Eren Derdiyok'tan çarpıcı sözler: 'Kariyerimin en iyi golü...'

Güncelleme Tarihi:

Eren Derdiyoktan çarpıcı sözler: Kariyerimin en iyi golü...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 20:14

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği golcü futbolcu Eren Derdiyok, Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan Lig TV'de Günün Konuğu programına katıldı.

Haberin Devamı

Eren geride kalan 7 hafta için, "Puan durumuna bakıldığında iyi bir yerdeyiz. Son dakikada kazandığımız da oldu ama hedefimiz şampiyonluk. İyi yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Her takım her takımı yenebiliyor. Maçlar çok net şekilde bitmiyor. Ligin geliştiğini ve takımların güçlendiğini görüyoruz. Zor bir sene bizi bekliyor" dedi.

Kariyerinden kesitler anlatan Eren Derdiyok'un öne çıkan sözleri şöyle:

İlk 7 maçta 5 gol attım ama tersi de olabilirdi. Geldiğimden bu yana takımın kazanması gerektiğini, benim gol atmamın ikinci planda olduğunu söylüyorum. 5 gol attım, mutluyum ama hedeflerim daha yüksek. Son 2 maç gol atamadım. Bunun üzerine çalışıyorum, eksiklerimi düzeltmek istiyorum.

“İDOLÜM BREZİLYALI RONALDO”
Oyuncuların kendine özgü karakterleri var. Messi'nin hızı, tekniği; İbrahimovic'in gücü... Benim her zaman idolüm Brezilyalı Ronaldo'ydu...

Haberin Devamı

Her stoper her savunma oyuncusu farklı. Kimisi kafa topunda güçlü. Kariyerimde en çok zorlandığım isim ise Rio Ferdinand... Duvara karşı oynuyor gibiydim.

“HAYALİMİ YAŞIYORUM”
Futbol benim hayalimdi. Şu anda o hayali yaşıyorum. Futbol olmasaydı açıkta kalmazdım. Basel altyapısının benimle ilgilenmeye başladığı dönemlerde meslek eğitimini aldım. O dönem inşaatta çalışıyordum. Basel'deki çıkışım sonrası ikisi birlikte olmuyordu. Futbola ağırlık verdim.

Basel altyapısındayken kampa çağırdılar. İyi bir çıkış yakaladım. Avrupa'ya adım atmak çok önemliydi. Çok yüksek takıma gitmemek için adım adım kariyer yapmak istedim. Leverkusen istedi. Benim için ideal bir tercihti.

Leverkusen'de kendimi iyi hissediyordum ama birçok kulüpten teklif aldım. Yükselişe açık olan bir kulüp olduğu için, takımın hocasının da beni istemesiyle Hoffenheim'ı tercih ettim. Takım iyiydi ama ayak uyduramadık. Leverkusen'e dönmek yerine Kasımpaşa'yı tercih ettim.

“GİDİŞATTAN MEMNUNUM”
Kasımpaşa'ya yüksek hedeflerle gelmiştim. İyi bir takım vardı. İkinci hafta sakatlandım. İlk kez ağır bir sakatlık geçiriyordum. Ameliyattan birkaç ay sonra şoku atlattım. Hiç korkmadım. Tam tersi motiveydim. Her şeye pozitif bakıyordum. Sakatlık keşke olmasaydı ama her şeyde bir hayır var. İkinci sezonum genel olarak iyi geçti. Sonrası ise Galatasaray. Gidişattan çok memnunum...

Haberin Devamı

İsviçre Milli Takımı'nda hocamız Petkovic'in bir felsefesi var. Oynamak istiyorum ama hocanın kafasında kurdurduğu bir sistem var. Bunun için yapabilecek bir şey yok. Oynamasam da takımımı destekledim. Bir maçta bana şans verdi, girdim maçın gidişatını değiştirdim. Ama yine de Euro 2016'da daha fazla oynamak isterdim.

Süper Kupa maçında taraftarımız bizi yalnız bırakmamıştı. Karabük maçında kazanacağımıza inandık. Sevincimi taraftar buradaymış gibi yaşamak istedim.

“KARİYERİMİN EN GÜZEL GOLÜ”
Pozisyona göre karar veriyorsunuz. Rize maçında attığım gol dışında Basel'de attığım bir kafa golüm de benim aklımda kalan gollerden. O kadar yükselmiştim ki oyuncunun kafası dizimin altında kalmıştı. Yine de Rize maçında attığım gol kariyerimin en güzel golüydü...

Haberin Devamı

Euro 2012'deki Türkiye-İsviçre maçında farklı duygular yaşadım. Bu bir spor, bunu unutmamak lazım. Benim 3. veya 4. milli maçımdı. Güzel bir maçtı. Kaybettiğim için üzülmüştüm ama turnuvanın devamında Türkiye'yi desteklemiştim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!