ErdoÄŸan: Son günlerdeki saldırıları milletimizin ÅŸanlı 15 Temmuz destanına misilleme saldırıları olarak görüyorum (2)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Son günlerdeki saldırıları milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına misilleme saldırıları olarak görüyorum (2)
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2016 18:47

Erdoğan: Son günlerdeki saldırıları milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına misilleme saldırıları olarak görüyorum (2)

Haberin Devamı

"BİZ BU MÜCADELEYİ SATIHTA VERİYORUZ, BELLİ BİR HATTA DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zaman zaman bazı dostlar bize şu tür ifadeler kullanıyorlar; 'cepheyi büyütmeyelim.' Bizim için zaten dar bir cephe söz konusu değil. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz, belli bir hatta değil. Onun için neresi gerekiyorsa bu mücadeleyi bu millet, tüm güvenlik güçleriyle beraber orada verecektir" diye konuştu.
"SURÄ°YE'NÄ°N KUZEYÄ°NDE YPG'NÄ°N ORADA SALDIRILARI VAR. ÃœLKEMÄ°ZE TEHDÄ°T OLUÅžTURUYOR"
Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde şu anda YPG'nin orada saldırıları var. Ülkemize tehdit oluşturuyor. Gerekirse orası. Her yerde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Batı dünyası bu mücadelede anlamamış, anlamıyor ve anlamayacaktır. Biz bunun da farkındayız. Dürüst davranmadılar, davranmıyorlar. Asker, polis, ve adliye teşkilatlımızın yürüttüğü çalışmaları kesintisiz devam ettireceğiz" dedi.
"PKK'NIN SON GÜNLERDEKİ SALDIRILARININ GERİSİNDE, FETÖ ÖRGÜTÜ DE BULUNUYOR"
Erdoğan, "PKK'nın son günlerdeki saldırılarının gerisinde, bilgi paylaşımı ve teşvik anlamında FETÖ örgütünün de bulunduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Türkiye'yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye'de ve Irak'ta ülkemizin bekasını tehdit edecek gelişmeleri oldu bittiye getirmek isteyenlere, şunu diyorum; biz her şeyin farkındayız. Türkiye hem bu ihanet örgütlerinin içerideki eylemleri ile baş edebilecek hem de bölgede tezlerinin arkasında durabilecek güce, kudrete imkana sahiptir. Darbe teşebbüsünün TSK'yı, emniyet teşkilatımızın işleyişini felce uğrattığını sananlar yanıldıklarını operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristler ile göz altına alınan tutuklanan işbirlikçileri ile görmüşlerdir" diye konuştu.
"CUMHURBAÅžKANLIÄžI FORSUMUZDAKÄ° YILDIZLAR ESTETÄ°K, ÅžIK DURSUN DÄ°YE KONMAMIÅžTIR"
Erdoğan, "Bu devlet, bir çadır devleti değildir. Türkiye 2200 yıllık bir devlet geleneğine düzenli ordu tecrübesine sahip bir ülkedir. Cumhurbaşkanlığı forsumuzun etrafındaki yıldızlar oraya estetik anlamda şık dursun diye konmamıştır. Her birinin anlamı vardır. Anlamayan ve anlamak istemeyenlere, yıldızların anlamını tekrar tekrar ifade etmekten, göstermekten çekinmedik, çekinmeyiz. Türkiye, terör örgütleri ile mücadele noktasında tecrübeler ve diğer yaşadığı krizler ışığında köklü bir yeniden yapılanma sürecindedir. Özelikle güvenlik alanında, istihbarat zafiyeti … gibi konulardaki aksaklıkları tamamen ortadan karacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
"DARBE GİRİŞİMİNDE MİLLETTİN MÜCADELESİNE HAYRAN KALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Darbe girişimi gecesi millettin gösterdiği mücadeleden övgü ile bahseden Erdoğan, "Nasıl 15 Temmuz meselesi ülkemizin ve milletimizin bünyesine sızmış FETÖ denilen kanser hücrelerini kesip atmamıza vesile olmuşsa, bu tür eylemler de daha güçlü bir güvenlik yapısı inşa etme sürecimizi hızlandırmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi millettin gösterdiği mücadeleye hayran kalmamak mümkün değil" dedi.
"4 BİN TERÖRİST DOSYASI VERDİM ALMANYA'NIN ŞANSÖLYESİNE. SORDUM NE OLDU AKIBETİ?"
Erdoğan, "4 bin terörist dosyası verdim Almanya'nın Şansölyesine. Sordum ne oldu akıbeti? Dedi ki; '500 tane daha geldi. Yargı biliyorsunuz bağımsız çalışıyorlar' dedi. Yav çok da uzun sürmedi mi dedim. Geciken adalet adalet değildir. Hükmünü nereye koyacaksınız dedim. İşlerine geldiği zaman 2 sat içinde karar veriyorlar. Teröristlerin listesini veriyoruz. 3, 4 yıldır bir karar veremiyorlar. Söylediğimiz zaman da rahatsız oluyor beyler. İsteseniz de istemeseniz de biz hakkı, doğruyu söylemeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
"ONCA ACIYA, RAĞMEN ÜLKEMİZ, VE TÜM İSLAM DÜNYASI İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMUŞTUR"
FETÖ'nün tüm dünya için bir tehdit olduğunu söyleyen Erdoğan, "İşte bu son hadise, sebep olduğu onca acıya, sıkıntıya yıkıma rağmen ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmuştur. 15 Temmuz, darbe girişimi ile FETÖ'nün hizmet, eğitim, diyalog diyerek gizlemeye çalıştığı kirli ve karanlık yüzü açıkça ortay acıkmıştır. Bu örgüt sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit oluşturuyor. Değişik ülkelerden temsilciler var burada. Bu örgütün de hepinizin ülkesinde faaliyetleri var. Buna karşı oralardaki kuruluşlarının kapatılması lazım" ifadelerini kullandı.
"BAZI DOST ÃœLKELER, ŞİMDÄ°DEN FETÖ'YA KARÅžI TEDBÄ°R ALMAYA BAÅžLADILAR"Â
FETÖ ile mücadelede geç kalınmaması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Devlete sızan bu örgütü temizlemekte kararlıyız. Dünyadaki tüm dostlarımızı da örgütün faaliyetleri ve niyetleri konusunda bilgilendiriyor, gerekli önlemleri almaları için onlara çağrıda bulunuyoruz. Bazı dost ülkeler, kendilerini bekleyen tehdidin farkına vararak, şimdiden FETÖ'ya bağlı kurumlar ve şahıslar hakkında tedbir almaya başladılar. Tercümeyi doğru yapalım. Yılanın başını küçükken ezmeli. Bu gerçi baya olgunlaşan bir yılan. Baya oldu. FETÖ ile mücadeleye ne kadar erken başlanırsa ne kadar önce önlem alınırsa, bu örgütün tehdit oluşturmasının önüne o kadar erken geçilecektir" diye konuştu.
"OBAMA'DAN YAKLAŞIK 1 YIL KADAR ÖNCE BİZZAT KENDİSİNİ İSTEDİM"
Fettulah Gülen'in iadesine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Şu anda biz ABD'den sayın Başkan Obama'dan yaklaşık 1 yıl kadar önce bizzat kendisini istedim. Evraklar belgeler dediler. Son bu olaylardan sonra kendisinden tekrar istedim. 85 koli şu anda ABD'ye gönderdik. İncelendiğini söylediler. Bizler de şu anda bir taraftan gelen belgeleri, göndermeye devam ediyoruz.
ABD BİZDEN TERÖRİSTLERİ İSTEDİĞİ ZAMAN BİZ BELGE İSTEMEDİK Kİ
Bu konuda tüm dost ülkelere yardımcı olmaya, örgütün işgal ettiği ne kadar alan varsa orada boşluk oluşmaması için elimizden gelen ne varsa her türlü yardımı yapmaya hazırız. Biz ABD'ye diyoruz ki, biz stratejik ortak değil miyiz? Aramızda suçluların iadesi yok mu? Siz bizden teröristleri istediğiniz zaman biz sizden belge istemedik ki.
SUÇLULARIN İADESİ ANLAŞMASINA BAĞLI OLARAK ABD'YE TERÖRİSTLERİ VERDİK
Sadece suçluların iadesi anlaşmasına bağlı olarak ABD'ye teröristleri verdik. Biz de sizden bir teröristi istiyoruz. Bu suçluların iadesine tabi. Bununla ilgili verilmiş mahkeme kararları da artık elimizde. Bir kısmını size gönderdik. Hala göndermeye devam ediyoruz.
ÜLKEMİZDEKİ GELİŞMELER BU NOKTADA ÇOK DAHA FARKLI İSTİKAMETE GİDİYOR
Bırakın da biz yargılayalım onu. Bunu bu kadar uzatmamızın anlamı yok. Ülkemizdeki gelişmeler bu noktada çok daha farklı istikamete gidiyor. Bir stratejik ortak, stratejik ortağı için işini zorlaştırmamalı tam aksine kolaylaştırmalı. Sizden bunu bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!