Erdoğan'dan Çipras'a: İdeolojik saplantıları bir kenara koyalım

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Çiprasa: İdeolojik saplantıları bir kenara koyalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 14:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile yaptığı ortak basın açıklamasında "Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz. Aslında halklarımızın birbiriyle ortak yanları çok. Yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Yunanistan ziyareti kapsamında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çipras ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:

"Öncelikle yabancısı olmadığım bu makamda sizlerle bu defa bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Başbakanlığım döneminde bu makam odasında 3 ayrı başbakanla görüşmelerim olmuştu. Bugün de sizlerle burada görüşüyoruz. Rahmetli Celal Bayar’ın ziyaretinden sonra Türkiye’den ilk defa ben böyle bir ziyareti gerçekleştirmiş oluyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede de söyledim artık Türkiye ve Yunanistan bir şeye inanmalıdır. Bardağın boş tarafını bir tarafa koyup dolu tarafına odaklanmalıyız. Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz. Aslında halklarımızın birbiriyle ortak yanları çok. Yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım. Bizim Türkiye olarak hiçbir komşunun toprak bütünlüğü konusunda gözümüz yok. Ama biz geçmişte iç içe olmuş ülkeleriz. Burada soydaşlarımız var. Sizin bizde soydaşlarınız var. Keşke geçmişteki bazı yanlışlar olması sebebiyle bir kısım Rum vatandaşlarımız da ülkemizden ayrılmasaydı. Bu yanlışları artık tarihe bırakıyoruz. Geleceği çok daha sağlam zeminde inşa etmeliyiz. Bunun için yapabileceğimiz çok şeyler var. Eğer gerçekten söylem birliğini oluşturabilirsek, ortak akıl oluşturabilirsek bunları çözebiliriz. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!