Erdoğan'dan iş adamlarına 4 çağrı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan iş adamlarına 4 çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 22:16

2017’de ekonomide tarihi bir sıçrama yaşanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Genel Kurulu’nda konuştu. İş adamlarına “Tüm cesaretinizle yatırım yapın” diyen Erdoğan, “Üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı arttırın. Böylece siz de kazanın ülkemiz de kazansın” dedi.

Haberin Devamı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 24. Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarına çağrıda bulundu.  “Gün yatırım günüdür” diyen Erdoğan, “Ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak şimdi harekete geçme zamanı. Daha çok çalışacağız. Hiç işi geciktirmeyin. Müteşebbis yatırımcı ruhunu kaybetmesin. Terör dediler işte kontrol altına aldık. Darbe dediler işte hesabı soruluyor. Siyasi istikrar diyenler için o meseleyi de 16 Nisan’da hallettik. İçerde dışarıda 16 Nisan için aykırı çalışanlar olmadı mı. Oldu. Onların kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz ama yandıklarının farkına varacaklar. Öyleyse iş adamlarımıza diyoruz ki ‘Tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı arttırın. Böylece siz de kazanın ülkemiz de kazansın” diye konuştu.

Haberin Devamı

PATRON FABRİKASINA GİREMEZDİ

Tüm bunlara karşılık hâlâ birilerinin ‘efendim olağanüstü hal var’ diye sızlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Onların kimler olduğunu biliyorsunuz. Ben de diyorum ki ‘olağanüstü hal girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor?’ Eski olağanüstü halleri hatırlayın. Fabrikaları giremezdin patron olarak. O günleri biz unutmadık. Biz geldik farikaların kapısı açtık. Öyle iki de bir kalkacak, hemen grev bilmem ne, kusura bakma arkadaş. Her şey stratejiktir şudur budur. Hak var. Bu hakkın yerine gelmesinde biz işçinin de yanında oluruz işverenin de yanında oluruz. O fabrika çalışmadığı zaman bunun zararını görecek olan işveren kadar aynı zamanda benim işçi kardeşimdir. Çalışmadığı zaman ne olacak. Orada işçi kardeşim de zarar görmeyecek mi. Sendika kalkıp normal aldığı maaşı ödeyecek mi yok belli bir oranda ödüyor. Ama burada çok ciddi bir istismar mekanizması çalıştırılıyor. Bu mekanizmaya da bizim eyvallah demememiz lazım” dedi.

OHAL TERÖRİST İÇİN

Olağanüstü halin sadece terörle mücadele için var olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Bugüne kadar hangi iş adamımızın, hangi vatandaşımızın herhangi bir işi, gücü, hakkı, hukuku olağanüstü halden dolayı zarar görmüştür. Bunu bilelim. İnsanlarımızın günlük hayatında aksayan onları rahatsız eden herhangi bir şey var mı. Yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Terörist olmayan için olağanüstü hal yok hükmündedir. Bunu böyle bilin. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadar bu uygulama devam edecektir. Fransa. En son 1.5 yıl daha uzattılar. Ne oldu orada. Darbe girişimi mi oldu. Yok. 15-20 kişi öldürüldü diye hemen olağanüstü hal ilan ettiler. Sürekli yeniliyorlar. Bizde devletimi i yıkmaya yönelik bir darbe girişimi, 249 şehidimiz var, 2193 gazimiz var. Hala bize birileri akıl vermeye çalışıyor. Kim bunlar. Batı. Kusura bakma Batı.”

Haberin Devamı

EKONOMİYE GÜVEN TAM

İSTİHDAMDA 1.2 milyonluk bir artış yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Davetimize sağ olsun işveren camiası olumlu bir cevap verdi. Bu konuda verilen tüm sözleri tek tek kaydettik, kaydediyoruz. Şahitler huzurunda verilen bu sözlerin takipçisi olacağız. Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaları ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare ekonominin şartlarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor.”

HİNDİSTAN İLE DİZİ-FİLM

GEÇMİŞTE televizyonların yabancı dizi istilası altında olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi bizim dizilerimiz dünyanın 75 ülkesinde 400 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Son Hindistan ziyaretinde kendileriyle bir anlaşmaya vardık. Onlarla da müşterek diziler filmler yapma noktasında adımlar atıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

FAİZ SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

MÜSİAD 24. Genel Kurul’da konuşan MÜSİAD Genel Başkan adayı Abdurrahman Kaan da şunları söyledi: “Daha çok üretim, yatırım, istihdam diyoruz; ama bu noktada bir kanayan yaraya dikkati çekmek istiyorum: Faiz. Faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmek mümkün değil. Ekonomimizde, faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmamız gerekiyor. Maliye politikamızı ‘faiz dışı fazla’ esasından, ‘yatırım dışı fazla’ esasına çevirmeye gayret etmeliyiz.”

2017, EKONOMİDE TARİHİ SIÇRAMA YILI

2017 yılının ekonomide tarihi bir sıçrama yılı olacağının altını çizen Tayyip Erdoğan, “Ak Parti Kongresinden bu yana, her platformda ifade ettim. Tüm bakanlarımızdan bu yıl sonuna kadar olan dönemi kapsayacak şekilde, milletimizin birikmiş sıkıntılarının çözümüne yönelik, 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Hazırlıklar tamamlandığında bu programı milletimizle paylaşacağım. Bunun yanında 2019 seçimlerine kadar olan dönemi içeren çok daha kapsamlı bir programın hazırlıklarını da yürütüyoruz. Bir sonraki aşama olan 2023 hedeflerimizi de güncelleyerek yolumuza devam edeceğiz. Bunlarla yetinmiyor, şimdi 2035 hedefleri için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Ekonominin iyiye gidişiyle ilgili sinyalleri şimdiden almaya başladık. İhracattaki istikrarlı yükseliş ortada. 2016’da 142.5 milyar dolara kadar düşen yıllık ihracatımız mayıs sonu itibariyle yeniden yıllık bazda 147 milyar doları buldu. Tırmanış başladı. İhracatta 2014’te elde ettiğimiz 157.6 milyar dolarlık rekoru en geç önümüzdeki yıl sonu itibariyle geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!