Erdoğan'dan Beşiktaş Belediyesi açıklaması: Demek ki su kaçağı var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 10:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması için "Asıl önemli olan şu anda bu tür açığa alma kararını eğer İçişleri Bakanlığı veriyorsa, burada demek ki bir su kaçağı var. Şu anda da bu atılan adımla alakalı olarak Ataşehir'de ne olduysa işte burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı, onu da söyleyeyim" dedi. Erdoğan, konuyla ilgili "İş adamlarımız, vatandaşlarımız kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman 'yüzleşmeye var mısın’ dediğimizde kaçıyor. Bundan kaçarsanız görevi kötüye kullananları nasıl ortaya çıkaracağız' diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"Bu ziyarette çok geniş başlıklarda görüşmelerimiz olacak ve bu ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerden tutunuz bölgesel konuları ele alacağımız bir ziyaret olacak. Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliğinin bölgesel ve uluslararası barış açısından da büyük önem taşıdığına inanıyorum. Bölgemizde malum koalisyon güçleri var. Bu koalisyon güçleri arasında Fransa’nın da aktif rol aldığı malumdur. Buradaki gelişmeleri de görüşme fırsatımız olacak. Fransa, Kudüs, Libya ve Suriye’deki konuları da değerlendirme fırsatımız olacak. AB’nin içinden geçmekte olduğu süreci ve Türkiye – AB ilişkilerini ve Kıbrıs’a ilişkin gelişmeleri de ele alabileceğimizi düşünüyorum. Savunma sanayi başta olmak üzere her alanda işbirliğimizi ilerletmeye hazırız. Fransa’da yaklaşık 700 bin Türk kökenli insanımız yaşıyor ve bunların yarısı da hemen hemen çifte vatandaş konumunda. Bunlarla ilgili de görüşmelerimiz olacak. Fransa’ya gerçekleştireceğim bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

 KABİNE REVİZYONU İDDİASI

(Kabine revizyonu iddialarının sorulması üzerine) Doğruluk payı yok.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI'NIN GÖREVDEN ALINMASI: DEMEK Kİ SU KAÇAĞI VAR

(Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevden alınmasının sorulması üzerine) İçişleri bakanlığının bir sürekli olarak mülkiye müfettişleriyle yaptığı kontroller vardır. Zaman zaman özel mülkiye müfettişleri çıkarmak suretiyle yapılan kontroller vardır. Bunlar  sürekli belediyelerde çalışan mülkiye müfettişlerinin verdiği bilgiler olacağı gibi daha çok istihbarat üzerine yapılan atılan adımlardır. Benim belediye başkanlığım döneminde mesela sürekli odalar tahsis ettiğimiz mülkiye müfettişleri vardı. Ama tabii bundan bi haber olan çıkıp konuşuyor. Asıl önemli olan bu tür açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki su kaçağı var. Şu anda da bu atılan adımlarla Ataşehir'de ne olduysa burada da bu oluyor. Ve bize gelen bilgiler çok daha farklı. Fakat işadamlarımız bakın açık konuşuyorum ; vatandaşlarımız kendisinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman yüzleşmeye var mısın dediğimizde bir çoğu kaçıyor. 'Benim bu işim kalır'. Hem gelip şikayet ediyorsun hem suçüstü yapalım dediğimiz zaman da bundan kaçarsanız biz burada hakikaten görevi suisitimal edenleri nasıl ortaya çıkaracağız? Burada da böyle bir süreç söz konusu. Yurt dışına çıkma vs tüm bunların hepsi içişleri bakanlığımız kendi yasal haklarıdır. Bu yasal hakkını hukuk içinde kullanmıştır. Orada galiba benim çocuklarımın da yurt dışında olduğu imkanı oldu vs gibi. Buraya bir düzeltme yapmamız lazım. Benim çocuklarım öz vatanında okuma hakkı olmadığı için yurt dışına gitti. Oğlum kat sayı engeline takılarak -Boğaziçi tutuyordu puanı-  Biz de yurt daşına gönderdik. Kızlarım başörtüsü sebebiyle okuma hakkından mahrum oldular.  Onları da bundan dolayı abisinin yanına gönderdik. Farklı farklı yakıştırmalar yapıyor. Ailesiyle ilgili konularda yurt dışına çıkışı engel olmadıktan sonra böyle bir engelleme yapacağına ihtimal vermiyorum.  Mani durum yoksa önü de açılır.Şimdi sayın başkanın ailesiyle ilgili konuda da yurt dışına çıkışıyla ilgili hukuki bir engel olmadığı durumda İçişleri Bakanlığımızın bir engel yapacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

 ABD'NİN HUKUK ANLAYIŞI BUYSA DÜNYA YANDI

(Hakan Atilla davasının sorulması üzerine) Amerika  şu anda çok ciddi bir kumpaslar zinciri içinde bir süreç işletiyor. Sadece hukuki değil ekonomik alanda da kumpaslar var. Her tarafı kendine göre yola getirme niyetinde. Hakan Atilla olayında son olaydan önce 6 kez ABD’ye girerken engellemeyle karşılaşmıyor 7. de gözaltına alınıyor. 6 davanın 1 tanesinde kara para aklama yok diyor diğerlerinde dolaylı yoldan kara para aklamaya getiriyor. Halkbankası’nın kendisiyle de bu konunun uzaktan yakından alakası yok. Konuyu getirdiler Zarrab konusuna bağladılar. Bu davalarda süreç çok farklı işletildi. ABD’nin adalet anlayışı buysa o zaman dünya yandı. ABD adalet anlayışını gözden geçirmeli ve tahkim etmeli. Böyle bir adalet anlayışı olamaz. Benim ülkemde bize karşı bir darbe girişiminde bulunacaklar, devlete karşı bir darbe girişiminde bulunanları sene 99. O günden bu güne kendilerine tashih ettikleri arazi içinde paşalar gibi yaşatacaklar. Yargı kararlarına saygı duymayacaklar. Uluslararası hukuk anlamını yitiriyor. Bundan sonraki süreç maalesef üzülerek söylüyorum böyle işleyecektir."

Haberin Devamı

 KARIŞTIRILAN ÜLKELER HEP İSLAM ÜLKELERİDİR
( İran'daki olaylarla ilgili olarak)  "Ben de Ruhani ile bir görüşme yaptım. Hafta sonuna kadar tamamıyla normalleşmenin olacağını söylediler. Bir normalleşme sürecinin içine de girmiş vaziyette. Sayın Ruhani'nin ilk anda yaptığı açıklamada bu sokak gösterilerine kendi halkının demokratik hakları olduğu ifadesi, süreci ciddi manada yumuşatmıştır. Özellikle bazı ülkelerin başta ABD, İsrail olmak üzere. Bu ülkelerin İran, Pakistan içişilerine karışmalarını bir defa doğru bulmamız mümkün değil. İçişlerini karıştırmaktır. Kendi içinde ülkelerin halklarını birbirlerine karşı getirmektir. Bunların ne yazık ki çok değişik uygulamalarını görüyoruz. Irak maalesef düzelmemiştir. ABD'nin oraya attığı adımla Irak'ta geri sayım başlamıştır. O günden bugüne Irak'ta düzelme söz konusu değil. Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Tunus'ta aynı. Afrika'da Sudan, Çad hepsi aynı. Bir şey önemli. Karıştırılan ülkeler hep İslam ülkeleridir. Buralar zerinde bu oyun oynanıyor. Kendi imkanları var. Yer altı zenginlikleri var. Bütün bu zenginlikle nasıl kendilerine ait kaynaklar haline getirebilirler. Bunların adımlarını atıyorlar. Kusura bakmasınlar bu gerçekleri başta halkımız ardında da tüm insanlığın bilmesi lazım. Bakışların değişmesi gerekiyor. İnanıyorum ben er yada geç bu bakışlar değişecek. Birilerini yalnızlığa sevk etmek isteyenler dünyada yalnız kalacaktır."

 

BAKMADAN GEÇME!