Erdoğan’dan geçmişe bira eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan geçmişe bira eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 07:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay töreninde konuştu: “Çağdaşlaşmayı, alkol kullanmakla, zararlı alışkanlıkları teşvik etmekle, tek tip bir hayat tarzına sahip olmakla özdeş hale getirenler var. Bu ne yeni bir tavırdır ne de ülkemize münhasırdır. Tek parti döneminin jakobenleri, Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir. Aileler, sağlığa faydalı denilerek ilkokul çağından itibaren çocuklarına birayı sevdirmeye çalışmıştır. Tarih kitaplarını karıştırdığınızda maalesef, Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün akşam, Yeşilay Haftası dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Tarih kitaplarını karıştırdığınızda maalesef, Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz” dedi.

Alkol düzenlemeleriyle ilgili 2 yıl önce çıkan tartışmaları da hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
“Ülkenin tamamı için hayırlı olduğu açık olan bu düzenleme gazeteler, ekran yorumcuları ve kimi siyasetçiler tarafından günlerce adeta yerden yere vuruldu.Alkol tüketimi, kansere neden olan ilk 10 neden arasında yer alıyor. Aynı şekilde cinayetlerin, cinsel saldırıların, trafik kazalarının ve kadına şiddet olaylarının en önemli müsebbibi alkoldür. 

Haberin Devamı

Allah aşkına, evlatlarımızı alkol ve zararlı alışkanlıklardan korumanın özgürlükle, yaşam tarzıyla müdahaleyle ne ilgisi olabilir? Kaldı ki bu konu ailenin korunması maddesinde, Anayasa’da çok açık ve net olarak var. Bunu Anayasa’ya biz koymadık, bizden önceki iktidarlar koydu. Niye rahatsız oluyorsunuz? Anayasa’nın gereğini yapıyoruz. Benzer bir durum sosyal medya ve yeni iletişim araçlarıyla ilgili eleştirilerimizde de karşımıza çıkıyor. Sosyal medya da bir cinayet. Maalesef birileri ısrarla bu ülkede özgürlüğü, milletin kültürüne, tarihine, medeniyet ve inanç değerlerine düşmanlığın bir kılıfı, bir bahanesi gibi kullanmaya çalışıyor.

Çağdaşlaşmayı, alkol kullanmakla, zararlı alışkanlıkları teşvik etmekle, tek tip bir hayat tarzına sahip olmakla özdeş hale getirenler var. Bu ne yeni bir tavırdır ne de ülkemize münhasırdır.

Tek parti döneminin jakobenleri, Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir. Bu ülke afişler asılarak, tüm toplumun alkolün ne kadar faydalı olduğunu ikna edilmeye çalışıldığını günlerce, haftalarca görmüştür.

Aileler, sağlığa faydalı denilerek ilkokul çağından itibaren çocuklarına birayı sevdirmeye çalışmıştır. Bunlar bu ülkede yaşandı, hatta zorladılar. Tarih kitaplarını karıştırdığınızda maalesef, Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz. Bunlar vaka.

Haberin Devamı

Bu dönemde alkol toplumu zorla dönüştürmenin, kimliksiz hale getirmenin, değerlerinden koparmanın bir aracı olarak kullanılmıştır. Artık ülke ve millet olarak yeni bir dönemin, yeni Türkiye’nin inşası sürecindeyiz. Sırf kendi kör ideolojileri için nesilleri dahi feda etmekten çekinmeyen bu karanlık zihniyet zaman zaman hortlasa da hamdolsun eski etkinliğini büyük oranda yitirdi. Ancak müteyakkız olmamız, asla rehavete kapılmamamız gerekir. Evlatlarımızın geleceklerinin karartılmasına, alkol, uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıkların esiri haline getirilmelerine asla fırsat vermemeliyiz.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!