Erdoğan ve Gül iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Gül iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 07:09

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 1’inci Komando Tugayı’nda verilen ve şehit yakınları ile gazilerin de yer aldığı iftara katıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Zincidere 1’inci Komando Tugayı’ndaki iftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, çok sayıda milletvekili, kuvvet komutanları, ev sahibi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ercan Teke, şehit yakınları, gaziler, komandolar ve Kayseri protokolünden sınırlı sayıda isimler katıldı.

Medya mensuplarının alınmadığı, Talas İlçesi Zincidere mahallesindeki General Vecihi Akın Kışlası'ndaki iftar yemeğinde şehitler için özellikle de Şırnak Şenoba yakınlarında düşen helikopterde şehit olan 1. Komando Tugayı’nın bir yıl önceki efsane komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşları için de dualar edildi.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Gül iftarda buluştu
Kayseri Komando Tugayı’ndaki iftara İstanbul’dan tarifeli uçakla gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ay önce yitirdiği babası Ahmet Hamdi Gül’ün mezarını ziyaret ettikten sonra geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri’ye özel uçakla geldi. 

Erdoğan ve Gül, önceden planlanan Erkilet Havalanı’ndan helikopter yerine 15 kilometre uzaklıktaki tugaya karayolu ile geniş güvenlik önemleri arasında geldi. Bu nedenle Erdoğan ve Gül ancak ezan okuduğu sırada salondaki yerlerini alabildi.

Erdoğan ve Gül iftarda buluştu
ERDOĞAN VE GÜL AYNI MASADA OTURDU

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndaki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yan yana otururken, Bakan Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer protokol mensupları, şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masalara dağıldılar. İftarda konuklara sucuk içi, pastırma, tulum peyniri, salata, pilav, et kavurma ve baklava ikram edildi. İftar yemeğinin ardından yapılan dua sonrası şehit yakınları gaziler ve komandolara ilk önce Abdullah Gül hitap etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hitap etti.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Gül iftarda buluştu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!