Erdoğan'dan Schulz’a: Terbiyesiz, sen kimsin ya

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Schulz’a: Terbiyesiz, sen kimsin ya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 21:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’un “İdam geri gelirse AB müzakereleri durur” sözlerine sert yanıt verdi. Schulz’a referandum resti çeken Erdoğan, “Kimsin sen ya, kimsin? Orada bir parlamentonun başkanı, nesin sen? Şu terbiyesize bak ya, ‘Yaptırım uygularız’ diyor. Ya senin her yerin yaptırım olsa ne yazar” dedi. Erdoğan, ‘Milli Tarım Buluşması’ kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çiftçilerle buluşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MÜCADELE AZMİMİZİ BİLEDİ

“(Derik Kaymakamı’nın şehit edilmesi) Muhammet Fatih kardeşimizin şehadeti öfkemizi ve üzüntümüzü arttırırken, aynı zamanda bölücü terör örgütüyle olan mücadele azmimiz biledi, arttırdı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı, TSK’nın başkomutanı olarak şu mesajı vermek istiyorum: Hamdolsun, bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız.
(İdam isteriz sloganları üzerine) Şimdi Batı çıkmış ne diyor: ’İdam olmaz. Nereden bunu konuşuyorsunuz’ diyor. Ey Batı, bu milletin kaderi sizin elinizde değil. Bu milletin kaderi bizim elimizdedir. Bugün dünyanın büyük çoğunluğunda bu var. Kimsin sen ya, kimsin? Orada bir parlamentonun başkanı, nesin sen? Sen Türkiye adına ne zamandan beri kara verme yetkisine sahip oldun? Türkiye’deki birileriyle çevirdiğiniz fırıldaklar bu millet adına değil.

Haberin Devamı

YIL SONUNDA MİLLETE GİDELİM

Almanya’da, Fransa’da İsveç’te, Hollanda’da her tarafta terör örgütünün ajanları cirit atıyor, cirit. Onlara her türlü desteği vereceksiniz, ondan sonra kalkıp Türkiye’ye de ‘AB ile ilgi müzakereler durdurulabilecek‘ diyeceksiniz. Geç kaldınız ya, hemen kararınız verin. Yıl sonuna kadar sabredelim, ondan sonra millete gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Öyleyse nihai kararı millet vereceğine göre millete gidelim. İngiltere bile millete gitti, ihtiyacı yoktu. Niye? AB’nin içindeydi. Ama millet ne yaptı İngiltere’de çıkalım dedi ve çıktılar.

HER YERİN YAPTIRIM OLSA NE YAZAR

Birileri kendi akıllarınca bu coğrafyayı bize dar etmek istiyor. Şu terbiyesize bak ya, ‘Yaptırım uygularız’ diyor. Ya senin her yerin yaptırım olsa ne yazar. Geç kalıyorsun geç. Biz de bu saldırılara cevap olarak onların kullandığı ne kadar maşa, alet, hain varsa hepsinin başını eziyoruz ve ezeceğiz. Şehitlerimizin cenazelerinde biz gözyaşı dökeceğimize varsın onların topu birden cehennem çukurunda cayır cayır yansın. Bu ülkenin tek bir evladının tırnağına o teröristlerin ve yardakçılarının milyon tanesini değişmeyiz. Uluslararası alanda da terör örgütlerini arkalarındaki güçlerle hesaplaşmaktan geri durmayacağız.” 

Haberin Devamı

DÜNYAYI DAR ETMEZSEK YAZIKLAR OLSUN BİZE

TÜRKİYE’ye ve Türk milletine yönelik her saldırıya öyle bir cevap vereceğiz ki, bir daha kimse değil teşebbüs etmek, böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecektir. Bu ülkenin askerini, polisini, korucusunu, kaymakamını, muhtarını, belediye başkanını, memurunu, vatandaşını öldüren terör örgütüne de onlara yardım ve yataklık eden, siyasi destek veren herkese de dünyayı dar etmezsek yazıklar olsun bize. Biz 15 Temmuz gecesi milletimizle birlikte altında doğduğumuz bayrağın dibinde ölmeye and içtik. FETÖ denen ihanet çetesinin ortaya çıkan her fitnesinde bu andı tekrarlıyoruz. Bize ya olmaktan ya ölmekten başka şans tanımayanlara cevabımız öyle bir vereceğiz ki görmeyen, duymayan kalmayacak.

Haberin Devamı

‘YAPTIRIMI DÜŞÜNÜRÜZ’ DEMİŞTİ

AVRUPA Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerle ilgili Bild am Sonntag gazetesine şunları söylemişti: “Eğer biz Türkiye ile ilişkilerimizi kesersek, muhaliflere ve gözaltına alınanlara yardım etme şansımız kalmaz. Türkiye ile diyaloğun sürdürülmesinden yanayım. Türkiye’deki durumun devam etmesi halinde, Avrupa Birliği olarak ekonomik yaptırımlar dahil, bazı önlemleri düşünmek zorunda kalacağız. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin de üye olduğu gümrük birliğinin reforme edilmesi gerekiyor. Muhalefet milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasının ardından gümrük birliğinin genişletilebileceğini düşünemiyorum. Türkiye idam kararını yeniden uygulamaya koyarsa, o zaman kırmızı çizgimizi aşmış olur ve Avrupa Birliği ile müzakere süreci bitmiş olur.”

Haberin Devamı

‘REİS’Lİ YÖRÜK ŞALI

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, salondaki konuşmanın ardından kongre merkezinin dışındaki kalabalığı selamladı. Cumhurbaşkanlığı otobüsü üzerinden kısa bir de konuşma yapan Erdoğan’ın sırtındaki yörük şalında ise “Reis” yazısı dikkat çekti. ( Rıza ÖZEL / ANKARA )

BAKMADAN GEÇME!