Erdoğan’a destek: Yanındayız

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’a destek: Yanındayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 21:34

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili “Sayın Cumhurbaşkanı ABD’ye gitmekle isabetli bir karar almıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın yalnız olmadığını duyuruyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

SİLAH YARDIMI SKANDAL

“Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Suriye’deki terör gruplarına silah sağlamadıklarını söylemesi inandırıcı değildir. PKK yoğun olarak silahlanmaktadır. ABD, terazinin bir kefesine terör örgütlerini, diğer yanına da Türkiye’yi koymakla tarihi bir hataya sürüklenmiştir. Aralarında Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nın da yer aldığı Türk heyetinin Washington’da olduğu sırada, ABD yönetimi PYD - YPG’ye silah yardımını onaylamıştır. Bu skandal bir karardır, ne dostlukla ne de müttefiklik hukukuyla bağdaşmaz. Türkiye-ABD ilişkileri deyim yerindeyse can çekişmektedir.

Güçlü bir şekilde diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın ardında Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır. Sayın Cumhurbaşkanı arkasına milletimizin hayır duasını alarak muhataplarının karşısına çıkacaktır. MHP de milletimizin ve devletimizin tezlerinin sonuna kadar müdafaası şartıyla ABD’de Türkiye’yi temsil eden devlet ve hükümet yetkililerinin gönül huzuruyla yanındadır.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanı ABD’ye gitmekle isabetli bir karar almıştır.

Şimdi sırayı PYD-YPG’nin Türkiye’yi nasıl tehdit ettiğini anlatmak almıştır. Cumhurbaşkanı’nın ‘Eğer ittifaka gölge düşecekse başımızın çaresine bakarız’ açıklaması oldukça anlamlıdır. ABD’yle ittifak, sırf PYD - YPG - PKK yüzünden kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmamız kadar doğal ve doğru olan bir tercih olmayacaktır.”

‘ATATÜRK’E İFTİRA ATANLARIN YEDİĞİ İÇTİĞİ HARAMDIR’

Utanma nedir bilmeyen, bir avuç işbirlikçi ve kimliksiz sözde tarihçi, Atatürk’e dil uzattı. Bir defa aziz Atatürk’e iftira atanların yediği içtiği haramdır. 2. Abdülhamid ve Gazi Mustafa Kemal birbirini tamamlayan Türk tarihinin şerefli ve iftihar ettiğimiz iki yüzüdür. Milli ve tarihi mirastan nasiplenmemiş yüzsüz ve şerefsizler bunu idrak edemeyeceklerdir. Geçmişinde sorun ve gölge bulunanlar, kanında leke ve virüs dolaşanlar ya da kendi ayıp ve günahlarını kapatmak için telaşa kapılanlar hak ettikleri cevap ve muameleyi bizzat Türk milletinden inşallah göreceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!