Erdoğan-Sözen söz düellosu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan-Sözen  söz düellosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 12:07

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen arasında, dün Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemleriyle ilgili olarak “yalan” kavgası yaşandı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında, bir gazetede Sözen’in “Istranca derelerindeki barajları ben yaptım” açıklamasına, “Sayın Sözen yalan söyleme, dürüst ol, doğru konuş, dürüst hareket et. Hangi barajın temelini attın? Aynı şeyi metroda da yaptın. Döneminde ödediğin para 50 milyon dolar. 80 milyon dolarlık hak edişin vardı. 30 milyon doları ödemediğin için müteahhitler işi bıraktı. Barajı biz tamamladık. Metroda da aynı yalanı konuştun. Metronun neyini yaptın? Bütün Istranca halkı senin ne yaptığını biliyor” diye tepki gösterdi.

Sözen, “Metroyu, barajı sen yapmadın, ben yaptım” diye karşılık verince, Başbakan, Sözen’e “Yalan söyleme” dedi, CHP’liler Erdoğan’ı sıralara vurarak protesto etti.

NİYE SİVAS’A KAÇTIN?

Erdoğan da, bunun üzerine Sözen’e, “Genel başkanını da böyle kandırdın demek ki. Niye Sivas’a kaçtın. İstanbul’da kalmadın” dedi.

Sözen, Başbakan’ın konuşmasının hemen ardından kürsüye çıkarak, “Sataşma ve hakaret olduğu için söz aldım” dedi.

Başbakan’ın “Niye Sivas’a kaçtın?” sözlerine Sözen, “Sivas cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir kent. Sivas’ta örgütün talebi üzerine genel başkanım orada görevlendirdi. Sivaslı olmaktan gurur duyuyorum” karşılığını verdi.

Sözen, Başbakan’ın “dürüst ol, yalan söyleme” sözlerine ise, “Bu parlamentoda dürüstlük öğüdü verecek son insan Başbakan’dır” diye tepki gösterdi.

Sözen’in sözlerine AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ayağa kalkarak tepki gösterince, Sözen, “Otur yerine be” diye bağırdı. Sözen, diğer AKP’lilere de “Niye heyecanlanıyorsun, otur yerine be” dedi.

İSKİ’NİN HESABI VERİLDİ

Sözen, AKP sıralarından “İSKİ’nin hesabını ver” şeklindeki laf atmalara ise, “Onların hesabı verildi. Tayyip bey de hesabını versin. Yargıdan geçerek geldik. Siz de hesap verin. Yargıdan kaçmayın. Bizim tezkeremiz yok. Başbakan’ın tezkereleri var. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ni, Istranca barajlarını ben yaptım. Başbakan’a yalan söylemek yakışır mı? 14 kilometrelik metronun 10 kilometresi başkanlığı bıraktığımda bitmişti” diye karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!