Erdoğan ömür boyu hapsini istedi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ömür boyu hapsini istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 01:38

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, MİT TIR’larında taşınan silahlarla ilgili haber yapan Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, Dündar’ın siyasal ve askeri casusluk, suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlamasının da arasında bulunduğu 7 sevk maddesinden cezalandırılmasını talep etti. Erdoğan’ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Can Dündar imzasıyla yayınlanan haberde, gerçeğe aykırı görüntü ve bilgilere yer verildiği öne sürülerek şöyle denildi:

GAZETECİLİK DEĞİL

“Şüpheli Can Dündar, paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan bu sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, bahse konu yardım TIR’larını, planlanan kurgu çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturma amacıyla sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde arayan örgüt mensuplarının eylemlerine iştirak etmişlerdir. Devletin ve milletin milli menfaatlerini hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez. Haklarında Adana ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma yürütülen örgüt mensuplarının eylemlerine iştirak eden şüpheli Can Dündar hakkında şikâyetçiyiz.”

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Dava dilekçesinde, Can Dündar’ın TCK’nın ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Gizliliğin ihlali’, ‘Hükümete karşı suç’, ‘Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’, ‘Siyasal ve askeri Casusluk’, ‘Gizli kalması gereken bilgileri açıklama’, ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlarından biri ağırlaştırılmış olmak üzere iki kez müebbet ve 37 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istenildi.

LAHEY’E SUÇ DUYURUSU

Halkın Kurtuluş Partisi ise MİT TIR’larıyla ilgili Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında ‘savaş suçu’ ihbarında buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!