Erdoğan, yeni yıla Muğla Akyaka'da girecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, yeni yıla Muğla Akyakada girecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 14:03

Yılbaşı tatili için Muğla'nın Akyaka beldesinde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, İskele Camii'nde cuma namazı kıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, damadı Berat Albayrak, dünürleri Sadık Albayrak ve eşi, Devlet Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan ile birlikte Muğla'nın Akyaka Beldesi'ndeki Club Çobantur Butik Otel'de konaklıyor.

Başbakan Erdoğan'ın beldeye geldiğini öğrenen partililer otele akın etti. Denizli, Aydın ve Antalya'dan birçok partili otele girmek istedi, ancak içeriye kimse alınmadı. Başbakan'ı karşılayan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, “Resmi bir program yok. Üç gün burada kalacak. İlçeleri ziyaret etmeyecek. Dinlenmek için geldi. Toplantı ve açıklama da olmayacak. Bu özel bir gezi. Dinlenecek ve pazar günü ayrılacak” dedi.

Başbakan'ı ağırlamaktan mutluluk duydukların belirten AKP Muğla İl Başkanı Mehmet Nil Hıdır da “Bütçe görüşmelerinin ardından başbakanımız dinlenmek için Muğla'yı tercih etti. Bizim için çok önemli bir olay. Büyük gurur duyduk. Otelde ailesiyle dinlenecek. Pazar günü Muğla'dan ayrılacak. Kendisi sessiz, sakin ve tesis aile ortamına uygun olduğu için burayı tercih etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adapazarlı işadamı Mesut Özer'e ait Çobantur Butik Otel'in havuzunun yanı sıra saunası da bulunuyor. Otelde sabahları 42 çeşit yiyecekten oluşan köy kahvaltısı sunuluyor. Otel sahibi Mesut Özer'in, Denizli'nin AKP'li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin arkadaşı olduğu, Başbakan'ın Zeybekci'nin tavsiyesi üzerine Akyaka'yı tercih ettiği ileri sürüldü.

Danışman ve korumaların yerleştiği Gökova Marina Motel'in ise yağ, termal tesisler, et ürünleri ve mermercilik sektöründe faaliyet gösteren Oruçoğlu Grubu'na ait olduğu belirtildi. Bakan Ali Babacan'ın eşi ile Oruçoğlu ortaklarından İsmail Oruçoğlu'nun akrabalığı olduğu konuşulurken, tatil için Akyaka'nın tercih edilmesinde bu yakınlığın da rolünün bulunduğu iddia edildi. Oruçoğlu Grubu'nun daha önce entegre et tesisi kurmak için büyük miktarda kredi aldığı, bunun yanısıra Muğla'da da mermer sektörüne girdiği, ancak fabrikasına haciz geldiği öğrenildi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın yılbaşı tatilinde 26 metrelik ‘Hızır Reis’ adlı yelkenliyle mavi tura çıkacağı ve Gökova koylarını dolaşacağı öğrenildi. Başbakan'ın bu gezi sırasında birkaç mil uzaklıktaki Okluk Koyu'nda kullanılmayan Devlet Konuk Evi'ni gezip gezmeyeceği de merak konusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!