Erdoğan: Son günlerdeki saldırıları milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına misilleme saldırıları olarak görüyorum (3)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Son günlerdeki saldırıları milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına misilleme saldırıları olarak görüyorum (3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 20:30

Erdoğan: Son günlerdeki saldırıları milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına misilleme saldırıları olarak görüyorum (3)

Haberin Devamı

'SİZ İŞİNİZE BAKIN. BİZ İŞİMİZİ, BİLİYORUZ'
15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasındaki mücadeleye, tutuklamalara ilişkin Erdoğan, "Geçmiş olsun dedikten sonra, 'birçok asker, memur görevinden alınıyor, bunu anlamıyoruz endişelerimiz var' şimdi buna ne diyeceksin? 'Siz işinize bakın' diyoruz. Biz işimizi biliyoruz. Çünkü bunlar şimdiye kadar emir kulu aramışlar, bulmuşlar karşılarında. Biz, kula kul olmayacağız. Bütün bunlar olurken, İslam dünyasının birkaç örnek dışında böyle bir tavır içinde olmasını da anlayabilmemiz mümkün değildir. Kimin ne hesap içinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola. İslam dünyasındaki toplumların kalplerinin bizimle attığını biliyoruz. İslam, vahşet, terör dini asla değildir" diye konuştu.
'İSLAM DÜNYASI, SİLAH TÜCCARLARININ PAZARI HALİNE GELDİ'
DAİŞ ile mücadeleye değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"DAİŞ şu anda İslam'ı tamamen kötüleyen bir örgüttür. Hiçbir zaman DAİŞ'in yanında yer alamayız. Bize 'DAİŞ'e yardım ediyorsunuz diyenler, önce aynada kendilerine baksın. Çünkü bunu söyleyenler DAİŞ'e yardım edenlerdir. İslam dünyası, silah tüccarlarının bir pazarı haline gelmiştir. Güneş nasıl balçıkla sıvanmazsa, ne yaparlarsa yapsınlar, medeniyetimizin ışığını da söndüremeyeceklerdir. Yapılan açıkça Müslüman, İslam düşmanlığıdır. Müslümanlar, kendileri bu örgütlerin önünü kesemediği için İslam dünyası dışı güçlerin müdahalesine açık hale geliyor. Müslüman feraset sahibi olmak zorundadır. 'Zor oyunu bozar' derler. Bu oyunu bozamazsak, daha çok Müslümanın, Müslümana yaptığı zulümlerin ahını çekeriz.
Biz, 'Suriye'ye mühimmat atmayın, attığınız mühimmatların yarısı YPG'ye yarısı da DAİŞ'e gider' dediğimiz zaman bize inanmayanlar, daha sonra DAİŞ'in elinden kendi silahlarının, kendi mühimmatlarının çıktığını bizzat gördüler. Dünyaya biz bunları görüntüleriyle de verdik. Kimi aldatıyorsunuz."
'BU ÖRGÜTÜN ASIL NİYETİNİN BİZ DE FARKINA VARAMADIK'
Erdoğan, "Biz 15 Temmuz gecesi zorun oyunu bozacağını gösterdik. Bu örgütün asıl niyetini biz de farkına uzun yıllar maalesef varamadık. Bu ihanet çetesi, 2010'dan sonra kendini ele vermeye başlamıştı. 15 Temmuz ise en alçak ihanet girişimi olmuştur. 15 Temmuz gecesi FETÖ adlı terör örgütünün darbe girişimine maruz kaldık" dedi.
'BATI DEMOKRASİ DİYOR, NE DEMOKRASİSİ YA?'
Almanya'daki mitinge video konferans ile bağlanmasının engellenmesine ilişkin Erdoğan, "Bir yavrumuz bir tankın altından çıkıyor, başka bir tankın altına atıyor kendisini. Ben onlara hayran kalıyorum. TBMM ilk defa uçaklar tarafından bombalanmıştır. Ve batı demokrasi diyor. Ne demokrasisi ya? Almanya'da toplantı yapılacak darbeye karşı, cumhurbaşkanımız da video konferansla katılsın diye müracaat ediyorlar. Yerel mahkeme hayır diyor. Anayasa mahkemesi 2 saat içinde o da hayır diyor. 2 yıl önce terör örgütü olarak kabul ettikleri PKK'nın terörist liderlerini, video konferans ile Almanya'da konuşturuyorlar" diyerek eleştiride bulundu.
'ORTALIK FETÖ ELEBAŞI GİBİ ŞARLATANLARA, İNSAN MÜSVEDDESİNE KALMASIN'
Erdoğan, "Bu örgütün kanımızı dökmesine asla izin vermemeliyiz. Liyakat ve ilim sahibi din adamlarımız üzerlerine düşen görevi yapmalı ki; ortalık FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, insan müsveddesine kalmasın. Müslümanların el ele verdiği takdirde, namlularını bize doğrultmuş, canımıza kast etmiş tüm bu kukla örgütlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!