Ergan Kayak Merkezinde gölet ve kar yağdırma sistemlerinin kurulduğunu, pistlerin genişlediğinni bildirdi.

Vali Ali Arslantaş ise 2016-2017 sezonu için öncelikle günü birlik tesislerin elden geçirildiğini belirtti. Göletin su kaçırmasının önlendiğini, karlama ünitesinin sorun olmadan 6 defa tüm hattı karlayabileceğini anlatan Vali Arslantaş, pistlerin 40 metre genişliğe çıkarıldığını anlattı. Pistlerde bin 200 metrelik kısmın aydınlanacağını ve gece yarısına kadar kayak yapılacağına işaret eden Arslantaş, işletmeyi de Kayak Federasyonu ile birlikte yapmayı planladıklarını söyledi.



FOTOĞRAFLI







 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!