Erdoğan’dan, Bayburt ve Gümüşhane’ye havaalanı müjdesi (3)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan, Bayburt ve Gümüşhane’ye havaalanı müjdesi (3)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 17:18

Erdoğan’dan, Bayburt ve Gümüşhane’ye havaalanı müjdesi (3)

Haberin Devamı

AK PARTİ, GÜMÜŞHANE İL KONGRESİNE KATILDI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt’taki programının ardından helikopterle Gümüşhane’ye geçti. Gümüşhane Üniversitesi önünde kendisini bekleyen öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Aydın Doğan Spor Salonu’na geçen Erdoğan ve beraberindekiler, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Salona ‘Büyük dönüşüm, kutlu gelecek’ ve Yiğidin bakışı, korkağın kılıcından keskindir’ yazılı pankartlar asıldı.
GÜMÜŞHANE TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ
Seçimlerde alınan yüksek oy oranları için Gümüşhanelilere teşekkür eden Erdoğan, Gümüşhane türküsü olan ‘Dut dibine yaslanırlar, çişe vurur ıslanırlar, elma ile beslenirler Gümüşhane güzelleri’ dizelerini seslendirdi.
Dünya ve olimpiyat halter şampiyonu Naim Süleymanoğlu’na rahmet dileyen Erdoğan, nice Naim Süleymanoğlu yetişmesi dileklerinde bulundu.
'GÜMÜŞHANE SİYASET VE İŞ DÜNYASINDA ÖNEMLİ İSİMLER YETİŞTİRDİ'
Gümüşhane’nin nüfusunun az olmasına rağmen siyaset, iş, ilim, kültür ve sanatta oldukça önemli isimler yetiştiren önemli bir il olduğunu ifade eden Erdoğan, Gümüşhane’nin çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğini söyledi. Gümüşhane’de devam eden yatırımları anlatan Erdoğan, ulaşıma köklü çözüm getirecek Zigana Tüneli’nin 2019 seçimi öncesi hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek havalimanı müjdesini yineleyen Erdoğan, 1 ay içerisinde havalimanı ihalesinin yapılacağını ve 2019 seçimleri öncesi projenin tamamlanacağını ifade etti.
YEREL MİMARİ ÇAĞRISI
Nadide değerleri bünyesinde barındıran şehirlerin en büyük eksikliğinin imar meselesi olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:
“Görüyorum aslında ülkemizde pek çok şehrin sorunu olan imar çarpıklıklarının Gümüşhane’yi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Onun için belediye başkanımızdan rica ediyorum ihmalkar davranmayalım. Şehri saran çirkin yapılaşmayı bir an evvel önleyecek ve ortadan kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhane’mize hakim kılmamız lazım. Yerel mimari ile bu işi özdeş hale getireceğiz. Gümüşhane’nin yerel mimarisi neyse onu yapacağız. Bundan taviz olamaz, olmamalı. Bakanlığımızdan belediyelerimize sorumluluk sahibi tüm kurumlarımızı bu konuda hareket etmeye davet ediyorum.”
'BAZI ÜLKELER DÜNYAYI KENDİ TAPULU MÜLKLERİ GİBİ GÖRÜYOR'
Türkiye’yi büyütmek, güçlendirmek, kalkındırmak, zenginleştirmek için çalışırken diğer yandan ülke ve milletin bekasına yönelik tehditlerle mücadele içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünyanın düzeni belki her zaman sorunluydu ama şuanda çok daha çarpık bir işleyişle karşı karşıyayız. Bazı ülkeler tüm dünyayı kendi tapulu mülkleri gibi görüp istedikleri gibi kural koyma, kural çiğneme hakkına sahip olduklarını sanıyorlar. Tarihe şöyle bir baktığımızda nice kuralların, nice zalimlerin aynı hissiyatla hareket ederek hem kendilerinin hem de bölgelerinin mahvına sebep olduklarını görüyoruz. Bugün sırlarını henüz tam olarak keşfedemediğimiz nice parıltılı medeniyet öldürmekten ve yıkmaktan başka meziyet olmayan güçler tarafından ortadan kaldırılmıştır. İran, Irak, Suriye, Mısır, Kuzey Afrika’daki, Endülüs’de, Güney Asya’daki, Güney Amerika’daki medeniyetlerin yıkılışlarına bakarsanız hep benzer hikayeleri görürsünüz. Ama daha dikkat çekici olan kadim medeniyetleri yıkan güçlerin hiçbiri dünya tarihinde kalıcı olmamışlar ya kısa sürede yok olup gitmişler, ya da kendi kabuklarına çekilmişlerdir. Bugünde benzer bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. İnsanların kadim dertlerinden arda kalan bir avuç miras yine hoyrat istilacı bir güç tarafından hedef alınmıştır. Ülkemizde bu hedeflerden biridir. Yaşadığımız dönem bize Mehmet Akif’in tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi tespitini kulaklarımıza küpe etmemizi gerektiriyor. Geçmişte yaşadıklarımızdan ibret alıyor ve geleceğimizi kendi arzu ettiğimiz istikamette biçimlendirmek için çalışıyoruz.”
'İNLERİNE İNLERİNE GİRECEĞİZ'
‘Bugün vatan uçurumun kenarındayken seyretmeyeceğiz ki yarın kendi evlatlarımız mezarlarını kazarken başlarında ağlamayalım’ ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:
“Masa başında ülkemiz ve bölgemiz ile ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de Allah’ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz.  Türkiye’yi istedikleri gibi evirip çevirecekleri uydu devletleri ile karıştıranlar gerçekleri yavaş yavaş görmeye başladılar. Biliyoruz ki durmayacaklar. Bizde durmayacağız. Önce 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Ardından 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçireceğiz. Bugüne kadar milletimizi ‘Aman kimseyi ürkütmeyelim, başımıza bassalar bile herkesle iyi geçinelim. Bir yanağımıza tokat atıldığında karşılık vermek bir yana öte yanağımızı çevirelim’ dendi. Bu telkinler sebebiyle darbeler yapıldı. Sesimizi çıkarmadık. Ülkemizi, kriz ve faiz oyunları ile soyup soğana çevirdiler. Sesimizi çıkarmadık. Sanayimizi, ticaretimizi, teknolojik alt yapımızı, ihracatımızı ve istihdamımızı geliştirecek adımlar engellendi. Bunlarda yetmedi. Kendi vatanımızda parya muamelesi gördük, sesimizi çıkarmadık. Sandılar ki bu millet ‘Artık öldü, bitti’. Halbuki Türk milleti binlerce yıldır olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz bunun en büyük ispatıdır. F-16’lar, helikopterler, tanklar, toplar bomba yağdırmıyor muydu? Ama benim genç yaşlı o kardeşlerim o F-16’ların yağdırdığı bombalardan kaçmadı, hepsi şahadete yürüdüler. Tankların altına kendilerin attılar, yılmadılar. Niye? Onlar bir şeye inanıyordular. Şahadet makamdır ve bunun üzerine yürüdüler. 16 saate o FETÖ denilen kahpenin arkasından gidenler hepsi kaçacak delik aradılar. Şimdi bir kısmı nerede cezaevinde.Bir kısmı yurt dışına kaçtılar. Bitti mi, bitmedi. İnlerine inlerine gireceğiz, kovalayacağız. PKK neyse bunlarda odur. İnşallah önümüzdeki dönemde ayakta olduğumuzun daha çok işaretleri görülecektir.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!