Erdoğan: Sınırlı müdahale yetmez

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Sınırlı müdahale yetmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 21:12

30 Ağustos Resepsiyonu'nda Suriye'ye yönelik askeri operasyon olasılığını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis'i olağanüstü toplamaya gerek yok. Sınırlı bir müdahale bizi tatmin etmez. Kosova'daki gibi olmalı" dedi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Kerry'nin açıklamasına bakılırsa G-20 zirvesi öncesi müdahale olabilir. Müdahale 1-2 günlük değil, rejimi bırakma noktasına getirmeli" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 5-9 Eylül tarihleri arasına Moskova'da düzenlenecek G-20 zirvesine katılacak.

ATALAY: “NİYE ETKİLESİN”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Suriye’deki gelişmelerin çözüm sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, “Çözüm süreci çerçevesinde yürüyor. Çözümle ilgili söylenecek şey yok. Kendi mecrasında ilerliyor. Niye etkilesin” dedi.

30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Atalay, “1 Eylül ve 15 Ekim tarihleri konuşuluyor, bunun hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna “görürüz” diyerek yanıt verdi. Atalay, Çözüm süreci ve demokratikleşme paketi konusunda ise “üzerinde çalışıyoruz” dedi.

YILMAZ: MUHALİFLERİN KİMYASAL SİLAH POTANSİYELİ YOK

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye’de muhaliflerin kimyasal silah kullanma potansiyelinin bulunmadığını belirterek, dünyada en çok kimyasal silah stoğuna sahip ülkenin Suriye olduğunu söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

“Eğer Türkiye’ye bir talep gelirse buna katılırız. Şu anda ABD, Fransa, İngiltere ve Türkiye tepki veriyor. Halkına karşı Scud füzesi kullanmış birinden söz ediyoruz. Bundan kadınlar öldü, gençler öldü, çocuklar öldü. Bu adamın halkına saygısı yok. Uluslararası toplum buna cevap verse iyi olur. En doğru olan en kısa sürede bu kişinin yönetimden uzaklaşmasıdır.

FÜZE SİSTEMİNE EKLENMİŞ

Almanlar patriotları çekmekten söz etmiyor. ‘Savunma amaçlı gönderdik onları. Bunun dışına çıkanları da bildirin’ diyor. Biz amacın dışına çıkmadık. Savunma da NATO ortaklığının gereğidir. Uluslararası koalisyonun bir parçası olacaksak bu tezkere yeterli. Toprakların kullanılması halinde tezkere gerekebilir. Esad’ın kimyasal kullanmasına dair delil var. Adamın ne yapacağı belli zaten. Füze sistemine eklenmiş kimyasal silah... Muhaliflerin bu imkanı yok. En çok stoğa sahip ülke Suriye’dir. Tabiki Türkiye’ye yönelim her zaman vardır. Ama biz bir kaygı taşımıyoruz. Böyle bir durumda NATO’yu karşısına almış olur. Esad kimyasal kullanmamış olsaydı neden gözlemcilere izin vermedi. Görmek istemeyen gözler görmüyor.”

BAKMADAN GEÇME!