Erdoğan: Türkiye'deki Alman firmalarının hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Türkiyedeki Alman firmalarının hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 12:52

Erdoğan: Türkiye'deki Alman firmalarının hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur

Haberin Devamı

"VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE AJANLARININ TEPESİNE BİNMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"BİZİMLE YA EŞİT VE ADİL ŞARTLARDA ORTAKLIK, MÜTTEFİKLİK, DOSTLUK YAPACAKSINIZ YA DA SERGİLEDİĞİNİZ HER SAYGISIZLIĞIN CEVABINI ALACAKSINIZ" 

"MÜCADELEYİ DELİKANLICA DA YÜRÜTMÜYORLAR. EKONOMİ BAŞTA OLMAK ÜZERE BEL ALTI VURUŞLARI İLE GERÇEK TİNİYETLERİNİ İFŞA EDİYORLAR. BİZİ BUNLARLA TEHDİDE KALKARSANIZ YANILIR SİZ KAYBEDERSİNİZ" 


ANKARA (DHA) - CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya ile olan gerilime ilişkin, "Alman firmalarının politikacılarından daha akıllı olduğunu görüyoruz. İş dünyasından gelen sinyaller yeni yatırımların kesintisiz sürdüğünü gösteriyor. Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur. Bu bir yalandır hedef saptırmadır" dedi. 


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Almanya ile olan gerilime ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bir süredir Amerika'sı Almanya'sı Hollanda'sı birçok Batı ülkesinde Türkiye'ye dair anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğine şahit oluyoruz. Batılılar istiyorlar ki onlar ne istiyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz Türkiye yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun biz fedakarlıkta bulunalım. Haksızlıklar karşısında sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde cirit atsınlar biz bir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına, ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin, ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek, eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız.

SİZDEKİ HUKUK DA BİZDEKİ GUGUK MU? MÜCADELEYİ DELİKANLICA DA YÜRÜTMÜYORLAR
Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle bunlarla ilgili taleplerimize bu yargının konusudur diyen kendileri. Buna karşılık alenen ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suç üstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren kendileri. 
Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu ya? Mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Ekonomi başta olmak üzere bel altı vuruşları ile gerçek 
tiniyetlerini ifşa ediyorlar. 'Artık yatırım yapmayız, Alman firmaları şu firmalar çekilir.' diyorlar. Bu gidiş Hayra alamet değilim. Bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımları ile ters bir ilişkiye girmedik. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılır siz kaybedersiniz. 

VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE AJANLARININ TEPESİNE BİNMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Anlaşılan iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına FETÖ'ye ümit bağladılar olmadı. YPG terör örgütü onun için YPG'yi kullanmayın SDG'yi kullanın. Artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığıyla ortada. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyorum.

ALMAN FİRMALARININ POLİTİKACILARINDAN DAHA AKILLI
Alman firmalarının politikacılarından daha akıllı olduğunu görüyoruz. İş dünyasından gelen sinyaller yeni yatırımların kesintisiz sürdüğünü gösteriyor. Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur. Bu bir yalandır hedef saptırmadır." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!