Erdoğan: Kılıçdaroğlu yok hükmünde

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kılıçdaroğlu yok hükmünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 15:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘önüne yatma’ polemiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘yok hükmünde’ ilan etti. 'Vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum' diyen Cumhurbaşkanı, hükümeti kastederek tüm arkadaşlarından da bu kararına uymasını beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu'ndaki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi: "1994 yılında Büyükşehir Beledeye Başkanlığı'na geldiğimden beri İstanbul'un meselesini kendi meselem gibi gördüm. Cezaevinden çıkıp yeni siyasi çalışmalarıma başladım, yine zihnimin baş köşesinde İstanbul oldu. İstanbul sevdam azalmak şöyle dursun daha da arttı.

İNSANLIĞIN DERDİYLE DERTLİYİZ

İstanbul'un sadece raylı sistemine 15 kat trilyon yatırım yaptık. Köprüler, yollar inşa ettik. Marmaray gibi asrın projesini yaptık. Avrasya Tüneli'nde sona geliniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'a kadar bitirip açılışını yapmak istiyoruz. Yeni havalimanının inşası süratle devam ediyor. Dünyanın en büyük 3 havalimanından birisi olacak. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı sürüyor, onun da son kaynağını önümüzdeki haftalarda yapıyoruz. Ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a da dünya standartındaki stadının açılışını yapıyoruz. Okullar, üniversiteler, hastaneler, parklar, kentsel dönüşüm alanları devam ediyor. İstanbul iftihar edecek projelerle hızla devam ediyor. 81 vilayetin derdiyle dertlisiyiz, Suriyelisiyle, Arabıyla, Kürdüyle bölge insanlarının derdiyle dertliyiz. İnsanlığın derdiyle dertliyiz. Biz dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Terörün ve teröristin iyisi kötüsü olmaz. Hepsiyle aynı şekilde mücadele edilmeli diyoruz. Mültecilere sahip çıkın diyoruz. İsrafa hayır diyoruz. Temel hak ve özgürlükler sadece belirli kesimler için değildir; adil oldun diyoruz.

Haberin Devamı

PYD'YE TERÖRİST DİYEMİYORSANIZ

Biz böyle davrandıkça karşımıza çok garip ittifaklar çıkıyor. Sizin yardım ettiğiniz örgüt ha PKK, ha PYD, ha DHKP-C. Bunlar aynı kökün dalları. Ankara'da canlı bomba eylemi yapıp teröristin resmini, o örgüt poster yapıp kendi kontrollerindeki yerlere asıyor. PYD'ye terör örgütü demiyorsan Ankara saldırısına terör saldırısı demiyorsun demektir. Biz tüm samimiyetimizle DAİŞ, Boko Haram gibi örgütleri terör örgütü olarak görüyor, bunların İslamla ilgili olmadıklarını söylüyoruz. Kimse İslam'a terörü yakıştıramaz. Dünyada DAİŞ'le Türkiye kadar samimi ve sonuç alıcı mücadele veren başka ülke yoktur. Suriye'de katledilen yarım milyon insanı umursamayanları, bu kadar zahmete katlanmaları inandırıcı değildir. Suriye ve Irak üzerinde yapılan hesapların bedellerini insanlar kanlarıyla, canlarıyla ödüyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ANA MUHALAFETİN KOLTUĞU BİZİM İÇİN ARTIK BOŞTUR

Tüm arkadaşlarımdan da bundan sonra aynı şekilde davranmalarını rica ediyorum. Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada da şu anda bir seçmen, bir vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum, kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için, ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu olmuştur. Dedim ya 'siyasi sapık'. Hani milletimiz böyle durumlar için 'kendi haline' bırakın' der ya. Artık biz de malum zat için aynısını söyleyeceğiz. Ana muhalefet partisi ne zaman o koltuğu siyasi ve insani temsil kabiliyetine haiz birisine temsil ederse işte o zaman yeniden bir muhataba iktidar partisi de kavuşmuş olur. O güne kadar bu zatı kendi haline bırakalım. Varsın içinde bulunduğu çukurda debelenip dursun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!