Erdoğan'a devlet nişanı verildi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana devlet nişanı verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 13:36

Pakistan'da temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keşmir Bölgesinin Başkenti Muzafferabad'ta TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutları ve sosyal tesislerin açılışını yaptı. Erdoğan'a "Pakistan Devlet Nişanı" da verildi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A PAKİSTAN DEVLET NİŞANI VERİLDİ

İslamabad'dan helikopterle Muzafferabad'a geçen ve burada coşkuyla karşılanan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile birlikte tesislerin açılış töreninde dua etti. Başbakan Erdoğan'a daha sonra Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Pakistan Devlet Nişanı'nı verdi.  

2005 yılındaki deprem ardından Türkiye tarafından yaptırılan deprem konutlarının açılış töreninde Erdoğan, açılışını yaptığı spor salonu dolduranlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Erdoğan, karateci çocukları ilgiyle izledi. Erdoğan bölgede yapılan bir caminin açılışını da yaptı. Erdoğan'ın heyeti için öğle yemeği verildi. Başbakan burada yaptığı konuşmada Türk- Pakistan dostluğuna vurgu yaptı. Erdoğan, “Biz depremden önce de sonra da dostuk, öyle kalacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra tekrar İslamabad’a döndü.

ERDOĞAN'A DEVLET ONUR NİŞANI

Başbakan Erdoğan'a ayrıca Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari tarafından "Devlet Onur Nişanı" verildi.

Başbakan Erdoğan, Pakistan temaslarının ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Zerdari tarafından kabul edildi. Yaklaşık 45 dakika süren kabulün ardından, Erdoğan'a Pakistan Devlet Onur Nişanı (Nişan-ı Pakistan) verilmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Başbakan Erdoğan'a nişanı Cumhurbaşkanı Zerdari tarafından taltif edildi.

Törende, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Pakistanlı üst düzey yetkililer de hazır bulundu.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Zerdari, Başbakan Erdoğan onuruna bir yemek verdi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari'nin kız kardeşi Faryal Talpur ile görüştü.

Pakistan'daki temaslarını tamamlayan Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte TSİ 17.25'te İslamabad'dan ayrılarak İran'a hareket etti.

 

Erdoğan, askeri Çaklala havaalanından, Pakistan Federal İletişim Bakanı Dr. Arbab Alemgirhan ve milletvekili eşi Esma Alemgirhan, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan ile askeri yetkililer tarafından uğurlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!