Kenan Sofuoğlu'ndan Erdoğan'ı büyüleyen gösteri

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlundan Erdoğanı büyüleyen gösteri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Erdoğan, "Farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden inançların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası Basın Turu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen programda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Hidayet Türkoğlu ve Hamza Yerlikaya; basketbolcular Kerem Tunçeri, Semih Erden, Cedi Osman, Harun Erdenay ve motosikletçi Kenan Sofuoğlu da yer aldı.

Kenan Sofuoğlundan Erdoğanı büyüleyen gösteri
Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu törende bisikletle gösteri yaptı. Önce bisikletin ön tekerliğini yukarı kaldırıp arka teker üstünde giden Sofuoğlu, daha sonra ön tekeri tamamen çıkardı. Erdoğan, gösterinin sonunda Sofuoğlu'nu tebrik etti.

Haberin Devamı

"SPOR İNSANLIĞIN ORTAK DİLİDİR"
2. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu programında hitap eden Erdoğan, sporun insanlığın ortak dili olduğunu belirterek, "1963 yılında Marmara turuyla başlayan, 1965 yılında uluslararası statüye kavuşan, 1966'da da Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan bu bisiklet turu ülkemizin en köklü organizasyonlarından biri haline gelmiştir. Hem ülkemizin tanıtımı hem de bisiklet sporunun sevilmesi noktasında önemli hizmetleri olan bu organizasyonu Cumhurbaşkanı olarak desteklediğimi ve desteklemeye devam edeceğimi özellikle belirtmek isterim. Spor insanlığın ortak dilidir. Farklı dilleri konuşan, farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi; aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kenan Sofuoğlundan Erdoğanı büyüleyen gösteri
Salcano firması, Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel bisiklet hazırladı. Erdoğan, konuşmasının sonunda bu bisiklete binerek poz verdi.

"SPOR, BARIŞ VE KARDEŞLİK İKLİMİNİN TEMİNATIDIR"
Sporu barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rekabetin yıkıcılıkla değil, sürekli, daha ileriye gitmeyle sonuçlandığı spordaki bu anlayışı siyasi, sosyal, ekonomik sorunların çözümüne de tahvil etmeliyiz. Bizim medeniyetimiz dili, inancı, kimliği ne olursa olsun insana insan olduğu için değer veren bir birikim üzerinde yükselerek tüm dünyayı aydınlatmıştır. Bugün de bölgemizde ve dünyada karşımıza çıkan sorunlara aynı anlayışla yaklaşıyoruz. Barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüğümüz sporun bu mücadelemize katkı sağlayan bir yönü olduğuna da inanıyorum. 52'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kenan Sofuoğlundan Erdoğanı büyüleyen gösteri
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törenin sonunda Bakan Akif Çağatay Kılıç, bürokratlar ve Bisiklet Federasyonu yetkilileri ile birlikte bisiklete binip Basın Turu yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!