Erdoğan: Putin’le anlayış birliği içindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Putin’le anlayış birliği içindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 22:44

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesi nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayıp başsağlığı dilediğini belirterek “Suriye başta olmak üzere Rusya ile giderek genişleyen işbirliği alanlarımızın bu saldırıdan etkilenmeyeceği konusunda Sayın Putin ile anlayış birliği içindeyiz” dedi. Erdoğan, Avrasya Tüneli açılışında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SICAK, SEMPATİK BİR İNSANDI

“Gerçekten bir diplomat olarak takdir ettiğim bir arkadaştı. Bir hafta önce Tataristan Cumhurbaşkanı’nı yanıma getirmişti. Birlikteydiler. Birlikte bazı değerlendirmeler yapmıştık. Sıcak, sempatik bir insandı. Uğradığı suikast gerçekten üzüntü vericiydi. Şahsım, milletim adına şiddetle lanetliyorum. Devlet Başkanı Sayın Putin’in şahsında tüm dost Rus halkına ve müteveffa Karlov’un ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Olayın hemen ardından Sayın Putin’i arayarak olaydan duyduğumuz derin elemi kendisine bizzat ilettim. Kendisiyle bu kalleş saldırının Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz. Güvenlik güçlerimiz ve yargımız olayı tüm yönleriyle araştıracak ve gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Rusya ile ortak bir soruşturma komisyonu kurarak şu anda çalışmalara başladık ve heyetimiz çalışıyor.

Haberin Devamı

MİLLET NE İSTİYORSA ODUR

(Vatandaşların ‘idam’ sloganları üzerine) Haklısınız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu konuda sizin dediğiniz doğrudur. Millet ne istiyorsa odur, gerisi teferruattır. Suriye başta olmak üzere Rusya ile giderek genişleyen işbirliği alanlarımızın bu saldırıdan etkilenmeyeceği konusunda sayın Putin ile anlayış birliği içindeyiz. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör saldırılarında büyük kayıplar vermiş bir ülke olarak topraklarımız içinde böyle elim bir hadisenin meydana gelmiş olması bizi en az kendi vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar kadar üzmüştür. Terörün bizi kendi gündemine hapsetmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Onun için bu eserin açılışının yapılmasını ertelemeyeceğiz dedik. Bunun teröre karşı en doğru ve en etkili tutum olduğuna inanıyoruz.

BİZİM TEK DEVLETİMİZ VAR

Terör örgütleri üzerinden bizim ayağımıza pranga vurmaya çalışanlara mesajım şudur: ‘Türkiye hem terörle mücadele edebilecek hem de taviz vermeden hedeflerine yürüyebilecek imkâna ve kararlılığa sahiptir. Ölümler elbette canımızı yakıyor. Eskiden dağda eylem yapan teröristler şimdi şehirlere indi. Hatta Rusya Büyükelçisi’nde olduğu gibi misafirlerimizi de hedef almaya başladılar. FETO ihanet çetesinin darbe girişiminde de sokaklardaki, meydanlardaki insanlarımız hedef alınmıştı. DEAŞ ve PKK terör örgütleri de güya belli hedeflere yönelik görünen ama aslında 80 milyon vatandaşımızın tamamının hayatına kasteden eylemler yapıyor.

Haberin Devamı

KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ

Sayın Putin’in şahsında tüm Rus halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı dileklerimi tekrar iletiyorum. Suriye ve Irak’taki mücadelemizi de aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz bunu da bilmenizi istiyorum. Orayı kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Bütün her türlü ihtiyaçları oraya getirmek suretiyle desteklerimizi vermek suretiyle şu an oradaki mücadeleye yönelik de Dışişleri Bakanımız Moskova’daki görüşmeleri yürütüyor.”

BEDELİNİ ANINDA ÖDEDİ

Sizin şu birliğiniz var ya, işte onları çıldırtan bu. Sizler bu inançta olduğunuz sürece bu millet işte o terörist alçaklara karşı boyun eğmedi, eğmeyecektir. Bunu Çanakkale’de gösterdi, bunu Kurtuluş Savaşı’nda gösterdi, en son bunu 15 Temmuz’da gösterdi. Ve sizler tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. Elinizde bayraktan başka ve yüreğinizde imanınızdan başka bir şey yoktu. İşte dün akşamki (önceki akşam) kalleş de geldi ülkemizde Rusya’nın temsilcisi olan, bir yerde bize emanet olan bir insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir. Alçakların adetidir. İşte bunu yaptılar. Dün akşamki tabii bedelini anında ödedi. Ama bağlantıları, bunların hepsi şimdi ayrı ayrı inceleniyor araştırılıyor, bunları da çıkacağız. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!