Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 19:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Piyalepaşa İlkokulu’nu Ziyaret ederek burada bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Doğup büyüdüğüm bu topraklarda ve ilkokul eğitim öğretimimi görmüş odluğum, birinci sınıfın bir bölümünü kadı Mehmet’de okudum, ondan sonra Kasımpaşa’da tamamladım. Tabi buradan Kaptanpaşa’daki evimize yaya gider gelirdik. Şimdiki şartlar maalesef yoktu. Ve hamdolsun bu güzel mekanda, biz ilkokul eğitimimizi aldık ve buradan mezun olduktan sonra da İstanbul imam hatip okuluna geçtik, o zaman da bir tane imam hatip vardı. Ama imam hatip mezunlarını üniversiteye almıyorlardı. Aynı dersleri okuduğumuz halde, bize dediler ki gideceksin imtihana gireceksin. Bu sefer de lise fark adı altında, okuduğumuz derslerden imtihan olduk.

Tabi bütün bu engeller aynı şekilde devam etti. Fakat azmederseniz azmin önünde dağlar bile dayanmaz. İnanç, azim çok önemli. İman öyle bir cevherdir ki biliyorsunuz dağları aştırır. Ve biz bu gayretle azimle hamdolsun bu makamlara geldik. Önce İstanbul’a belediye başkanı, daha sonra başbakan olduk, daha sonra cumhurbaşkanı olduk. Ama bütün irade sizin. Çünkü biz milli iradeye inanmıştık. Ve milli irade sizdiniz. İşte Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı, milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı.

Haberin Devamı

Ama biz Kasımpaşa’da doğup büyümekten, hiçbir zaman gocunmadık tam aksine gurur duyduk.

Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. hani böyle bir kısım var ya medya grupları, onlar bunu küçümseyebilir, önemli değil. Biz bir şeye inanacağız. Biz önce hakka kul olduk, sonra da halka teslim olduk. Bu yola böyle çıktık. Ve hamdolsun, bakınız Piyalepaşa ilkokulu 950 öğrencisiyle yola devam ediyor. Ama ben şimdi Piyalepaşa ilkokulundaki yavrularımıza sınıfları gezerken de söyleyeceğim. Bir şey tavsiye ediyorum. azmedeceksiniz, inanacaksınız ve yarınların Türkiye’sinde inşallah sizler önemli görevlere geleceksiniz. Ve yılmayacaksınız, usanmayacaksınız.

Şimdi ben, Kadımehmetli, Yeniçeşmeli tüm kardeşlerime diyorum ki biz sizi Allah için seviyoruz. Biz bugüne kadar asla ayrım yapmadık. Benim oturduğum ev şimdi herkesin küçümsediği mesele var ya, ben Kaptanpaşa’da doğdum büyüdüm. Orada roman kardeşlerimle beraber yetiştim. Onlarla beraber aynı sınıfta okuduk buralarda. Bizde ayrım mayrım olmadı.

Haberin Devamı

Ama bugün bakıyorsunuz Avrupa’nın bir çok ülkelerinde romanları kovuyorlar. Biz mültecileri kabul ederken, onlar kabul etmiyor. Bizde iki milyon, onlarda 200 bin. Niye? Biz insana insan olduğu için değer verdik. Bu Türktür, bu Kürttür, bu romandır demedik. Bizi yaratan Allah onları da yarattığı için sevdik. Biz ayrım yapamayız, yaptığımız anda biteriz.

Birbirimizi Allah için sevelim. Makam mevki para pul bunun için değil. ben doğrusu bugün önce eğitim öğretim yılını Kadıköy Ahmet sani gezici kız Anadolu imam hatip okulunun açılışını yaparak, onu yaptık gecikmeli olarak buraya ulaştık, kusura bakmayın.

Erdoğandan önemli açıklamalar

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1965 yılında mezun olduğu Kasımpaşa'daki Piyalepaşa İlkokulu'nda yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenine katıldı. Kasımpaşalılar Erdoğan'a büyük ilgi gösterdi. Erdoğan'a siyah önlüklü ilkokul fotoğrafı hediye edildi.Erdoğan, bazı ilkokul arkadaşlarıyla birlikte eğitim gördüğü sınıfı da ziyaret etti. Aynı sınıfta öğrenim gören öğrencilere kendi fotoğrafını gösteren Erdoğan çocuklara başarılar diledi.

İMAM HATİP OKULU AÇTI

Haberin Devamı

Erdoğan Piyalepaşa'dan önce ise Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Hizmet Binası ile 2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün ayrı bir mutluluğu yaşıyorum. Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi'nin yeni binası hayırlı olsun. Benim iki kızım da kız Anadolu imam hatip iken buradan mezun oldular. Şimdi 490 puanı duyduğu zaman farklı yere de giderdi cici kızımız. Gitmedi, nereye geldi buraya geldi. Cazibe çok önemli.

“ONLARIN KARAKTERİNDE UTANMA DUYGUSU MAALESEF YOK”

Bizi aşanları gördükçe mutlu oluyorum. Zaten mesele bu. Bunlar oldukça, devam ettikçe inanıyorum ki gelecek çok daha farklı olacak. Ülkemizdeki her güzel hizmet gibi bu okulu da dillerine dolayanlar, kendilerine rant devşirmeye çalışanlar oldu. Bugün aynı zamanda okulun arazisiyle ilgili pek çok ahlaksız iddiaları dile getirenlerin, hatta meclis gündemine kadar taşıyanların utanç günüdür. Ama biliyoruz ki onların karakterinde utanma duygusu maalesef yok. Hamdolsun onlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız işte buradaki pırıl pırıl gençlerimizdir. Önümüzdeki yıllarda da bu okulda eğitim görecek evlatlarımızdır, milletlerimizdir. Biz hizmetimizi milletimiz için yapıyoruz.

Haberin Devamı

Belediye başkanlığı döneminden beri şu gerçeği gördüm yaşadım. Türkiye'de mücadele etmeden, gücünüzü ve inancınızı sağlam tutmadan değil dev eserlere imza atmak, bir çakıl taşının yerini dahi değiştirmeniz mümkün değildir.

“ADETA ŞAH DAMARIMIZI KESTİLER”

Yola çıkarken bir şey dedik. Önce eğitim, sonra sağlık, sonra adalet, emniyet dedik, ulaşım dedik. Hepsinin entegre olması çok önemliydi. Türkiye 8 yıllık eğitim garabetini yaşadı. O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Yaşayamaz. Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı, bir anda 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır. Ve bunun neticesinde bu geldi. E ne oldu? Sabrın neticesinde şu anda imam hatiplerde öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı. Bunlar dayatmayla olmadı, zorlukla olmadı. Ama nasıl oldu? Bir tarafta getirdiler katsayı engelini koydular. Bir tarafta imam hatipten çıkanlar istedikleri okula gidemesinler diye ön kestiler. Bariyer oluşturdular.

Haberin Devamı

“OLAN EVLADIM, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNE GİDEBİLECEKKEN, KATSAYI YÜZÜNDEN GİDEMEDİ”

Benim şimdi, Kartal Anadolu İmam Hatip’ten mezun olan evladım, Boğaziçi üniversitesine gidebilecekken, katsayı yüzünden gidemedi. Kızlarım bu akıbete uğradı. Ama biliyorsunuz kötü komşu ev sahibi yaptırır meselesi var ya, biz de yurtdışına gönderdik. Benim büyük oğlum, yani oğlum Harvard’da mastırını yaptı.

Buradan mezun olan büyük kızım, o aynı şekilde Indiana’yı bitirdikten sonra, Berkeley üniversitesinde master ve doktorasını yaptı. Buradan mezun oldu. Küçük kızım o da aynı şekilde Indiana’yı bitirdi. Masterını bitirdi o da şimdi ülkesine döndü. Biz bir şeye aşığız. Bizim derdimiz var. Dertliyiz. Biz diyoruz ki niye bu çocuklarına ayaklarına pranga taktınız. Bu bir yarış değil mi? Bırakın kim hangi okulu istiyorsa o okula gitsin. Adeta zincirlere bağlamayın.

“BUNLARIN ÖLÜLERİ DE KİMİN ÖNÜNE GELİYOR, İMAMIN ÖNÜNE GELİYOR”

“Türkiye’nin bu kadar ihtiyacı yok” dediler, “müezzine ihtiyacı yok” dediler. Bu okulların hedefi sadece imam ve müezzin yetiştirmek değil ki. Şimdi ben İstanbul’da tek imam hatip vardı Fatih’te oradan mezun oldum. Orada okurken bazı hocalarımız şunu söylerlerdi: “Oğlum buraya niye geldiniz?” “Okumaya geldik.” “Oğlum, ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?” Biz ağlardık. Çünkü biz ölü yıkayıcısı olmak için oraya gitmedik ama bu ülkede ölü yıkayıcılarına da ihtiyaç var aslında. Bunların ölüleri de kimin önüne geliyor, imamın önüne geliyor, bu işi bilenin önüne geliyor. Halbuki bir Müslüman, imam müezzin aramaması lazım. Kendi ölüsünü kendisi yıkayabilecek bilgiye kabiliyete erişmesi lazım, işin aslı bu. Yoksa ölüleriniz ortada kalır. Vaka bu.

Ama onlar hep bu işi ticari anlamda düşündüklerinden dolayı böyle baktılar. İşte bunlar hep tek parti döneminin, 28 Şubat döneminde yeniden hortlatıldı. Bilhassa mesleki eğitim bu süreçte çok büyük darbe yedi. Biz 4+4+4 sistemini getirerek bu yanlışa son verdik.

Ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağına son vererek kız öğrencilerimiz üzerindeki baskıyı kaldırdık. Düşünebiliyor musunuz, imam hatip liselerinde dahi kızların başörtüsüyle uğraştılar. Bunları yaşarken tabi ki çok çok üzgündük. Ama dedik ki sabır. Sabrın sonu selamettir dedik. Herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu, her yerde. Okullarımızda da devlet dairelerimizde de. Buralara kolay gelinmedi. İnsanımız başını açma hürriyetine sahipse, başını örtmek isteyen de örtme hürriyetine sahiptir. Benim başı açık kardeşim de, başı örtülü kardeşim de bir vatandaşım olarak kendilerine hizmet vermede ayrımcılık yapmamam gereken bir sorumluluğumdur. Bugüne kadar bunu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Talebe bağlı olarak serbest kıyafet uygulamasını başlattık.

“ONLARA DA GEREKLİ DERSİ MİLLETİMİZ VAKTİ GELDİĞİNDE VERECEK”

Teröre sarılanlar bunların kadrini kıymetini bilmiyor. Varsın bilmesinler. Onlar okulları bombalayanlar, onlar camilerimizi bombalayanlar, hastanelerimizi bombalayanlar, onlar halkımıza hizmet veren otobüslerimizi yakıp yıkanlar… İşte bunlar. Ama inanıyorum ki bunların da kadri kıymeti anlaşılacak. Onlara da gerekli dersi milletimiz vakti geldiğinde verecek.

“ŞU ANDA BİR SANAL ALEM OLUŞTURULDU”

Tabi ki sizin de göreviniz çok ağır. Geleceğin hesabını farklı yapmanız lazım. Sizler idealist gençler olarak, milli ve manevi değerlere bağlı gençler olarak, şu anda bir sanal alem oluşturuldu. Sosyal medya, sanal alem. Ama siz bu sanal alemi aşarak, doğal dünyanızda yaşamanın mücadelesini veren bir nesil olmalısınız. Çünkü bizim için asıl olan odur. Bunu başarmanız lazım. Eski Türkiye manzaralarını bilenler için şu anlattıklarım 15-20 yıl önce hayalleri dahi aşan hizmetlerdi. Siz de inanıyorum ki bunları gerçekleştireceksiniz.

Benim sınıfımda 75 öğrenciydik. Ama şimdi siz azami 30 kişilik sınıflarda okuyacaksınız. Bu sene buraya, Kadıköy imam hatipten gelen 800 öğrenci göreve başlıyor. Buranın kapasitesi 1500. Her yıl alınacak imtihanlarla burası o seviyeye çıkacak. Burası çok daha güçlü hale ulaşmış olacak. Ben annelerden babalardan büyük annelerden büyük babalardan rica ediyorum. Lütfen çocuklarımıza, torunlarımıza zaman zaman eski Türkiye’yi anlatalım. Okul, öğretmen, kitap defter bulmanın bir hayli güç olduğu o günleri yeni nesillere mutlaka hatırlatalım ki bugünün kıymeti anlaşılsın. Bizim spor salonumuz yoktu biliyor musunuz, beden eğitimi dersini normal sınıfta yapardık.

“UNUTMAYIN ‘SEVGİ EMEK İSTER’ SÖZÜ SADECE BİR FİLM REPLİĞİ, ŞARKI SÖZÜ, ŞİİR DİZESİ DEĞİLDİR”

Bu ülke atalarımızın dedelerimizin bilhassa da aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetidir. Ülkenize, bayrağınıza sahip çıkın. Mensubu olduğumuz millete sahip çıktın. Bu milletin dostunu düşmanını çok iyi tanıyın. Tarihinizi kültürünüzü medeniyetinizi araştırın, öğrenin. Aile toplumun temel direği. Nesiller arasındaki devamlılığın kilididir. Anne ve babanıza olan saygınızdan en küçük taviz vermeyin. Onlara öf bile dedirtmeyin. Aynı şekilde tüm aile büyüklerinizle ilişkinizi sıkı ve sağlam tutun. Bilgisayar çağındayız, internet devrindeyiz. Az önce söyledim, sanal dünyalarda geziniyoruz. Hepsine eyvallah. Ama unutmayın ki asıl olan insandır. İnsani dokunuştur, temastır, sevgidir. Sanal dünyada bunu kuramazsınız. Onun için doğal dünyada bunu kurmaya devam edin. Bunun için arkadaşlarınızı asla ihmal etmeyin. Unutmayın sevgi emek ister sözü sadece bir film repliği, şarkı sözü, şiir dizesi değildir. Bu söz insanlığa dair kadim bir hakikatin ifadesidir.

Evet sevdiğiniz her şey için emek verin. Ailenize, arkadaşlarınıza emek verin. İnanın bana bu emeklerin hiçbirinin de karşılıksız kalmadığını göreceksiniz. Cenazelerde mevta için ne sorulur? Merhumu nasıl bilirdiniz diye sorulur değil mi? Asıl olan iyi biliriz diyenlerin bütün kalpleriyle ifade etmelerini sağlamaktır. Soru işareti doğarsa olmaz. İyilik yüzlerinizi doğuya batıya çevirmeniz değil, doğruya çevirmenizdir.

Yarın o bayrağı sizler devralacaksınız. Her biriniz kendi hayatınızda bu kutsal mücadeleyi sürdürecek ve emaneti sonraki nesillere aktaracaksınız. Yerlilikten millilikten taviz vermeden bu yolda kararlılıkla ilerleyin. Türkiye’nin son 12 yılı inandığınızda çalıştığınızda neleri başarabileceğiniz konusunda sizin için en somut örnektir. Bizim için 78 milyonun hepsi de kardeştir. Eşittir, birinci sınıf vatandaşımızdır. Kim ki bu milleti kökenine meşrebine herhangi bir farklılığına bakarak bölmeye çalışıyorsa bilin ki o sizin geleceğinize kast ediyordur.

“BU GECE ASLINDA SÜPER HİLAL VARDI”

Unutmayın, bazıları farklı dille konuşuyorlar ama yani bu gece aslında süper hilal vardı. Biz de göreceğiz dedik. Kalktık ama bulutlar üzerini örtmüştü, göremedik. İnşallah süper hilallerle geleceği hep birlikte kucaklarız. Ve rabiamızı unutmayın. Rabiamız çok önemli. Biz tek millet olacağız. 78 milyon tek millet olacağız. Tek bayrağımız var, bir başka bayrak tanımıyoruz. Ve tek vatanımız var. ve dördüncüsü de tek devlet. Devlet içinde devlet asla.

BAKMADAN GEÇME!