Erdoğan: Susurluk ipuçlarını vermeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Susurluk ipuçlarını vermeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2002 13:28

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Susurluk olayının" adeta ortada bırakıldığını, neticelendirilmediğini savunarak, "Ama biliyorsunuz tarih hiçbir şeyi ortada bırakmaz, gün olur bütün çıplaklığıyla ortaya koyar" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, mali ve idari işlerden sorumlu il başkan yardımcılarıyla parti genel merkezinde biraraya geldi. Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, AK Parti'nin Mart ayı sonuna kadar kurumsallaşma sürecini tamamlamış olacağını ifade etti.

Bir partinin kağıt üzerinde kurulmasından çok milletin gönlünde kurulması gerektiğini belirten Erdoğan, Ak Parti'nin mali yapısının şeffaf ve denetlenebilir olması için üç ayda bir hesaplarını kamuoyuna duyurduklarını ve internet sitesinden bunların sürekli takip edilebileceğini belirtti. Parti çalışmalarında şeffaflık ve saydamlığın önemli olduğunu anlatan Erdoğan, diğer partilerin bunu uygulamadığını savundu.

TARİH HİÇ BİR ŞEYİ ORTADA BIRAKMAZ

Ülkenin son günlerde bir çok gelişmeyi birarada yaşadığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi.

Haberin Devamı

"Bir Susurluk olayını birlikte yaşadık. O gün susurluk olayını yaşayanların, Parlamento çatısı altında bu işi yüklenenlerin ne zorluklar içerisinde kaldığını biliyoruz. Bu olay adeta ortada bırakıldı, neticelendirilmedi. Ama biliyorsunuz; tarih hiçbir şeyi ortada bırakmaz. Gün olur bütün çıplaklığıyla ortaya koyar. Tarihçiler 50 yıl gibi bir süre biçerler. Ama bazen fevkalade haller dolayısıyla daha erken ortaya çıkar."

"İşte yaşadığımız böyle bir olayda ipuçlarını vermeye başladı" diyen Erdoğan, "Temmeni ederiz ki; ülkemiz bu tür skandalların ülkesi olmasın ve müdahalelerin bu şekilde yapıldığı ülke olmasın" dedi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çünkü millet bu ülkede kurumlarına bütün saflığıyla güvenmek istiyor. İşte buna tarihin derinliklerinden gelen bir anlayışla 'devlet millet kaynaşması' demişiz. Bunu gerçekleştirmediğimiz sürece ülkemizde birlikten, beraberlikten, bütünlükten bahsedemeyiz. Bu olmadığı zaman bir zafiyet içerisinde oluruz. Bizim güce ihtiyacımız var, bunu sağlamaya mecburuz. Bunu sağlamayan yönetimler şunu bilmelidir ki; tarihe borçlu oldukları gibi gelecek nesillere de bunun hesabını veremezler. Şu anda da bu mevcut yönetim bunun hesabını veremeyecek bir aczin işaretlerini göstermektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!